REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cristian Preda: Ponta trebuie să-şi depună mandatul. Destrămarea USL îl aruncă în afara Constituţiei

Cristian Preda: Ponta trebuie să-şi depună mandatul. Destrămarea USL îl aruncă în afara Constituţiei

Replica API 3 martie 2014 | 00:00 159

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, duminică, la Buzău, unde a participat la o întrunire a PMP, că Victor Ponta trebuie să-şi depună mandatul întrucât a fost desemnat în fruntea Guvernului din partea USL, iar destrămarea acestei alianţe îl aruncă în afara Constituţiei. Cristian Preda a declarat că, dacă USL nu mai există, premierul Victor Ponta nu mai poate fi prim-ministru, şi nici nu poate înainta o nouă formulă politică ori forma o nouă echipă de miniştri întrucât nu ar fi constituţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că premierul trebuie să-şi depună mandatul, iar preşedintele Traian Băsescu să desemneze un nou premier, în urma unor noi discuţii cu partidele parlamentare.

"Constituţional, lucrurile sunt simple, când formula politică aflată la baza propunerii ca Ponta să fie premier a dispărut, Ponta a pierdut sprijinul, baza pe care se aşezase când preşedintele i-a pus în mână funcţia de premier. Atunci, USL-iştii au insistat să meargă la Cotroceni împreună, au zis atunci că propunerea lor pentru funcţia de premier este Victor Ponta, iar preşedintele l-a mandat pe Ponta să formeze Guvernul în numele USL. Acum trebuie să plătească costurile. Dacă USL nu mai există, nu mai există nici baza pe care a fost aşezată candidatura lui Ponta, constituţional Ponta trebuie să-şi depună mandatul", a declarat Cristi Preda.

Europarlamentarul a adăugat că, în condiţiile în care USL nu mai există, Victor Ponta nu are niciun drept să vină cu o nouă echipă de miniştri, ci el trebuie să-şi depună mandatul. "Ponta nu are niciun fel de drept să spună că merge în Parlament cu alţi miniştri, cu altă formulă politică, e în afara Constituţiei", a mai spus europarlamentarul Cristi Preda.

Sursa: LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369