REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Criza franco-italiană: Salvini se declară gata să meargă săptămâna aceasta la Paris

Criza franco-italiană: Salvini se declară gata să meargă săptămâna aceasta la Paris

Replica API 12 februarie 2019 | 00:00 514

Matteo Salvini

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, s-a declarat dispus, luni, să se deplaseze în cursul acestei săptămâni la Paris pentru a avea "din nou bune relaţii" cu Franţa, care joi şi-a rechemat ambasadorul de la Roma în semn de protest împotriva guvernului italian, transmite AFP.

"Sunt disponibil pentru a-l primi la Roma sau pentru a mă deplasa la Paris, chiar săptămâna aceasta", a declarat Salvini, care este şi ministru de interne, referindu-se la omologul său francez Christophe Castaner.

Afirmaţia sa survine după ce săptămâna trecută el i-a adresat lui Castaner o scrisoare pentru a-l invita în vederea discutării unor dosare sensibile în aria lor de competenţă, dar la un miting electoral a susţinut că de fapt l-a "convocat" pe ministrul francez, atrăgându-şi din partea acestuia replica seacă: "eu nu sunt convocat".

Luni, Salvini a încercat din nou să calmeze tensiunile. "Consider că revenirea la bune relaţii (cu Franţa, n.red.) este fundamentală, cu cât mai curând cu atât mai bine", a asigurat el.

Joia trecută, Franţa şi-a rechemat ambasadorul în Italia după o serie de declaraţii considerate inacceptabile ale unor responsabili italieni, o escaladare a tensiunilor rară între două ţări din Uniunea Europeană, dar care scoate în evidenţă divizările ce se conturează pe continent cu câteva luni înainte de alegerile europene. Picătura care a umplut paharul a fost o întâlnire avută marţi în Franţa de celălalt vicepremier italian, Luigi Di Maio, liderul mişcării antisistem 5 Stele, cu "vestele galbene" care protestează împotriva guvernului francez, întâlnire văzută de Paris drept o "provocare suplimentară şi inacceptabilă".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ti ai dat seama ca NGO urile conduse de fosila G SOROS aduc emigranti!Esti un erou deja pentru noi!Asteptam alte decizii referitoare la ele...poate interzise cumva sau verificate la sange inainte de orice colaborare!Sulgile comuniste de la noi ramase in putrefactie adica PSD si toata clasa politica de 30 de ani nu intelege ca totul e planuit!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614