CRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video
Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre activitatea sa din Parlament, despre proiectele depuse, dar și despre neregulile pe care le-a întâmpinat. Una dintre problemele care nu-i dau pace este legată de politizarea anumitor inițiative, acolo unde, potrivit acesteia, politicul nu are ce să caute.
”M-am acomodat. La început m-am simțit pierdută pentru că aveam foarte multe de învățat pentru a-i ajunge din urmă pe colegii mei. Am și o echipă foarte bună de consilieri și lucrăm foarte bine”, a spus Cristina Rizea în debutul interviului, legat de începutul activității sale în Parlamentul României.
S-a votat înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate
”Săptămâna aceasta am votat înființarea ANDIS, care se va ocupa de investițiile din sănătate, proiectele ce presupun construirea spitalelor regionale. Această agenție va fi formată numai din specialiști din domeniul sănătății și se va ocupa, sub îndrumarea directă a Uniunii Europene, de construirea acestor spitale regionale. Totodată, va oferi asistență autorităților locale pentru a construi astfel de unități medicale. Sănătatea este cea mai importantă și, din punctul meu de vedere, țara noastră stă foarte prost la infrastructura spitalicească. De 30 de ani noi nu putem să arătăm un spital, o structură mare, făcută la noi în țară. Încă ne bazăm pe cele de la Revoluție. Nu putem da timpul înapoi ci trebuie să mergem înainte pentru că oamenii au nevoie de spitale la standarde europene”, a spus deputatul Cristina Rizea. Întrebată dacă va fi dificil să schimbe ceva în Sănătate, aceasta a răspuns: ”Da, va fi dificil, dar mă bazez pe buna colaborare dintre colegii mei din toate partidele care trebuie să înțeleagă că sănătatea nu este un subiect care ar trebui amestecat cu politica. Toți ne dorim servicii de calitate, servicii bune. Trebuie să avem saloane, condiții, servicii foarte bune atât pentru noi cât și pentru întreaga țară. Sănătatea nu trebuie să facă parte din politică. Sper din tot sufletul să avem cât mai repede un Spital de Pediatrie în Constanța și, din fericire, avem premise să îl vedem realizat”.
”Nu-mi place ce se întâmplă în Constanța”
”Ca și cetățean, nu-mi place ceea ce se întâmplă în Constanța dar încerc să înțeleg și să realizez că sunt anumite lucruri care durează până se implementează. De exemplu, cu spațiile verzi știu că a fost un contract cu o firmă care acum nu mai este și știu că nu este atât de ușor să găsești o alta care să se ocupe de tot ce înseamnă spații verzi, cu toate că acestea nu mai sunt foarte multe. Este ceva de durată. Dacă nu se va reuși externalizarea acestui serviciu va trebui ca Primăria să se ocupe de acest lucru. Cu sensurile unice, pe de o parte înțeleg că s-a dorit fluidizarea traficului dar sunt foarte multe tronsoane unde se efectuează lucrări. De exemplu, pe Aurel Vlaicu. Când se vor finaliza aceste lucrări se vor vedea schimbări majore în oraș, iar despre sensurile unice, cam așa este peste tot în țară și afară. E normal să ne opunem când avem parte de o schimbare. Sper că există studii foarte bine documentate pentru că altfel nu va ieși nimic bun din aceste schimbări”, a spus Rizea.
De ce sunt oamenii revoltați?
”Pentru o parte din ei înseamnă foarte mult timp în plus (în trafic – n.r.). Pe de altă parte, poate, un alt om ajunge mult mai repede unde ar trebui să ajungă. Oamenii mulțumiți nu vor ieși niciodată pe o rețea de socializare să zică ce mulțumiți sunt. Sper să se îndrepte lucrurile pentru că nici mie nu îmi place ce se întâmplă în orașul Constanța. Sper să înceapă cât mai repede lucrările în zona centrală, pe Ștefan cel Mare, sper să vedem cât mai repede îmbunătățiri”, a spus deputatul.
Clinciuri între USR și PNL
”Aceleași probleme se întâmplă și la nivel național. Noi avem o alianță, atât la nivel local cât și național. Această alianță este formată pe niște acte, pe un protocol. Atât la Constanța cât și la București s-a semnat un protocol de guvernare. Alianța PNL–USR și-a asumat anumite puncte ce trebuie făcute. Colegii mei sunt foarte supărați că deja au trecut o grămadă de luni din mandat și vor să arate cetățenilor că sunt niște politicieni responsabili. În momentul de față nu prea au să pună pe masă, ce să arate oamenilor. Noi nu suntem obișnuiți să tărăgănăm lucrurile și să stăm trei ani, și în campanie să facem lucruri. Fiecare lucru trebuie dus la bun sfârșit”, potrivit Cristinei Rizea.
Ce nu au respectat PNL din protocol?
”Spre exemplu, cu stadionul, care, la început, avea un anumit număr de locuri, iar acum domnul primar și colegii de la PNL vor să schimbe lucrul acesta. Dacă ne-am asumat lucruri împreună ar trebui să facem totul împreună. Se simt dați la o parte. Știți că au lipsit de la o ședință unde colegii din PNL au votat proiecte cu cei din PSD, lucru care se întâmplă de foarte mulți ani la Constanța”, a spus Rizea.
Vechea administrație
”Am avut surpriza să aflăm că noi, la Constanța, nu avem proiecte mature, care să intre în PNNR. La sănătate nu am avut nimic. Acum, ei ne cer să facem spitale și mă întreb de ce oare în 20 de ani ei nu au făcut nici măcar un spital de pediatrie, ca să nu mai spunem de altele. Eu cred că oamenii știu că ei au putut să facă dar nu au vrut pentru că au avut și Guvern și miniștrii și tot sprijinul, doar că din păcate unii oameni au impresia că din moment ce ești ales într-o funcție poți să dormi acolo liniștit și să te trezești în campania electorală. Trebuie să schimbăm acest lucru. Este foarte mult de lucru”, a explicat deputatul USR.
3 proiecte depuse
”Am trei proiecte, dintre care 2 depuse. Primul este cel cu ATOP-urile, ce prevede scoaterea indemnizației membrilor ATOP pentru că efectiv nu se întâmplă nimic. Acolo nu se face absolut nimic. Sunt niște oameni care nu fac nimic. Fiecare membru din ATOP are deja un salariu și nu mai au nevoie și de indemnizații.
Alt proiect este cel cu cățeii pe plaje. Este o ordonanță dată prin care se spune că nu este voie să îți plimbi animalul de companie pe plajă. Realitatea este că oamenii nu știu de această ordonanță și nu își stâng deșeurile lăsate de animale și lucrul acesta este foarte grav. Cei de la Garda de Mediu ne-au spus că nu s-au dat amenzi pentru că nu avem oameni abilitați să facă acest lucru. Proiectul meu schimbă acest lucru iar Poliția Locală și Poliția Română ar putea da amenzi în acest sens. Cățeii vor putea fi plimbați pe plajă în extrasezon iar în sezon doar cu acordul operatorului economic. Al treilea proiect nu a fost depus încă, îl voi depune luni pentru că mai am nevoie de semnături de la colegi. Acesta limitează interimatele la un singur mandat. Astfel, obligăm la realizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor. Ușor, ușor sperăm să găsim directori competenți și profesioniști”, a spus Rizea.
Dacă nu ne vaccinăm, în toamnă am putea fi loviți de valul 4
”Acum două săptămâni am organizat o campanie de vaccinare la General Scărișoreanu împreună cu DSP și primarul de acolo. Am reușit să vaccinăm peste 100 de oameni și cu siguranță campania va continua și vom mai merge și în alte localități unde rata de vaccinare este foarte mică. Deși acum suntem bine, dacă nu ne vaccinăm în procent cât mai mare, în toamnă am putea fi loviți de valul patru și de tulpina indiană. Trebuie să ne vaccinăm în masă. Oamenii în mediul rural sunt reticenți pentru că aud tot felul de chestii, precum acelea că nu mai pot face copii, sau altele. Eu da, m-am vaccinat cu Astra Zeneca. Am avut simptome, am avut febră, frisoane dar au trecut și acum pot fi relaxată nu mai iau virusul sau dacă îl iau nu mai fac o formă atât de gravă”, a spus deputatul USR, Cristina Rizea.
Mai multe detalii din timpul interviului, puteți urmări aici:
Video:
Liliana IONIȚĂ

