REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cristinel Dragomir, despre ancheta DNA cu privire la achiziţionarea elicopterului: „Am şi predat documentele!”

Cristinel Dragomir, despre ancheta DNA cu privire la achiziţionarea elicopterului: „Am şi predat documentele!”

Replica API 19 decembrie 2014 | 22:42 111

„Nu e primul dosar…”

„Nu e primul dosar…”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cu atribuţii de preşedinte, respectiv Cristinel Dragomir, a spus despre ancheta DNA asupra modului în care a fost achiziţionat elicopterul, implicat în tragedia de pe lacul Siutghiol, de către CJ că i s-au solicitat mai multe documente încă de la începutul lunii decembrie, pe care le-a şi predat între timp. „Să-şi facă treaba, nu este primul dosar…”, a spus Dragomir. În plus, el susţine că elicopterul era dat printr-un contract de comodat către Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., iar tragedia petrecută pe 15 decembrie este cu adevărat regretabilă.

Un eveniment dramatic a avut loc la Constanţa, pe 15 decembrie, când un elicopter SMURD s-a părbuşit în lacul Siutghiol, patru persoane pierzându-şi viaţa într-un mod cumplit. Este vorba de elicopterul achiziţionat de către Consiliul Judeţean Constanţa, alături de parteneri bulgari, prin proiectul transfrontalier ESOL – Equipment to Save Our Lives, în 2013, valoarea fiind de 5,2 milioane euro. În 2014, aparatul de zbor a fost dat în folosinţă, printr-un contract de comodat, către Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., fiind folosit de către SMURD. Însă, ca un făcut, înainte cu aproape două săptămâni de marea tragedie, DNA Constanţa demara procedura penală de verificare a modului în care elicopterul a fost achiziţionat. „La data de 3.12.2014, procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa s-au sesizat din oficiu, ca urmare a unui articol publicat pe pagina de internet al Centrului de Investigaţii Media, cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. În acest moment se efectuează urmărirea penală faţă de faptă, pentru a se clarifica aspecte referitoare la modalitatea de achiziţionare, în cursul anului 2013, a unui elicopter, echipat pentru zboruri medicale, de către Consiliul Judeţean Constanţa, precum şi cu privire la un legalitatea şi conţinutul contractului pentru servicii de operare a elicopterului respectiv, ce ar fi fost încheiat de CJ Constanţa cu o firmă privată, anterior predării acestui elicopter către Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul MAI”, au specificat procurorii DNA.

Dragomir: „Din punctul nostru de vedere, totul este absolut în regulă”

Contactat telefonic de către reporterii „Replica” de Constanţa, Cristinel Dragomir a specificat faptul că a predat deja toate documentele iar procurorii îşi pot face treaba. „Ce părere să am? Ancheta era începută de dinainte de accident. Ne-au cerut şi documentele, pur şi simplu s-a deschis un dosar penal pentru presupuse fapte de corupţie am înţeles. Cert este că ne-au cerut un set de documente, l-am trimis şi asta este. Să-şi facă treaba. Din punctul nostru de vedere, totul este absolut în regulă. Că s-a întâmplat nenorocirea asta acum… noi îl aveam dat în comodat la Inspectoratul General al Aviaţiei Române. Deci, noi nu aveam nici un fel de atribuţie. Trebuie să facă şi anchetă, bănuiesc…, să vadă ce s-a întâmplat cu el de când a venit şi până astăzi, nu? Asta e, nu e primul dosar”, a declarat, pentru „Replica”, Dragomir.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614