REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CRISTIAN RADU a PIERDUT procesul cu adjunctul Poliției Locale MANGALIA

CRISTIAN RADU a PIERDUT procesul cu adjunctul Poliției Locale MANGALIA

Replica API 11 octombrie 2021 | 23:49 8879

Dan Vucea a chemat în judecată pe primarul municipiului Mangalia, solicitând anularea dispoziției nr. 971 din 7.07.2020 prin care a fost destituit din funcția de director executiv adjunct din cadrul Direcției Poliției Locale Mangalia, pe motive de nelegalitate și netemeinicie. Mai mult decât atât, Dan Vucea dorește reangajarea pe funcția de pe care a fost destituit dar și obligarea primarului la plata despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate și recalculate, precum și a tuturor celorlalte drepturi de care subsemnatul ar fi beneficiat în cadrul raportului de serviciu de la data încetării raportului de serviciu până la reintegrarea efectivă în funcția publică, sume actualizate cu dobândă legală și rata inflației.

Ce spune Dan Vucea

Dan Vucea a arătat că a fost angajat pe funcția de director executiv adjunct din cadrul Direcției Poliției Locale însă la data de 2 februarie 2017 a fost destituit în urma unei reorganizări a activității prin reducerea postului. În urma unei hotărâri a Tribunalului Constanța, care anulat dispoziția primarului pe motiv de nelegalitate, la data de 18 noiembrie 2019, s-a dispus reintegrarea efectivă în funcție și i s-a întocmit fișa postului dferită de fișa postului deținută anterior, în tot, în care erau indicate numai atribuții executive, deși funcția deținută anterior era acea de Director Executiv Adjunct în cadrul Direcției Poliției Locale Mangalia.

Dan Vucea

Pe 7 iulie 2020, Dan Vucea a fost destituit din funcție

După ce i s-au aplicat două sancțiuni disciplinare pentru postare de comentarii și nerespectarea de sarcini, Dan Vucea a fost destituit pe 7 iulie 2020, pe motiv că ” nu s-a prezentat la serviciu în zilele de 09.12.2019 și 20.12.2019, nu a respectat programul de lucru, în mod repetat, prin întârzierea la programul de lucru și plecarea de la locul de muncă în timpul programului de lucru, pentru rezolvarea unor probleme personale ce nu au legătură cu atribuțiile și îndatoririle de serviciu și fără a avea aprobarea și nici învoire în acest sens, încălcând totodată prevederi referitoare la îndatoriri stabilite prin lege pentru funcționarii publici, în contextul preexistenței unor alte sancțiuni neradiate”.

Cristian Radu

Ce a spus primarul

Primarul a arătat că dispoziția contestată este legală, invocând absențele de la serviciu din zilele de 9 și 12 decembrie 2019 dar și întârzierile repetate, din cauza acestora Dan Vucea neexercitându-și obligațiile de serviciu și activitățile pe care le avea de realizat, ce au rămas astfel neinstrumentate, fapt pentru care pe segmentul de activități încredințate acestuia instituția publică a fost prejudiciată.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au constatat caracterul nelegal al Dispoziției nr. 971 din data de 07.07.2020 privind destituirea din funcția publică a lui Dan Vucea. Instanța a dispus reintegrarea reclamantului Dan Vucea în funcția publică deținută, respectiv aceea de Director Executiv Adjunct în cadrul Direcției Poliția Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Mangaliași obligă pârâtul să emită un act administrativ în acest sens. Obligă pârâtul la plata către reclamant a unei despăgubiri echivalente cu cuantumul salariilor indexate, majorate și recalculate și a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat funcționarul public începând cu data încetării raportului de serviciu până la reintegrarea în funcția publică, precum și a dobânzii legale și a actualizării cu rata inflației aferente acestor sume. Sentința a fost comunicată pe 16 iunie 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Forate bine jos Radu
0
0
Radu Cristian,cel mai bun primar al Mangaliei din ultimii 25 de ani. Baiatul tace si face,cat despre voi...Numai frustrati si puturosi,la munca cu voi!
4
9
La ultimul examen de angajare la pol locala Mangalia s-a copiat la greu, dar numai cel care trebuia angajat. Culmea, cu acceptul comisiei desi li s-a pus in vedere ca cineva copie. Nu s-au deranjat nici macar sa ii ia fituicile care le avea sub geaca. Rusine comisia
5
0
Jallniccc primar
8
6
Stilul lui Raducu!Acum sa ne mai intrebam de ce a lipsit el vreo 2 saptamani de la primarie dupa ce la batut Nitoi ca la prins ca a sarit gardul la nevasta-sa.Ar trebui sa l dam si noi afara nu?Bineinteles ca nu putea sa vina cu ochii umflati la munca....Ma poate ajuta cineva cu o informatie?Oare fosta nevasta a lui Nitoi este manager-ul spitalului din Mangalia acum???Oare cum o fi ajuns in functie??Nu cred ca are legatura cu primarul nu?Si nici povestea descrisa mai sus nu este adevarata,cea cu bataia ma refer.
12
2
Al doilea proces.
5
3
La noi ca la nimeni. Organigrama se schimba dar personalul nu!!!!!
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367