REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cruşoveanu: Broșa de președinte al României este prea mare pentru Dăncilă

Cruşoveanu: Broșa de președinte al României este prea mare pentru Dăncilă

Replica API 8 noiembrie 2019 | 03:38 296

INTERVIU

INTERVIU

Consilierul judeţean PNL Marian Cruşoveanu s-a aflat mult în teritoriu, în această campanie electorală şi a avut ocazia să discute cu mulţi oameni. Potrivit acestuia, lumea este sătulă de PSD: “PSD a târât țara într-o criză de imagine, doar-doar să scape unii de cătușe. Vă mai pot spune că în oameni mocnește o dorință de a vedea oameni politici care ar da speranța că și în România poate exista o viață decentă și normal”, spune liberalul.

Reporter: În această campanie electorală, ați mers mult în județ. Ce vă spun oamenii, ce probleme au?

Marian Cruşoveanu: De când sunt membru de partid, adică de mai bine de 8 ani, am fost prezent, alături de colegi, la toate campaniile de până acum. Am străbătut județul de la un cap la altul, am putut sta de vorbă cu mulți oameni. Mersul în mijlocul oamenilor îmi dă puterea să înțeleg mai bine ce se întâmplă în județul nostru, iar mesajul este unul clar: Ajunge cu PSD-ul! Au târât țara într-o criză de imagine, doar-doar să scape unii de cătușe. Vă mai pot spune că în oameni mocnește o dorință de a vedea oameni politici care ar da speranța că și în România poate exista o viață decentă și normală.

Rep.: Dar cum reacționează la faptul că sunteți de la PNL și ce părere au despre președintele Klaus Iohannis?

M.C.: Este o campanie atipică, aș spune. Președintele Klaus Iohannis se bucură de mare încredre în în rândul cetățenilor acestui județ. Apreciază faptul că este un președinte calm și rațional, calculat și echilibrat. Cel puțin, în acești 5 ani, președintele a urmărit litera legii din Constituție. Aș putea spune că PNL se află, astăzi, în topul preferințelor alegătorilor, așa cum a fost și rezultatul în alegerile europarlamentare din acest an. Sunt încrezător ca rezultatul de la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie să fie chiar mai bun și sper să răsplătim această încredere conform așteptărilor cetățenilor.

Rep.: Sigur Klaus Iohannis intră în turul doi. Cu cine credeți că se va confrunta în turul 2?

M.C.: După cum arată sondajele din ultima perioadă și după cum cunoaștem mobilizarea adversarului nostru tradițional, adică PSD, cel mai probabil turul 2 va fi între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Deși, din perspectiva mea, diferența de calibru dintre cei doi este prea mare, fapt observat și de către cetățeni. Cu tot respectul pentru domnia sa, broșa de președinte al României este prea mare pentru pieptul domniei sale.

Rep.: De ce ar trebui oamenii să voteze Klaus Iohannis?

M.C.: În comparație cu toți ceilalți candidați, președintele Klaus Iohannis a demonstrat că are statura, credibilitatea, respectul și atitudinea potrivite pentru un șef de stat. Este un om politic echilibrat, care respectă valorile, legea și ordinea constituțională. Inspiră încredere și certitudine, oferă siguranță și stabilitate. În acești 5 ani care s-au scurs, a fost mereu de partea românilor în lupta cu o majoritate parlamentară, care a guvernat doar pentru interesul propriu al liderilor de partid și al clientelei politice. S-a luptat și a învins cea mai puternică și toxică majoritate parlamentară PSD de după Revoluție și a blocat capturarea justiției de către PSD. Cel mai bun exemplu pentru mine este următorul: a oprit amnistia și grațierea politicienilor corupți, prin blocarea OUG 13 și prin convocarea Referendumului pentru Justiție. Ca să fiu și mai specific, vedem ce se întâmplă la Constanța, un oraș și un județ supus și bântuit de aproape 20 de ani către PSD.

Rep.: Care sunt măsurile urgente pe care guvernul PNL le va lua sau ar trebui să le ia în următoarea perioadă?

M.C.: Fără a intra în detalii despre ce ar trebui să facă guvernul PNL, m-aș referi doar la o măsură pe care mi-aș dori să o văd la colegii mei miniștri, anume să fie oameni normali preocupați de cetățenii acestei țări și de viitorul ei. O Românie normală este o țară condusă de politicieni și funcționari publici cinstiți, respectați și integri și în care infractorii nu fac legi pentru ei. O Românie normală înseamnă o Românie în care instituțiile statului servesc cetățeanul și în care fiecare român este tratat cu respect. O Românie normală înseamnă că în instituțiile publice sunt promovați angajații pe bază de performanță și competențe. O Românie normală este o Românie educată, care oferă copiilor o perspectivă clară de afirmare și promovare în viață, prin muncă cinstită și prin performanță profesională.

Rep.: În 2020, care este pronosticul dvs. legat de primăria Constanța și Consiliul Județean?

M.C.: Este bine cunoscut faptul în interiorul PNL-ului exista o mare dorința de ani de zile, aceea de a câștiga Primăria Constanța și Consiliul Județean. Acest fapt pare astăzi extrem de aproape și sunt încrezător în șansa PNL-ului. În 2016 am fost extrem de aproape să îndeplinim acest obiectiv. Sunt sigur ca în 2020 va fi o victorie a constănțenilor care cred în faptul că la Constanța se poate face mai mult cu oameni tineri și experimentați.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218