REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cristian Radu: "Vă pot asigura că în Mangalia va fi respectată legea. Vor fi instaurate ordinea şi disciplina"

Cristian Radu: "Vă pot asigura că în Mangalia va fi respectată legea. Vor fi instaurate ordinea şi disciplina"

Replica API 26 martie 2012 | 00:00 325

Şeful suspendat al Gărzii Financiare candidează din partea locuitorilor

Şeful suspendat al Gărzii Financiare candidează din partea locuitorilor

Cristian Radu, şeful autosuspendat al Gărzii Financiare Constanţa, candidează la Primăria Mangalia "din partea locuitorilor acestui oraş", unde se bucură de "o susţinere populară masivă". "Noi, locuitorii oraşului Mangalia, suntem mâhniţi de ce se întâmplă aici în ultimii 20 de ani. Situaţia este practic fără ieşire, viaţa cotidiană s-a degradat. Mi-e şi jenă să vorbesc despre lipsa apei calde şi a căldurii, câinii vagabonzi, apectul oraşului şi al staţiunilor. Sunt foarte multe motive pentru care am decis să candidez la Primăria Mangalia", a declarat Cristian Radu în prima sa conferinţă de presă în calitate de candidat independent, organizată ieri la hotelul "Saturn", din staţiunea cu acelaşi nume. "Toate aceste lipsuri m-au deranjat foarte tare. Nu suntem pe un drum greşit, ci ne-am înfundat de-a dreptul. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar asta e realitatea. E trist, e jenant să discutăm în 2012 despre probleme cu apa caldă şi căldura", a mai spus Radu.

"Am stat de vorbă cu oamenii, împreună găsim soluţii viabile şi, de ce nu, chiar ieftine, pentru rezolvarea problemelor pe care le avem. Am cooptat în echipă oameni competenţi, care au soluţii. Iar aceste discuţii vor continua pentru o perioadă de circa două luni, după care vom începe programul "Mangalia, oraş european", care va fi lansat ca o dezbatere publică, pentru a vedea exact care sunt soluţiile noastre", şi-a continuat expunerea Cristian Radu. "Am intrat în această cursă în urma unei susţineri populare masive. De mâine, (luni, 26 martie a.c.), începem campania de strângeri de semnături şi vă asigur că vor fi mult mai multe decât 1.500- 2.000", a adăugat Radu, potrivit căruia, din păcate, Mangalia nu poate fi considerat acum un oraş european. "Din păcate, Mangalia nu poate fi numit oraş european. O să venim cu soluţii pentru lucruri normale, care nu s-au întâmplat însă, până acum. De Mangalia se vorbesc în presă numai lucruri negative, asta m-a durut cel mai tare şi am considerat ca pe o datorie morală să fac acest pas, de a candida", a precizat Cristian Radu. Potrivit acestuia, cea mai la îndemână soluţie pentru revigorarea oraşului este accesarea fondurilor europene, scop în care vor fi contactaţi specialiştii în domeniu.

Radu: "Cu siguranţă, va exista o reducere a preţului la gigacalorie în Mangalia"

