2.4° Constanța Sâm., 3 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6201
2.4° Constanța Sâmbătă, 3 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6201

Cristina Rizea, REPER: un nou ministru plagiator la cârma învățământului românesc

Replica API 27 septembrie 2022 809

”Și-au furat plagiatele, acum vor să fure și viitorul copiilor noștri! Nu le vom permit”, spune deputatul REPER Cristina Rizea.

Sistemul de învățământ se află în criză. Autorul, posesorul portofoliului de ministru, se comportă, la cârma educației, la fel cum s-a comportat și în teza sa de doctorat: plagiază cu nerușinare, croindu-și parcursul către funcții politice înalte și servindu-și cu loialitate stăpânii, spune deputatul REPER Cristina Rizea. Cu 11 titluri de Doctor Honoris Causa și un CV academic vast, care include posturi precum fost rector la USAMV București și fost lider al rectorilor din România, se pare că furtul academic i-a servit de minune acestui personaj.

În fața unor jurnaliști precum Emilia Șercan, însă, rețeta succesului politic al oamenilor sistemului nu funcționează. Ea nu funcționează nici în fața tinerilor. Rețeta pare să sune cam așa: 1. impostura, esențială pentru posturi înalte și 2. în viață câștigi cu un truc: a fi politruc.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

„Cred că, în momentul de față, guvernanții ar trebui să desfășoare următorul studiu în școli și universități: să meargă și să întrebe elevii, studenții și profesorii cu studii pe bune ce părere au despre această situație. Cum se raportează ei, oare, la ministrul plagiator care le decide soarta? Eu mi-am învățat copiii altfel: nu, nu funcționează așa. Golanul din curtea școlii poate să ajungă oricât de departe prin tehnici de copiat ireproșabile și mituindu-și superiorii, dar degeaba. Eșecul îi este predestinat. Copiii și tinerii din ziua de astăzi știu că munca, dreptatea și dedicarea sunt singurele care pot clădi cariere și societăți durabile. Îi vedem pe tinerii constănțeni, protestând activ împotriva acestui ministru: ei nu acceptă că se poate și prin impostură, și prin politicianism”, a declarat Cristina Rizea, deputată REPER de Constanța.

Între timp, moțiunea depusă de către REPER împotriva lui Cîmpeanu rămâne nesemnată în Camera Deputaților, ceilalți parlamentari tolerându-i acestui ministru să guverneze în continuare soarta tinerelor generații. Cîmpeanu să stea departe de educația copiilor! Ideal, la fel și Ciucă și PNL. Să stea departe și de universități și de orice instituție care găzduiește copii și tineri. Nu mai putem tolera ca astfel de personaje să pună sub semnul întrebării viitorul copiilor noștri, a mai spus Rizea.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Cristino nu ti-e rusine fetito? Vai de capul nostru daca fata asta a ajuns deputat..la scoala era mai p*****a ca noaptea..genul care a abut cerneala din calimara
1
0
Intamplator o stiu de la scoala si ma intreb de ce aceasta fatuca nu are grija de copii ei dar e atat de preocupata de copii nostri?
1
0
de ce senatorii vostrii s-au abtinut la votul de marire al salariilor parlamentarilor??? Ipocrizie maxima....
6
0
CopyPaste among the political class must be dealt with harshly. These scumbags have no shame. If they had any honor the would commit hara-kari
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359