REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cristina Trăilă (PNL): E nevoie de votul prin corespondenţă; votul electronic ar fi extrem de util

Cristina Trăilă (PNL): E nevoie de votul prin corespondenţă; votul electronic ar fi extrem de util

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1226

Votul prin corespondenţă este necesar, dar şi votul electronic ar fi extrem de util, în condiţiile în care alegerile au loc în contextul pandemiei COVID-19, a declarat, joi, deputatul PNL Cristina Trăilă.

Cristina Trăilă

"Este nevoie de acest vot prin corespondenţă, mai ales în condiţiile date. Ştim bine că această pandemie ne-a prins oarecum descoperiţi pe anumite zone. Anul trecut, Parlamentul a adoptat acea lege şi, practic, diaspora a avut posiblitatea de a vota prin corespondenţă, ceea ce a facilitat foarte mult votul în diaspora. Ar fi util ca şi în România votul să fie extins la mai multe zile. Vom vedea exact cum se va întâmpla, atât pentru alegerile locale, dar mai ales pentru cele parlamentare. (...) Din punctul nostru de vedere, cred că şi votul electronic ar fi extrem de util. Rămâne ca, din punct de vedere tehnic, să găsim soluţiile necesare pentru a implementa votul electronic", a afirmat Trăilă, la dezbaterea online "Organizarea alegerilor în timpul pandemiei. Scenariile partidelor politice", organizată de Expert Forum.

Potrivit acesteia, alegerile locale ar trebui să aibă loc în luna septembrie. "Cred că sistemul, aşa cum este organizat în momentul de faţă, şi mă refer la AEP şi la STS, este unul viabil şi care a funcţionat de-a lungul timpului, mai ales după 2016, când a apărut acest nou sistem de verificare a votului", a menţionat deputatul PNL, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Electronic se fura voturile cel mai bine stie STS cum se face iar ciuma galbena va fi triumfatoare si va conduce tara asta impreuna cu muia de la cotroceni linistiti inca 4 ani.
1
1
SA NU VOTAM ,CA NU AVEM CE ALEGE..IN AFARA DE PDLPMP PNL nu mai exista nici o forta politica mai buna ca GUVERNAREA ACTUALA..IAR LUI WERNER KLAUS ciobanis SA I MAI DAM .....2 mandate
1
0
iar vrei sa furi votu rominilor maimuto marsi
2
0
Cu votul prin corespondenta acum un an poate doi ,nimeni na zis nimic dar vad ca toata lumea a preluat o.Un Roman Anonim de afara.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218