REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cristian Radu: Festivalul Callatis a înghiţit sume colosale de la buget, bani greu de justificat. Nu se mai face, se fac alte evenimente

Cristian Radu: Festivalul Callatis a înghiţit sume colosale de la buget, bani greu de justificat. Nu se mai face, se fac alte evenimente

Replica API 16 august 2014 | 00:00 246

Foc de artificii, cântec, joc şi voie bună, în Mangalia, cu bani privaţi

Foc de artificii, cântec, joc şi voie bună, în Mangalia, cu bani privaţi

Distracţia şi voia bună au fost nelipsite de Sfânta Maria Mare în Mangalia. Primarul din sudul litoralului, Radu Cristian, a invitat localnicii, dar şi turiştii la activităţile organizate de Garnizoana Mangalia şi de administraţia locală, dar şi la concertul susţinut de Bosquito şi Tăndărică. Focul de artificii a fost programat aproape de miezul nopţii.

Iată mesajul transmis de primarul Mangaliei, Cristian Radu, înainte de petrecerea propriu-zisă: "Este Sfântă Maria şi totodată Ziua Marinei. Cu acest prilej, urez un sincer "La mulţi ani!" celor care poartă acest nume precum şi tuturor marinarilor români. Este o sărbătoare mare atât din punct de vedere religios, cât şi pentru forţele navale române. Cu această ocazie, vă invit în Portul Turistic Mangalia, unde vor avea loc mai multe activităţi organizate de Garnizoana Mangalia şi Primărie. De asemenea, în cursul serii de 15 august sunteţi aşteptaţi în aceeaşi locaţie la un concert unde vor cânta Bosquito şi Ţăndărică. Să nu rataţi focul de artificii programat aproape de miezul nopţii". "Sper ca atât locuitorii oraşului nostru cât şi turiştii să se simtă bine şi să se bucure de această mare sărbătoare în cadrul evenimentelor organizate în Portul Turistic Mangalia. După cum probabil aţi remarcat, pe durata întregului sezon estival au fost organizate mai multe evenimente, spectacole, concerte, atât în Portul Turistic, dar şi în diferite zone din staţiuni. Ceea ce vreau să precizez este faptul că toate aceste evenimente au fost organizate de companii private, cu fonduri proprii, fără nici o implicare financiară din partea Primăriei. Aşadar iată că se poate". În contextul mesajelor transmise de edil, el a fost întrebat dacă se mai organizează Festivalul Callatis. Ce a avut de spus Cristian Radu? "Am răspuns că la vremea lui, acel festival a înghiţit sume colosale din bugetul local, de ordinul milioanelor de euro, bani greu de justificat public. Culmea este că cei care au organizat festivalul pe acele sume astronomice au mai primit drept răsplată şi spaţii comerciale în Neptun, care acum sunt lăsate în paragină. Dar pentru a reveni, cert este că în prezent evenimente de acest gen se organizează aproape în fiecare week-end, atât în Mangalia, cât şi în staţiuni, fără însă a da un leu din buzunarul cetăţeanului", a declarat primarul Mangaliei, tranmiţând, astfel, încă o "săgeată" în direcţia foştilor primari ai Mangaliei, Zanfir Iorguş şi Claudiu Tusac.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218