REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cristian Buşoi: Dincolo de obligativitate, vaccinurile trebuie să fie disponibile

Cristian Buşoi: Dincolo de obligativitate, vaccinurile trebuie să fie disponibile

Replica API 8 aprilie 2020 | 00:00 907

Cristian BuÅŸoi

Europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat că este important ca toţi românii să aibă acces la vaccinuri, afirmând că au fost perioade când anumite tipuri de vaccinuri nu erau disponibile şi a spus că o creştere a accesului la vaccinare - o prioritate a Comisiei Europene - este şi mai importantă în contextul pandemiei de coronavirus.

"Adică, dincolo de legea vaccinării, care este extrem de importantă, mai sunt multe alte aspecte de pus la punct pentru a putea vorbi în România de o adevărată strategie eficientă de promovare a vaccinurilor. În primul rând, dincolo de obligativitate, vaccinurile trebuie să fie disponibile. Au fost perioade şi au fost anumite tipuri de vaccinuri care pur şi simplu nu erau disponibile, nu doar în reţeaua medicilor de familie, nici măcar în farmacii", a declarat eurodeputatul în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluţie pentru a lupta cu epidemiile prevenibile".

El a pledat în context pentru un parteneriat între autorităţile din Sănătate şi principalele companii de profil, precum şi pentru o continuitate în procesul de achiziţie a vaccinurilor, apreciind în acelaşi timp că "nu trebuie nici cea mai mică portiţă prin care o familie să-şi piardă copilul".

"Va fi complicat, în situaţia în care vaccinarea ar fi obligatorie, să nu ai cu ce să te vaccinezi", a adăugat Buşoi, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, medicii de familie ar trebui să fie stimulaţi, inclusiv financiar, pentru a face cât mai eficiente aceste campanii de vaccinare.

"De asemenea, Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă tot ceea ce le este necesar pentru ca vaccinurile să poată fi utilizate în condiţii de siguranţă foarte clare. (...) Aşteptăm cu foarte mare nerăbdare vaccinul anticoronavirus. Există mai multe proiecte în lume care lucrează în paralel pentru a descoperi acest vaccin", a spus europarlamentarul.

Cristian Buşoi consideră că extinderea vaccinării la persoanele vârstnice ar fi o soluţie potrivită, dar trebuie văzut care ar fi impactul bugetar în acest sens.

Dezbaterea, care a avut loc online, a fost organizată de DC Media Group.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614