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3405
Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2850
Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3533
A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5325


ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 4.23 m/s
Presiune: 1009 milibari

David Popovici s-a calificat vineri seara în finala probei de 100 m liber, de la Campionatul European de natație de la...272
UEFA a anunţat, vineri, că Thibaut Courtois, Karim Benzema şi Kevin de Bruyne sunt top 3 fotbalişti nominalizaţi...316
Meciul dintre Simona Halep și Coco Gauff este primul de pe arena centrală și va avea loc de la ora 20:00 (ora...481
David Popovici s-a calificat vineri pe primul loc în semifinalele probei de 100 m liber la Campionatul European de...380


CFR Călători a anunţat vineri că modifică temporar mersul trenurilor. Cei care au cumpărat bilete pentru perioada...466
Vineri, 12 august a.c., pe drumurile naționale din sudul litoralului sunt înregistrate valori ridicate de trafic, pe...741
La data de 11 august a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat acțiuni pe linia modului...403
La data de 11 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au...355
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că foarte multe din amendamentele primite şi examinate...184
Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, critică angajarea la Banca Națională a celebrei astroloage...188
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei...150
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat, vineri, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând...216
Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3533
Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2797
A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5325
Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4149
Elton John ar putea continua să cânte în metavers mult timp după ce va renunţa la turnee, relatează miercuri...155
Artiştii din distribuţia ''Grease the Musical'', care se joacă în West End, Londra, au dedicat spectacolele din...148
Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat, pe Facebook, după ce, într-o emisiune, fostul lider social-democrat Liviu...605
Florin Salam a ajuns la spital miercuri noapte. Artistul a fost testat și confirmat pozitiv cu COVID-19. În aceste...3347
Conducerea Republicii Moldova i-a obligat pe liderii transnistreni să anunțe Chișinăul despre deplasările lor în...641
Un bărbat înarmat și echipat cu vestă antiglonț s-a apropiat de sediul FBI din Ohio. Acesta a fugit după un schimb...439
Directorul FBI, Christopher Wray, a revenit miercuri asupra amenințărilor de pe rețelele de socializare la adresa sa...404
Un român în vârstă de 38 de ani a murit după ce a căzut de la etajul unui bloc din landul german Saxonia-Anhalt,...622
Procesul patologic de ateroscleroză, de îngustare a arterelor coronare, este cel care stă la baza bolii coronariene...163
Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...174
Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului...417
Un număr de 6.469 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...455