REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cristian Preda: Pentru PDL este utilă formula cu trei copreşedinţi şi şapte vicepreşedinţi

Cristian Preda: Pentru PDL este utilă formula cu trei copreşedinţi şi şapte vicepreşedinţi

Replica API 20 februarie 2013 | 00:00 204

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că va propune la următoarea şedinţă CNC al PDL o formulă de triumvirat pentru conducerea partidului, cu trei copreşedinţi, secondaţi de şapte vicepreşedinţi. "Eu am făcut deja un anunţ referitor la o solicitare pe care o voi face în CNC sâmbătă şi anume solicitarea de a alege trei copreşedinţi, dată fiind criza în care PDL se găseşte, cred că este utilă o formulă consensuală la vârf, un triumvirat, care să fie însoţit de şapte vicepreşedinţi, nu cum se întâmplă astăzi, sunt 15 vicepreşedinţi, patru prim-vicepreşedinţi, în fine, trei, că eu am demisionat, mai mulţi decât sunt în tot PPE-ul", a declarat Cristian Preda, marţi, la RFI.

De asemenea, întrebat dacă grupul reformiştilor din PDL va depune o moţiune la Convenţia Naţională din 23 martie, Cristian Preda a declarat că "deocamdată este timpul reflecţiei", însă "în următoarele zile va fi foarte clar". "Toate vin la timpul lor. Deocamdată este timpul reflecţiei, al consultării, al reunirii. Nu trebuie să ne imaginăm că ardem etapele şi furăm startul sau că am putea câştiga arzând etapele şi furând startul. În zilele următoare va fi foarte clar", a afirmat el.

El a adăugat că trebuie căutată şi reunită o a treia cale în PDL şi că la Convenţia Naţională din martie va trebui afirmată opoziţia "dintre fesenişti şi reformişti".

"Noi deocamdată reflectăm, consultăm şi reunim. Trebuie să facem toate aceste trei lucruri. Mie mi se pare că deocamdată campania a pornit prost, liderii noştri spun ce le vine la gură, nu pare să fie rezultatul unei reflecţii ce se spune în ultimele zile. Cred de asemenea că trebuie să consultăm şi facem acest lucru, cei din grupul reformiştilor şi să reunim, să avem contacte cu filiale şi să căutăm ceea ce eu am numit a treia cale. Eu cred că e nevoie de o a treia cale, adică de un partid care să funcţioneze ca în restul Europei, să nu fie întors cu faţa la trecut. De asta cred că opoziţia principală care va trebui afirmată în Congres e cea dintre fesenişti şi reformişti", a spus europarlamentarul PDL.

Totodată, Preda consideră că intervenţia preşedintelui Traian Băsescu răspunde unei probleme foarte serioase, nevoia de a avea un partid de opoziţie solid în România. "Preşedintele vrea să descrie o problemă care e foarte serioasă. E vorba de credibilitatea partidului de opoziţie. Cred că ăsta este mesajul principal, e nevoie de un partid de opoziţie solid în România", a mai spus Preda.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614