REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cristian Rizea, urmărit internațional, a fost găsit în Chișinău

Cristian Rizea, urmărit internațional, a fost găsit în Chișinău

Replica API 23 noiembrie 2019 | 02:54 1045

Cristian Rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea se ascunde în Chișinău, după ce a fost dat în urmărire internațională, ca urmare a faptului că se sustrage executării pedepsei de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, potrivit Gândul.info.

Sursa citată anunță că, după o investigație de două luni, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost surprins în Chișinău. Acesta a fost fotografiat pe stradă, jurnaliștii Gândul menționând că politicianul fugar își ducea copilul la școală. Rizea ar avea puține ieșiri publice în capitala Rep. Moldova și puține legături, tocmai pentru a se proteja. Conform sursei citate, Rizea are dublă cetățenie, adică și moldovenească, "obținută cu ajutorul unor oficiali PSD".

Surse din cadrul Poliție Române au declarat, conform Mediafax, că dețin informații potrivit cărora fostul deputat s-ar afla în Chișinău, însă nu au primit nicio confirmare oficială din partea autorităților din Republica Moldova.

Pe 18 martie 2019, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul deputat Cristian Rizea. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA, la rude, deoarece ar avea probleme cu banii.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"În perioada septembrie - decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi", precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
executat prin impuscare sau spanzurat! Poate sa aleaga el cum.
2
0
Dupa alegerile din dec.2016 toti P.S.Disti s-au pus pe furat si la ordinul puscariasului DRAGNEA au incercat sa faca furtul de la stat legal prin IORDACHE "noaptea ca hoti"si cu toate ca legea aia nu le-a iesit tot au furat gandinduse ca cine vine la putere dupa ei nu ii poate lega pe toti pentru ca s-ar apara cu formula:"asta este o razbunare politica".
8
0
si asta are o fatza de prost ca si fatalau cu freza aia de ginere mort , dar vedeti ca stiu sa fure...
8
0
gasit de ziaristi , nu de politisti . e o mare diferenta intre gasit legal si privit prin gard ............
6
0
Stiau ca este excroc si normal ca il ocroteu in PSD
9
1
psd, alta denumire a mafiei din Romania!
10
0
Daca mai trecea timpul cerea azil politic, ca Moldova se duce spre rusi. Bine ca sunt prinsi spagarii.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218