REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cristoiu, despre Iohannis şi “Suge-o, Ramona!”: “Incapabil să vorbească despre el însuși mai mult decât un borcan de murături”

Cristoiu, despre Iohannis şi “Suge-o, Ramona!”: “Incapabil să vorbească despre el însuși mai mult decât un borcan de murături”

Replica API 28 decembrie 2015 | 00:00 228

Ion Cristoiu îi face praf pe Klaus Iohannis şi pe jurnaliştii “înhămaţi la brişca prezidenţială”, într-un articol publicat pe blogul său, în a doua zi de Crăciun. Editorialistul pleacă de la ştirea potrivit căreia “Pas cu pas”, lucrarea semnată de Iohannis şi lansată înainte de alegerile prezidenţiale din 2014, a fost cea mai furată carte din anul 2015. Cristoiu menţionează că, alături de memoriile lui Klaus Iohannis, cea mai furată carte din 2015 poartă titlul de “Suge-o, Ramona!”. “În cazul cărții Suge-o, Ramona! al cărei titlu spune totul, prezența într-un top al cărților furate e de la sine înțeles. Cum dracu să te duci la librăreasă și să-i spui că vrei să cumperi o carte cu un asemenea titlu?! Dacă o furi nu știe nimeni c-ai luat-o!”, scrie Cristoiu pe blogul său. Cât despre opera prezidenţială, Ion Cristoiu spune că este “o broșură scoasă pe numele lui Klaus Iohannis înainte de scrutinul din 2014 de echipa de campanie disperată că pretendentul la Cotroceni era incapabil să vorbească despre el însuși mai mult decât un borcan de murături despre viața și activitatea sa. (…) Chiar de la primele pagini mi-a fost limpede că mă aflam în fața unui caltaboș mediatic umplut cu așchiile limbajului de lemn.

Iată şi textul integral al postării lui Ion Cristoiu:

“De Crăciun, când capul crapă de atâta Lerui Ler, iar burta, de atâția caltaboşi, presa înhămată la brişca prezidențială ne-a adus ştirea de Breaking News potrivit căreia cartea Pas cu pas, semnată de Klaus Iohannis şi scrisă de mulți alții, se situează în topul celor mai furate cărți din anul 2015. Potrivit știrii, Pas cu pas se află în acest top umăr la umăr cu Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu. A fura o carte e mai greu decât a fura o mireasă. În cazul unei mirese, cel care trebuie s-o păzească, mirele, poate fi atât de beat încât să fie el însuşi furat fără a-şi da seama că lipseşte de la propria-i nuntă. În cazul unei cărți, e greu de crezut că librarii sunt beți în timpul serviciului, mai ales dacă-i dimineață. Prins, respectivul riscă nu atât să facă puşcărie, cât mai ales să-l ia la întrebări o fătucă de la televiziunile de știri, supărată că patronul iar le-a amânat ziua de salariu; ceea ce pentru nefericitul ar putea fi putea fi mult mai rău decât închisoarea într-un penitenciar de înaltă siguranță. Se înțelege, în atari condiții că trebuie să fii mort după o carte ca să-ți asumi riscul de a o fura dintr-o librărie. În cazul cărții Suge-o, Ramona! al cărei titlu spune totul, prezența într-un top al cărților furate e de la sine înțeles. Cum dracu să te duci la librăreasă și să-i spui că vrei să cumperi o carte cu un asemenea titlu?! Dacă o furi nu știe nimeni c-ai luat-o! Pas cu pas e – dacă mai ține cineva minte – o broșură scoasă pe numele lui Klaus Iohannis înainte de scrutinul din 2014 de echipa de campanie disperată că pretendentul la Cotroceni era incapabil să vorbească despre el însuși mai mult decât un borcan de murături despre viața și activitatea sa.

Făcut curios de această premieră mondială – cineva își publica Memoriile înainte de a avea așa ceva – am citit Pas cu pas. Chiar de la primele pagini mi-a fost limpede că mă aflam în fața unui caltaboș mediatic umplut cu așchiile limbajului de lemn.

Cine și de ce să fure această carte pe care și dacă ai primi-o gratis cu dedicație, tot ai arunca-o în primul coș întâlnit în cale, evident, după ce-ai rupt pagina cu dedicație, ca nu cumva să-și dea seama cei care scotocesc prin gunoaie că tu ai fost proprietarul acestei cărți?

Cum cine? Potrivit știrii, Pas cu pas s-a situat în topul celor mai furate cărți în 2015. După ce a ajuns președinte, din câte se vede. Ori după ce-a ajuns președinte, dar mai ales în 2015, politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri, tehnocrați, s-au grăbit să- l impresioneze pe Klaus Iohannis cu cât de mult îl iubesc.

Lesne de imaginat cât de tare ar fi fost impresionat Klaus Iohannis aflând că cineva a fost prins în timp ce-i fura cartea. De aceea, cred că Pas cu pas a fost furată de politicieni precum Alina Gorghiu, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Liviu Dragnea și mulți alții.

Situarea cărții în topul celor mai furate cărți din 2015 ne arată că:

Numărul celor care s-au grăbit să-i intre pe sub piele dintre politicieni a fost însemnat.

Oricât s-au străduit respectivii, n-au fost prinși furând cartea, așa cum și-ar fi dorit-o.

Nici un librar de pe cuprinsul țării nu s-a gândit că o carte precum Pas cu pas ar putea fi furată fie și din greșeală!”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218