REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CrossBlue, dovada că Volkswagen Touareg va avea un frate mai mare

CrossBlue, dovada că Volkswagen Touareg va avea un frate mai mare

Replica API 16 ianuarie 2013 | 00:00 213

Germanii de la Volkswagen au decis că Salonul Auto Nord-American (NAIAS) de la Detroit este cea mai bună rampă de lansare pentru conceptul CrossBlue, un SUV de mari dimensiuni care poate găzdui şapte persoane.

Conceptul CrossBlue are o parte frontală care respectă noua linie de design impusă de Volkswagen pentru întraga linie de SUV-uri care va apărea pe piaţă în următorii ani. Deşi în varianta prezentată la Detroit în maşină este loc doar pentru şase persoane, oficialii germani nu au ascuns faptul că varianta de serie va putea transporta şapte persoane.

Motivul lansării conceptului la o expoziţie din America şi nu la una din Europa este lesne de intuit. SUV-urile de dimensiuni mari pierd treren pe bătrânul continent însă dincolo de ocean ele sunt încă la mare căutare. De fapt, conform statisticilor, nu mai puţin de 29% dintre autoturismele vândute în SUA sun SUV-uri. Tot orientarea modelului către piaţa nord-americană este logica în care inginerii din Wolfsburg au colaborat îndeaproape cu designerii diviziei Volkswagen of America. Cu toate acestea, germanii suţin că modelul va fi vândut pe toate pieţele lumii.

Un detaliu interesant care dezvăluie cât de performantă şi avantajoasă pentru grupul german este moua platforma MQB este acela că atât noul Golf, un vehicul de clasă C, cât şi acest impozant mastdont, utilizează derivate ale acesteia. În plus, spre deosebire de majoritatea vehiculelor cu trei rânduri de scune de pe piaţă, CrossBlue chiar oferă spaţiu suficient pentru toţi pasagerii. Conform Volkswagen, cei care vor lua loc pe al treilea rând de scaune vor avea 917 mm disponibili pentru picioare în timp ce pentru ocupanţii banchetei din mijloc au rezervaţi 947 mm. Chiar şi cu toate cele trei rânduri de scaune utilizate maşina oferă un spaţiu pentru bagaje de 335 de litri.

Deşi conceptul prezentat la standul Volkswagen de la Detroit este dotat cu un sistem de propulsie hibrid care dezvoltă 297 CP graţie combinaţiei dintre un diesel de 2.0 litri - 187 CP şi două motoare electrice amplasate pe cele două axe, varianta de serie va putea fi echipată cu oricare dintre grupurile propulsoare din portofoliul grupului german. Odată cu prezentarea acestui concept, Volkswagen a lăsat să se întrevadă întregul său plan industrial din zona SUV. Cel mai mic exponent al acesteia va fi Taigun, crossoverul prezentat cu câteva luni în urmă la Sao Paolo care are la bază modelul up!. În curând vor fi prezentate şi noile variante ale deja cunoscutelor modele Tiguan şi Touareg, urmând ca modelul de serie rezultat din conceptul CrossBlue să fie fratele mai mare al gamei. Există zvonuri şi despre un SUV de mici dimensiuni care ar trebui să umple golul dintre Taigun şi Tiguan, un vehicul având ca bază modelul Polo.

Sursă: Capital

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367