REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cristina Neagu şi Mihai Popescu, cei mai buni handbalişti români din 2018

Cristina Neagu şi Mihai Popescu, cei mai buni handbalişti români din 2018

Replica API 18 ianuarie 2019 | 00:00 372

Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi Mihai Popescu (Saint-Raphael VHB) au fost aleşi cei mai buni jucători ai anului 2018 în ancheta Federaţiei Române de Handbal, potrivit site-ului forului naţional.

Neagu (CSM Bucureşti), interul naţionalei României, a fost aleasă atât cea mai bună handbalistă din România anul trecut, dar şi cea mai bună jucătoare din Liga Florilor. Cristina Neagu, în vârstă de 30 de ani, a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, în 2010, 2015, 2016, de către IHF, dar a fost aleasă şi cea mai bună jucătoare a anului şi de către de către Federaţia Europeană de Handbal, în 2017, iar de patru ori a făcut parte din echipa ideală a Ligii Campionilor (2015, 2016, 2017, 2018).

''Sunt bucuroasă să fiu aleasă cea mai bună handbalistă română pentru a 6-a oară. Anul 2018 a fost unul foarte bun pentru mine, un an în care am dat tot ce am avut mai bun pentru echipa de club şi echipa naţională. După cum ştiţi cu toţii, mă aflu în recuperare după operaţia suferită la genunchiul drept şi sunt mai motivată ca oricând să îmi revin şi să joc din nou handbal la cel mai înalt nivel'', a declarat Neagu, accidentată în meciul cu Ungaria de la Campionatul European 2018.

Portarul Mihai Popescu (33 ani), legitimat la echipa franceză Saint-Raphael VHB, cu care a jucat finala Cupei EHF în 2018, este pentru a şaptea oară votat cel mai bun jucător român al anului. Popescu a fost ales cel mai bun portar al Cupei EHF în 2018.

''În primul rând vreau să le mulţumesc colegilor şi antrenorilor mei de la echipa naţională şi de la echipa de club pentru tot ce au făcut pentru mine şi pentru încrederea acordată şi, nu în ultimul rând, celor care m-au votat! Mulţumesc FRH pentru titlul acordat!'', a declarat Popescu.

Cel mai bun jucător din Liga Naţională a fost ales Alexandru Csepreghi (CS Minaur Baia Mare). În vârstă de 31 de ani, băimăreanul a revenit anul trecut în Liga Zimbrilor, după patru ani petrecuţi în campionatul francez.

''În 2018 am revenit în România cu un bagaj de cunoştinţe în plus, faţă de cum am plecat din ţară. Experienţa din Franţa m-a maturizat la nivel profesional. Nu a fost uşor, dar se pare că a meritat din plin să petrec patru ani acolo, pentru ca acum să mă bucur de votul handbalului românesc. Este cel mai frumos lucru, la nivel individual, şi sunt onorat. Pe aceasta cale, mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit încrederea! La nivel de echipă, îmi doresc o medalie cât mai curând, aşa cum am obişnuit să am în România an de an'', a spus Csepreghi.

Cea mai bună jucătoare străină din Liga Naţională a fost aleasă ucraineanca Irina Glibko, de la SCM Râmnicu Vâlcea. În vârstă de 28 de ani, aceasta este una dintre cele mai longevive handbaliste străine din Liga Florilor. Campioană a României cu CSM Bucureşti (2015) şi de două ori cea mai bună marcatoare a ligii naţionale (2013, 2018) ea a reuşit să îşi pună amprenta la SCM Rm. Vâlcea, ajutând echipa să termine prima parte a sezonului pe primul loc în clasament.

''Sunt foarte bucuroasă că am primit această distincţie, este un cadou pentru toată munca depusă anul trecut. Cred că pot îmbunătăţi multe aspecte ale jocului meu, iar asta mă motivează să muncesc din ce în ce mai mult. Vreau să mulţumesc clubului şi coechipierelor mele, premiile individuale nu pot fi dobândite fără aportul întregii echipe. 2018 a fost un an foarte bun pentru mine, cu experienţe minunate, cea mai importantă fiind câştigarea Supercupei României. Sezonul acesta avem şansa de a câştiga titlul naţional, muncim din greu pentru asta şi vom face tot posibilul să realizăm această performanţă'', a declarat Glibko.

Rusul Vitali Komogorov, de la CS Dinamo Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun jucător străin din Liga Naţională. Interul stânga rus, în vârsta de 27 de ani, se află deja la al treilea sezon în Liga Zimbrilor, însă anul 2018 este cel în care a reuşit să impresioneze cel mai mult. Câştigător al campionatului şi al Supercupei României, el a contribuit din plin la calificarea obţinută de Dinamo în play-offul Ligii Campionilor (2018/2019) aflându-se în continuare în lupta pentru obţinerea celor două trofee naţionale puse în joc în acest sezon.

''Este o mare onoare pentru mine să fiu desemnat cel mai valoros jucător străin din campionatul intern. Acest trofeu este deopotrivă al colegilor mei de la Dinamo, alături de care am câştigat titlul naţional şi Supercupa României, dar şi al suporterilor noştri, care sunt cei mai tari din ţară. 2018 a fost un an bun pentru noi, cu două trofee, dar şi cu o calificare istorică în play-offul Ligii Campionilor, sezonul 2018-2019'', a spus Komogorov.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218