REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cristina Rizea, USR-Plus: PSD a avut TIMP 30 de ani să DEMONSTREZE ce POATE! Video

Cristina Rizea, USR-Plus: PSD a avut TIMP 30 de ani să DEMONSTREZE ce POATE! Video

Replica API 27 noiembrie 2020 | 00:13 2915

Cristina Rizea, candidat din partea USR-Plus la Alegerile Parlamentare, a acceptat provocarea să reprezinte în Parlament drepturile oamenilor şi să lupte pentru depolitizarea instituţiilor statului. S-a hotărât să intre în politică după momentul 10 august 2018, după ce s-a întors din Piaţa Victoriei bătută şi învinețită, dar cu speranţa că sunt mai mulţi oameni în ţară care vor să schimbe lucrurile. Până atunci nu s-a gândit niciodată să facă politică, dar consideră că cineva trebuie să oprească hoţia din România. Face parte din cei care s-au săturat să fie conduşi de politicieni care nu-şi urmăresc altceva decât interesele proprii. A fost aleasă de colegii din Partid pe primul loc pentru lista candidaţilor pentru Parlamentare.

E sătulă de promisiunile tuturor politicienilor şi nu mai are încredere în clasa politică actuală. Mamă în primul rând, activistă încă de pe băncile Universităţii, orientată către nevoile oamenilor, supravieţuitoare a cancerului la sân, proaspăta candidată a trecut prin multe înainte să se hotărască să intre în politică. Au fost momente în viaţa ei când a crezut că nu-şi va mai revedea copiii, dar a mers mai departe. Dacă ajunge în Parlament vrea să strice jocurile viclene ale politicienilor şi, cum plastic se exprimă, “până nu am pământ în gură, voi continua să lupt pentru oameni.”

Civism versus politică

”Credeam că sunt oameni pregătiţi pentru politică, care se duc să urmărească interesele noastre, ale cetăţenilor, noi trebuie să ne vedem de treabă, Statul este partenerul nostru, noi ne facem treaba mergem la muncă, ne plătim taxele, Statul ar trebui să-şi facă treaba lui. Că nu şi-o face, asta e altă poveste. N-am avut pe nimeni în familie implicat în politică, n-am auzit în casă discuţii despre politică, n-am avut niciun fel de gând până acum. Implicarea mea era în permanenţă una civică. Astea sunt lucruri care mi-au adus mereu satisfacţii. Nu e bucurie mai mare decât să poţi să ajuţi oamenii. Implicarea politică vine din dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur, pentru că asta ar trebui să însemne politica, te duci acolo să ajuţi oamenii, la nivel de ţară”, a spus Cristina Rizea.

Un bun politician are nervi de fier şi stomac de oţel. Veţi face faţă atacurilor opoziţiei?

”Din punctul acesta de vedere nu mă consider un bun politician. Şi eu, ca şi colegii mei, venim din domeniul civic. Imaginea de politician nu este una plăcută. În ţara asta politicienii sunt preocupaţi mai mult de propriile interese sau de interesele cercurilor de prieteni sau al familiei, decât de interesul nostru, ca ţară. De aceea, imaginea este distorsionată. Un politician ar trebui să fie preocupat de ţară, nu de interesele unor găşti”, a transmis Rizea.

Curăţenia în învăţământ

”Se va face prin transparentizare. Prin scoaterea politicii din învăţământ. Învăţământul este una, iar politica este alta. Managementul şcolilor să nu aibă nicio legătură cu politica. Ar trebui ca fiecare unitate de învăţământ să aibă un manager bine pregătit, ales prin concurs. S-a încercat acest lucru în guvernarea lui Cioloş, în 2016. Apoi a venit PSD la guvernare şi a rezolvat lucrurile în defavoarea noastră. Politica nu are ce căuta în învăţământ. Avem nevoie ca în conducerea unităţilor de învăţământ să fie manageri buni, dedicaţi, care să ştie cum să atragă cadre didactice pregătite”, a punctat Cristina Rizea.

Proiecte pentru Parlament

”Alianţa USR Plus are 40 de angajamente de guvernare, toate se pot duce la bun sfârşit, spre deosebire de proiectele pline de minciuni cu care ne-a obişnuit vechea clasă politică. Lumea spune pe pagina mea “Sunteţi toţi la fel!” Îi înţeleg şi nu mă supăr, aceeaşi repulsie o aveam şi eu faţă de clasa politică, până să vină guvernul Cioloş. În 2016 a fost prima oară când am avut o speranţă. Trebuie să scăpăm de corupţie. Hoţia este strâns legată de corupţie, iar corupţia s-a demonstrat că există la orice nivel, în toate formele ei. Scoatem la concurs toate posturile şi cei care sunt pe posturi vor intra şi ei la examinare. Dacă le vor lua, foarte bine, dacă nu, vor veni alţii mai buni. Un manager bun nu se teme de concurs”, a mai spus Rizea.

Carantinarea a fost o tactică sau chiar era nevoie de ea?

”E o măsură care a venit mult prea târziu. Nu acum era momentul în care să intrăm în carantină, ci mai devreme. Aşa cum în primăvară măsura a fost luată destul de devreme, e vorba de închiderea şcolilor, de economia care a fost pusă la pământ şi a lăsat o grămadă de oameni pe drumuri. Lucrurile trebuiau făcut gradat. Acum au aşteptat să crească numărul de cazuri, să se umple secţiile de terapie intensivă. Este posibil să afecteze alegerile din 6 decembrie. Oamenii trebuie însă să înţeleagă că această carantinare, chiar şi în ceasul al 12-lea, este spre binele lor şi să ajungem pe o treaptă plană. Sistemul medical este în colaps. Ne lipsesc medici, nu am făcut nimic să-i oprim, nimic să nu-i facem să plece”, este de părere Cristina Rizea.

Pe plan local, Constanţa ar trebui să aibă turism

”Acestui oraş îi lipsesc multe. Mă interesează relansarea turismului în Dobrogea. Avem toate facilităţile ca să putem avea turism tot anul, nu doar pe perioada estivală. Turismul e 10% din industria globului. Un om din zece la nivel global lucrează în turism. Este o arie importantă pe care ar trebui s-o dezvoltăm. Avem norocul că putem face turism pe mare, avem aeroportul, pot veni oamenii pe Dunăre. Putem dezvolta atât judeţul Constanţa, cât şi oraşul. Noi avem vestigii şi turnăm beton peste ele”, susține candidata USR-PLUS la Parlamentare.

Veţi face pact cu partidele pentru binele unui proiect?

”Nu vom face vreodată pact cu PSD. Nu am văzut încă un proiect viabil de la PSD să spun că au făcut şi ei ceva bun pentru Constanţa sau pentru oameni. Partidele vechi au avut timp 30 de ani să demonstreze. Acum dau vina unul pe altul că n-au făcut ce trebuie. Noi am demonstrat, prin guvernul Cioloş, ce putem face”, a declarat Rizea.

Mai multe detalii despre subiectele abordate puteți urmări în videoclipul de mai jos:

Video:

Cod mandatar financiar 11200033

Zully M. SOCACIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218