REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cristian Radu, despre problema căldurii: Chiar dacă am fost sabotaţi, lucrurile intră în normal

Cristian Radu, despre problema căldurii: Chiar dacă am fost sabotaţi, lucrurile intră în normal

Replica API 28 decembrie 2012 | 00:00 360

Goldterm a reziliat contractul cu Global Oyl. La Mangalia furnizează combustibil Comision Trade

Goldterm a reziliat contractul cu Global Oyl. La Mangalia furnizează combustibil Comision Trade

Pentru al doilea an consecutiv, la Mangalia se înregistrează probleme la furnizarea căldurii în apartamentele branşate la sistemul centralizat de termoficare. Din fericire şi spre deosebire de anul trecut, în iarna 2012 situaţia nu este atât de gravă.

Problema furnizării căldurii în Mangalia urmează să fie soluţionată în cel mai scurt timp, speră directorul firmei de termoficare Goldterm, Dan Georgescu. Conform acestuia, un cumul de factori a condus la închiderea mai multor centrale în aceste zile, furnizarea agentului termic făcându-se cu porţia. Un factor care a condus la defectarea centralelor îl reprezintă combustibilul livrat de firma Global Oyl. "Au adus combustibil bun la început, apoi au adus câteva maşini cu combustibil de proastă calitate, care a avariat sistemele din centrale. Pentru acest motiv, de trei zile s-a decis rezilierea contractului cu Global Oyl din Slobozia. Le vom cere şi daune", a spus Dan Georgescu. "În cursul zilei de azi (joi, 27 decembrie 2012 - n.r.), va fi lansată cererea de ofertă pentru combustibil. Vom accepta combustibil numai din rafinării", a mai afirmat Georgescu. Câteva ore mai târziu, Georgescu anunţa că deja a fost parafat un nou contract privind furnizarea de combustibil: "Am semnat cu Comision Trade din Brăila. Combustibilul va fi din rafinărie, lucru foarte important. Dacă marfa nu e bună, o trimitem imediat înapoi, nu o mai descărcăm. Preţul este de circa 3.700 lei cu tot cu TVA tona. Este un pic mai scumpă faţă de contractul anterior, dar avem garanţia calităţii. La Global Oyl plăteam pe tonă 3.600 de lei", a spus Georgescu. Joi după-amiază, nu funcţionau următoarele centrale termice: 9, 12 şi 15. "Sunt opriri controlate, facem revizii", a explicat directorul Goldterm, societatea de termoficare a Mangaliei, la care acţionar unic este Consiliul Local. La rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu, dă vina, pentru situaţia creată, şi pe echipamentele vechi ale punctelor termice. "Situaţia e sub control. Sunt trei, patru puncte termice care creează probleme. Sunt foarte vechi, foarte proaste. Firma care le-a predat primăriei a făcut tot posibilul ca aceste puncte să nu funcţioneze. Chiar dacă am fost sabotaţi, lucrurile intră în normal. Doar 10-12 % din populaţie nu a avut căldură o jumătate de zi. Eu chiar îmi doresc ca oamenii să nu stea în frig. Credeţi că vreau lucrul ăsta?! Poate unii şi-ar dori asta, eu nu. Până pe 29 decembrie toţi locuitorii vor avea căldură, fără probleme. Din ianuarie, două centrale vor fi racordate pe gaz, asta ar însemna ca 30% din populaţie să se încălzească pe gaz, iar până în vară toţi se vor încălzi cu gaze", a spus primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Alexandra ANTON, Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102