REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CRIZA FRANCULUI ELVEŢIAN: Război cu stenograme Birchall - Paul

CRIZA FRANCULUI ELVEŢIAN: Război cu stenograme Birchall - Paul

Replica API 17 ianuarie 2015 | 23:37 256

Aprecierea uriașă înregistrată de francul elvețian în ultimele zile pare să conducă la un adevărat război în Parlamentul României. Deputatul PSD, Ana Birchall, o acuză pe Andreea Paul că încearcă să folosească "demagogic" această situație dramatică pentru sute de mii de români. Asta în condițiile în care, continuă Ana Birchall, când Andreea Paul a avut soluţia la îndemână în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor, fie a tăcut mâlc, fie a avut o poziţie de respingere nejustificată a argumentelor de adoptare a acestei legi.

Într-un comunicat de presă remis vineri redacției, Ana Birchall a declarat, referitor la evenimentele cauzate de fluctuaţia cursului valutar al francului elveţian, care au determinat dublarea sau triplarea ratelor pentru românii cu credite în această monedă:

"Există un proiect de lege în Parlament care îmi aparţine, votat de Senat şi aflat pe masa de lucru a Comisiei pentru buget a Camerei Deputaţilor, care vine în ajutorul românilor sufocaţi de datorii şi de creşterea peste noapte a ratelor exclusiv din cauza fluctuaţiilor de schimb valutar. Problemele grave ale românilor cauzate de fluctuaţiile cursului valutar nu trebuie folosite demagogic, în special de anumiţi politicieni care, atunci când au avut soluţia la îndemână în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor, au tăcut mâlc. Fac apel la resposabilitatea politică în special a anumitor politicieni care astăzi, în mod demagogic, sunt foarte vocali cerând audieri în Parlament pe marginea problemelor cauzate de fluctuaţiile francului elveţian, aducându-le aminte că atunci când am susţinut proiectul meu în cadrul audierilor de la Comisia pentru buget, fie au tăcut mâlc, fie au avut o poziţie de respingere nejustificată a argumentelor mele de adoptare a acestei legi. Am semnalat încă de atunci, dovadă fiind stenogramele de la şedinţă, că toate creditele neperformante, în special cele în franci elveţieni, tind să se transforme şi într-o gravă problemă socială a României. Consider că trebuie să dăm dovadă de maturitate şi responsabilitate politică în această problemă a creditelor neperformante şi, în loc să speculăm demagogic momentul dificil al sutelor de mii de români, să ne aşezăm împreună cu reprezentanţii tuturor părţilor implicate, inclusiv cu cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor la aceeaşi masă şi să găsim soluţiile echilibrate care să poată fi puse în practică şi să ajute în mod real pe toţi cei aflaţi acum în necaz. Nimeni nu trebuie să mai trăiască cu frica în sân că îşi poate pierde agoniseala de o viaţă, că riscă să rămână pe drumuri exclusiv din cauza fluctuaţiilor de schimb valutar".

Mai multe: http://www.dcnews.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218