REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cristian Preda: Oprescu, un vâslaş care merge în sensul curentului

Cristian Preda: Oprescu, un vâslaş care merge în sensul curentului

Replica API 5 ianuarie 2012 | 00:00 256

PDL Bucureşti se află într-o stare de letargie şi nu are o voce care i se opună lui Sorin Oprescu, a apreciat europarlamentarul Cristian Preda la RFI. Acesta s-a arătat dispus să candideze împotriva actualului primar general al Capitalei dacă şi PDL va dori acest lucru. "PDL trebuie să anunţe un candidat pentru Primăria Capitalei", a afirmat Preda, care crede că partidul "trebuie să anunţe întâi un candidat, nu trebuie să anunţe sondajele!". 'Singurul lucru pe care pot să-l spun despre aceste sondaje interne este că nici unul dintre pedelişti nu este perceput în acest moment ca un oponent al lui Oprescu, dintr-un motiv simplu: Partidul Democrat Liberal n-a desemnat încă un candidat", a comentat europarlamentarul. Acesta apreciază că "Oprescu stă bine în sondaje, pentru că nu are un adversar". "Sorin Oprescu este singur, este un vâslaş care merge în sensul curentului, el întreţine toate aşteptările populiste ale publicului bucureştean şi vâsleşte în direcţia curentului. Evident că stă bine în sondaje, dacă nimeni nu-i spune unde a greşit, dacă nimeni nu-i opune proiecte", crede Preda. Acesta a mai apreciat că PDL nu trebuie să-i facă un cadou actualului primar, lăsându-l să câştige un nou mandat. "Nu cred că Oprescu este un erou al Capitalei, care merită un cadou de acest fel! Trebuie să-l înfruntăm pe Sorin Oprescu".

Preda propune alegeri primare în PDL Bucureşti

Acesta propune organizarea unor alegeri interne în cadrul PDL Bucureşti, pentru desemnarea unui candidat. "Eu am propus alegeri primare, care înseamnă că diverşi membri ai organizaţiei de Bucureşti îşi exprimă dorinţa de a candida la Primăria Capitalei. Cred că după acest anunţ, fiecare dintre candidaţi ar trebui să-şi facă o mică, de ce nu, campanie internă, întâlnindu-se cu cetăţenii şi-n primul rând cu membrii de partid, urmând ca la o dată cât mai aproape, eu ştiu, în februarie, să se facă un soi de vot, inclusiv deschis cetăţenilor din afara partidului, pentru a desemna candidatul cel mai bun. Nu cred că sondajele ar putea fi mai bune decât aceste alegeri interne, care sunt o soluţie clasică, folosită şi în Europa şi în America şi care ne-ar permite să ieşim din starea de letargie în care suntem la Bucureşti, unde nu avem o voce care i se opună lui Sorin Oprescu", a detaliat Preda modul în care vede lucrurile. În cazul unor asemenea alegeri, europarlamentarul ar fi dispus să se implice. "Nu mă dau în lături pentru a participa la această bătălie pentru Bucureşti, pentru că eu consider că oraşul meu, sunt născut aici şi mă simt bucureştean, oraşul meu merită ceva mai bun decât Oprescu. Haideţi să visăm puţin!", a încheiat el.

sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218