"Candidez din partea locuitorilor oraşului Mangalia, am intrat în cursă la propunerea lor. Am foarte mulţi prieteni înregimentaţi politic, dar nu m-am întâlnit cu ei. Nu eu am nevoie de sprijinul lor, ci programul nostru. Iar după ce vom lansa dezbaterea "Mangalia, oraş european" vom identifica proiecte care coincid, vom discuta", a răspuns Radu la întrebarea privind susţinerea sa de către o formaţiune politică sau alta. "Nu mai avem nevoie de scandaluri, de disensiuni. Pe mine mă bucură foarte mult faptul că nu mai există al doilea tur de scrutin, asta înseamnă că de pe 11 iunie ne apucăm de treabă", a mai spus candidatul independent. Referindu-se la turismul din Mangalia, Cristian Radu a apreciat că, în acest moment, oraşul nu este pregătit pentru sezonul estival, iar aspectul staţiunilor este jalnic: "Acum, în acest moment, nu suntem pregătiţi de începerea sezonului estival. Aţi văzut şi dumneavostră, sunt multe clădiri abandonate, nu mai avem spaţii verzi, foarte mulţi câini vagabonzi, dar avem soluţii pentru toate aceste probleme". Întrebat fiind despre finanţarea campaniei sale electorale, Radu a spus că nu şi-a fixat un buget fix şi că nu este unul consistent: "Nu cred că este costisitor să stai de vorbă cu oamenii, iar materialele electorale nu sunt atât de scumpe". Cristian Radu a adăugat că locuitorii Mangaliei sunt în stare să se coordoneze singur, iar oraşul nu s-a dezvoltat în tot acest timp pentru că nu a avut parte de un management bun, intenţia lui fiind aceea de a instaura ordinea şi disciplina în oraş. În acest sens, Radu a vorbit şi despre preţul gigacaloriei din Mangalia, care va fi redus "cu siguranţă": "Nu trebuie să vină altcineva să ne conducă. Cred că suntem în stare să ne coordonăm singuri. Bani pentru căldură vor exista. Dacă în alte localităţi, preţul este unul corect pentru cetăţeni, de ce n-ar putea şi Mangalia să aibă un preţ corect? Cu siguranţă, va exista o reducere a preţului la gigacalorie. Lipsa căldurii din această iarnă a fost o problemă jenantă, s-a auzit şi peste hotare că în Mangalia nu a fost căldură".

"Nu vreau să discut despre ce nu s-a făcut până acum, ci despre ce va fi făcut după 11 iunie"

"Vă asigur că în Mangalia va fi respectată legea. Vor fi instaurate ordinea şi disciplina", a afirmat apoi Radu, care s-a arătat extrem de încrezător în şansele sale: "Credeţi-mă, când intru într-o competiţie, îmi place s-o şi câştig. Şi ştiu foarte bine ce fac". Cristian Radu s-a ferit să-i critice nominal pe foştii primari ai Mangaliei, spunând că nu vrea să vorbească despre ce nu s-a făcut, ci despre ce va putea face el. De altfel, candidatul independent nu a rostit nici măcar un nume de pe tumultoasa scenă politică a Mangaliei, precizând doar că nu a existat un management performant al oraşului, de unde şi situaţia de astăzi în care se află municipiul din sudul litoralului: "Nu vreau să discut despre ce nu s-a făcut până acum, ci despre ce va fi făcut după 11 iunie. Discutăm de 20 de ani că nu avem lumină, că nu sunt locuri de muncă, că avem 3.500 de câini vagabonzi pe stradă, dar nu am fost în stare, în tot acest timp, să ne manageriem cum trebuie. Bani sunt şi nu vreau să-i critic pe alţii, dar contează cum sunt gestionaţi aceşti bani. Dacă lucrurile ar fi mers într-o direcţie bună, eu nu mă mai aflam azi aici". Cristian Radu a mai spus că va duce o campanie corectă, fără să-şi umilească electorii cu pomeni electorale, iar după 11 iunie de Mangalia se va auzi numai de bine, excluzând, din start, orice idee de scandal în Consiliul Local. "Mi-aş dori o campanie corectă, bazată pe idei şi proiecte, pentru că ne-am săturat de scandaluri. Nu-mi place ca oamenii să fie umiliţi, pentru cei care chiar au nevoie de ajutor, vom avea măsuri de protecţie socială, dar nu-i vom cumpăra cu o găleata sau o eşarfă. Iar după 11 iunie, de Mangalia se vor auzi numai lucruri pozitive şi vă asigur că toţi cetăţenii acestui oraş vom câştiga. Este exclus un scandal în Consiliul Local între mine, ca primar independent şi consilierii partidelor politice, pentru că sunt un om al dialogului. Nu-mi plac conflictele, dar dacă va fi cazul, pot să mă şi impun", a concluzionat Cristian Radu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218