REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cristian Radu: "Vreau să fiu primarul Mangaliei, sunt candidat independent susţinut de tot oraşul"

Cristian Radu: "Vreau să fiu primarul Mangaliei, sunt candidat independent susţinut de tot oraşul"

Replica API 7 martie 2012 | 00:00 214

Şeful suspendat al Gărzii Financiare,

Şeful suspendat al Gărzii Financiare,

Cristian Radu a renunţat ieri la şefia Gărzii Financiare Constanţa, instituţie pe care o conducea de 7 ani, pentru a deveni al doilea candidat oficial la Primăria Mangalia. Radu a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a luat decizia de a se suspenda din Garda Financiară, "din motive exclusiv de ordin personal". Întrucât conferinţa de presă avea în loc în sediul Gărzii, Cristian Radu a refuzat să detalieze asupra motivelor personale care l-au determinat să se suspende, precizând că respectă prea mult această instituţie, în care lucrează de 12 ani. Ulterior, Radu a confirmat, pentru "Replica", ceea ce bursa zvonurilor din ultimele zile promova din ce în ce mai insistent: va candida, ca independent, la Primăria Mangalia.

"Intru în campania electorală pentru că vreau să fiu primarul Mangaliei. Sunt candidat independent, având în spate susţinere din tot oraşul. Oamenii m-au determinat să iau această decizie, de altfel foarte grea pentru mine, după atâţia ani petrecuţi la Garda Financiară. Eu sunt din Mangalia, acolo m-am născut, acolo este familia mea, prietenii mei şi mă întrebau tot timpul de ce nu mă implic în administraţia locală, pentru a schimba ceva. De aceea, ca cetăţean al Mangaliei, am decis să accept această provocare şi să candidez la primărie, ca independent. Dacă voi constata însă că proiectele mele electorale se regăsesc şi în programele unor partide, vom discuta pe parcurs", a spus Cristian Radu, pentru "Replica". Candidatura lui Radu, anunţată, neoficial, de mai bine de o săptămână, a făcut deja furori în Mangalia. Pe blogul consilierului local PNL Lucian Vişa numărul de comentarii legate de Cristian Radu a depăşit deja toate recordurile. De asemenea, un sondaj iniţiat de Vişa, la care s-au exprimat, până ieri după amiază, 2.360 de voturi, îl credita pe Cristian Radu cu 20,08% (474 voturi), cu mult peste Zanfir Iorguş, care întrunea 13,98% (330 voturi). Ce-i drept, imensa majoritate a votanţilor, respectiv 64,58 % (1.524 voturi), susţine că ar vota alt candidat. Schepsisul acestui sondaj şi mai ales al rezultatului constă în următorul amănunt: consilierul PNL Vişa l-a prezentat pe Cristian Radu candidat independent, dar susţinut de USL. Cât de afiliat este sau nu Radu uniunii PSD- PNL- PC, rămâne de văzut, calculele electorale, de imagine şi aşteptările fiecăreia din părţile implicate fiind acum extrem de complicate. Tocmai de aceea, nici o formaţiune politică nu-şi asumă, deocamdată, responsabilitatea sprijinirii unui independent, fie că vorbim de PNL, PSD sau, de ce nu, chiar PDL, din moment ce informaţia privind o posibilă candidatură a lui Cristian Radu la Primăria Mangalia a plecat, prima şi prima dată, dinspre Zanfir Iorguş. Despre orice partid ar fi vorba, susţinerea unui independent ar indica imediat probleme majore, deoarece reiese clar că nu are oameni capabili în pepiniera prorpie, ceea ce ar fi dezastruos pentru imaginea proprie. Pe de altă parte, nici un partid nu mai poate ignora realitatea, cruntă pentru politicieni: românii, în general, dar mai ales mangalioţii, în special, vor vota cu toate mâinile, orbeşte, pe oricine poate prezenta, la alegeri, o minimă aparenţă de seriozitate, profesionalism şi implicare, atâta timp cât nu face parte din gaşca PSD-PDL-PNL-PC- PRM- FD, adică cei care au transformat Mangalia, în ultimii ani, în cea mai ciudată administraţie locală din România.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102