REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Vin., 22 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6494
25.4° Constanța Vineri, 22 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6494

Cristian Radu invită iubitorii de animale să-i urmeze exemplul: a adoptat un maidanez

Cristian Radu invită iubitorii de animale să-i urmeze exemplul: a adoptat un maidanez

Replica API 7 februarie 2014 | 00:00 353

Legea lui Ionuţ va fi pusă în practică la Mangalia

Legea lui Ionuţ va fi pusă în practică la Mangalia

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune că marea problemă a Mangaliei - lipsa căldurii - a fost rezolvată, urmând ca de la an la an să scadă şi preţul la gigacalorie. "Aşa cum am promis în campania electorală, am rezolvat problema căldurii", susţine edilul, prin urmare va trece la un alt punct din programul său: câinii fără stăpân. Încă de anul trecut, iubitorii de animale acuzau că se pune la cale masacrarea patrupedelor din sudul litoralului, "dovadă" în acest sens fiind şi declaraţiile de la acea vreme ale primarului. Inclusiv deputatul care susţine eliberarea delfinilor "ţinuţi în captivitate", Remus Cernea, reacţiona, el indicând că modul în care maidanezii sunt strânşi de pe străzile municipiului Mangalia a ajuns să fie criticat şi în presa din străinătate. În pofida acestor "vânzoleli", Cristian Radu rămâne de neclintit, el susţinând că soluţia stă tot în mâinile iubitorilor de animale: ei pot adopta câinii fără stăpân. "Anul acesta vom rezolva şi problema câinilor fără stăpân. Suntem în proces de licitaţie, s-a lucrat la caietul de sarcini, care va fi urcat pe SEAP, avem şi un buget. Promit că rezolv problema. Firma câştigătoare va acţiona conform legii", a declarat Cristian Radu. Întrebat dacă este pregătit să înfrunte eventuale proteste ale iubitorilor de animale, în condiţiile în care legea permite eutanasierea câinilor care nu sunt adoptaţi, Radu a replicat: "Foarte bine, şi eu sunt iubitor de animale. Nu înseamnă că imediat îi eutanasiem. Câinii sunt strânşi de pe străzi, iar iubitorii de animale pot veni să îi ia acasă". "Îi aştept cu drag, că m-am tot întâlnit cu aşa-zişii iubitori de animale şi când am zis să ne mobilizăm, să luăm câinii acasă, spunând că eu sunt primul care face un astfel de gest, nu i-am mai văzut pe aici", a comentat primarul Mangaliei. Întrebat dacă a adoptat un câine fără stăpân, edilul a spus că da: "Nu râdeţi, chiar aşa am făcut, îl ţin acasă".

Legea care permite eutanasierea maidanezilor sau "Legea lui Ionuţ" a fost adoptată anul trecut, iar în decembrie au fost aprobate şi normele metodologice de gestionare a problemei câinilor fără stăpân.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Alexandra ANTON

Vezi VIDEO!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106