REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Critics Choice Awards 2021: Filmul „Nomadland“ şi serialul „The Crown“, marii câştigători ai galei

Critics Choice Awards 2021: Filmul „Nomadland“ şi serialul „The Crown“, marii câştigători ai galei

Replica API 9 martie 2021 | 00:00 916

Filmul "Nomadland" şi serialul TV "The Crown" au fost marii câştigători la cea de-a 26-a ediţie a galei Critics Choice Awards, organizată duminică seară într-un format hibrid şi prezentată de actorul Taye Diggs de pe scena unui cinematograf din Los Angeles, informează site-ul deadline.com, citat de Agerpres.

Foto: (c) CRITICS CHOICE ASSOCIATION/Handout via REUTERS

Lungmetrajul "Nomadland" a câştigat marele premiu al galei după ce s-a impus la categoria "cel mai bun film", iar cineasta care l-a realizat, Chloe Zhao, s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenariu adaptat".

"The Crown", o producţie Netflix, şi-a continuat seria de victorii şi a fost desemnat "cel mai bun serial dramatic". Doi dintre protagoniştii săi, Josh O'Connor şi Emma Corrin, care i-au interpretat pe prinţul Charles şi prinţesa Diana, au câştigat premiile pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic, respectiv cea mai bună actriţă într-un serial dramatic, în timp ce Gillian Anderson, care a interpretat-o pe Margaret Thatcher, a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar dintr-un serial dramatic.

Critics Choice Awards a fost considerată o gală care a dovedit un caracter inclusiv mult mai pronunţat în comparaţie cu Globurile de Aur, atât în ceea ce priveşte câştigătorii, cât şi lista nominalizărilor din acest an, deoarece mulţi dintre artiştii premiaţi sau nominalizaţi provin din minorităţi etnice.

Zendaya a fost recompansată cu trofeeul SeeHer, Daniel Kaluuya a câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării sale din filmul "Judas and the Black Messiah". Michael K. Williams, din "Lovecraft Country", şi Uzo Aduba, din "Mrs. America", au fost premiaţi pentru rolurile secundare interpretate într-o miniserie / lungmetraj TV.

Alan Kim a fost premiat la categoria "cel mai bun actor debutant" pentru evoluţia sa din filmul "Minari", iar John Boyega a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor dintr-o miniserie/ lungmetraj TV datorită interpretării din "Small Axe".

Chadwick Boseman a câştigat postum premiul pentru cel mai bun actor datorită evoluţiei sale din filmul "Ma Rainey's Black Bottom".

Cel mai bun film străin a fost ales "Minari". La această categorie fusese nominalizat şi documentarul românesc "colectiv", regizat de Alexander Nanau.

"Ted Lasso" şi-a continuat la rândul său seria de victorii şi a fost desemnat cel mai bun serial TV de comedie, în timp ce protagonistul acestei producţii, Jason Sudeikis, a fost desemnat cel mai bun actor într-un serial de comedie, iar Hannah Waddingham s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie".

Printre ceilalţi câştigători ai galei s-au aflat "Palm Springs" (cel mai bun film de comedie), Maria Bakalova (cea mai bună actriţă în rol secundar într-un film - "Borat Subsequent Moviefilm") şi Carey Mulligan (cea mai bună actriţă într-un film - "Promising Young Woman").

În privinţa producţiilor de televiziune, serialul "Schitt's Creek" a obţinut două victorii în categoriile de interpretare prin actorii Dan Levy şi Catherine O'Hara.

Platforma de streaming Netflix a câştigat cele mai multe premii, impunându-se la 14 categorii, şi a fost urmată de Amazon şi Searchlight Pictures, cu patru premii fiecare. Serviciul de streaming Apple TV+ a fost recompensat cu trei trofee.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369