REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Criza e pentru naivi: au explodat solicitările pentru vacanțe în Grecia

Criza e pentru naivi: au explodat solicitările pentru vacanțe în Grecia

Replica API 30 iunie 2015 | 22:49 130

Sursa foto: turism.bzi.ro

Instituţiile bancare greceşti vor rămâne închise timp de o săptămână în Grecia, iar retragerile de la bancomate vor fi limitate în această perioadă la 60 de euro pe zi! Totodată, guvernul grec a anunţat în primele ore ale dimineţii de luni că pentru turiştii străini nu vor fi limitate retragerile de fonduri de la bănci. Ministerul Afacerilor Externe român recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor, anunțând că „Ambasada României la Atena și Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluțiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia”. Marți, toate categoriile de transportatori maritimi din Grecia vor fi în grevă de avertisment timp de 24 de ore. Între timp, ca un paradox, neregulile guvernamentale nu au ecou în însoritele insule, iar turismul este înfloritor!

„Cu siguranță se va ieftini Grecia datorită crizei. Așa s-a întâmplat cu toate destinațiile de vacanță și suntem convinși că nu vor scădea cererile. De săptămâna trecută am anunțat deja pasagerii să se pregătească cu bani cash în eventualitatea intrării în colaps a sistemului bancar grecesc, așa că, în acest moment, clienții sunt în siguranță și suntem convinși că nu poate să dispară Grecia ca destinație turistică de pe hartă, așa cum nu s-a întâmplat nici când au trecut de la drahmă la euro și prețurile au crescut puțin. Turiștii nu sunt afectați, pentru că toate zonele turistice au contracte semnate pe anul trecut, sunt și pe anul viitor și proprietarii de hoteluri au interes să le vină banii din străinătate. Este un export de servicii pe care îl fac ei, pentru că le vin dolari, euro, în țară. Pentru ei este o binefacere, iar serviciile din Grecia se știe că sunt de o calitate bună. Toți turiștii pleacă acolo cu o cazare, un mic dejun, iar seara merg la un restaurant, la un pește sau la o mâncare tradițională. Eu cred că sistemul va fi în continuare normal din punct de vedere al turismului”, ne-a spus proprietarul agenţiei de turism Icar Tours din Constanţa, Cristian Bărhălescu.

Situația este identică și la alt operator de turism, care susține că, în această perioadă, solicitările pur și simplu au explodat! „ Sunt foarte multe solicitări pe Grecia, dar, o spun drept, ce se întâmplă în Atena nu se resimte de nici o culoare în insule, în zonele turistice. Pentru că pe greci nu îi doare de ce se întâmplă în capitală, mă refer la grecii din insule, partea continentală, zonele turistice. Fiecare familie are business-ul ei, fiecare familie are o căsuță pe care o închiriază, cu o tavernă, face mâncare proprie. E diferență totală între ce vezi la televizor despre Atena și ce vezi în restul Greciei. (...) Nu am avut nici o problemă și de când cu publicitatea asta negativă pentru Grecia, spun sincer că au crescut cererile pentru Halkidiki, Corfu și Thasos. Bubuie! Au scăzut și tarifele și ca să dau exemplu: la hotel de trei stele, în Creta, pentru zece adulți și doi copii, unul de șase și unul de nouă ani, fără masă, tariful este de 1.200 EUR. 12 persoane, opt nopți! 13 EUR/persoană/noapte! Dacă și la ei e nebunie scad tarifele, ca să aducă oameni”, a declarat, pentru “Replica”, administratorul Play Travel, Radu Cosmin.

Potrivit patronatului din turism, în relaţiile comerciale dintre turoperatorii români şi greci nu a intervenit, până în acest moment, nici o modificare care să afecteze vacanţele românilor în Grecia. „Nu există nici un fel de informaţii, până în prezent, care să determine turoperatorii români să redirecţioneze turiştii către alte destinaţii. Charterele deja programate către diferite insule grecești vor fi operate în continuare, după același program, iar turiștii vor beneficia de vacanța aleasă. Hotelurile partenere ale agențiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii români de continuitatea parteneriatului și de oferirea condițiilor de cazare contractate de către turiștii români”, au precizat, luni, cei de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614