rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Secretarul general al PNL Constanţa, convins că ‘valul împotriva PSD este unul de neoprit’

Cruşoveanu respinge eticheta ‘PNL, blat cu PSD’ şi susţine că erorile trecutului nu pot fi reproşate noii generaţii de politicieni

PNL Constanţa are, de puţin timp, un nou secretar general, în persoana consilierului judeţean Marian Cruşoveanu. Printre altele, misiunea acestuia este să facă mai vizibilă activitatea PNL la nivelul Consiliului Judeţean, să demonstreze că face opoziţie PSD şi că PNL are soluţii pentru acest judeţ, asta în condiţiile în care urmează noi alegeri – prezidenţiale, apoi cele locale. Despre „planul de bătaie” al PNL în privinţa CJC, dar nu numai, a vorbit Cruşoveanu în cadrul unui interviu pe care îl redăm în următoarele rânduri:

Reporter: Ați preluat de puțin timp funcția de secretar executiv al PNL Constanța. Care sunt obiectivele pe care vi le-ați asumat odată cu această funcție?

Marian Cruşoveanu: Obiectivele mele nu sunt altele decât cele pe care și le-a asumat PNL față de electorat: victorie în 2020, la Consiliul Județean, Primăria Constanța și la peste jumătate din primăriile din județ. Încă din 2016, adică de aproape 3 ani, PNL Constanța lucrează la schimbarea garniturii politice, astfel încât să apară a treia generație de liberali, oameni tineri, care nu au de-a face cu deciziile trecutului PNL. Ceea ce pot să vă afirm astăzi, cu tărie, este că, în interiorul partidului, există oameni care vin din domeniul privat, oameni care activează în diferite domenii economice, persoane cu experiență care cunosc realitățile acestui județ. Cu acest tip de oameni doresc să lucrez în interiorul partidului, astfel încât să completăm activitatea noastră de până acum, pentru că este clar, și mai ales confirmat, după aceste alegeri europarlamentare, că în România, tipul de politician post-decembrist a murit sau cel puțin, este expirat. Aici, mă refer la baroni, baronași sau alte specii similare. Consider că PNL Constanța se află pe linia bună și sănătoasă în ce privește organizarea internă, are experiență politică, precum și maturitatea de a administra. Promovarea în linia întâi a oamenilor tineri nu este altceva decât un curs firesc al lucrurilor în PNL Constanța, mai ales că, așa cum am mai spus, acest proces de promovare a început din 2016.

Rep.: Cum veți scăpa de eticheta că PNL colaborează sau are "blat" cu PSD?

M.C.: Cei ce urmăresc atent agenda politică locală, și mai ales știrile din presa locală, pot vedea extrem de bine și clar care este partidul de opoziție din acest județ, fapt ce a fost confirmat și în alegerile euro-parlamentare, anume că PNL este, într-adevăr, un partid de forță în opoziție, astfel încât a câștigat în 51 de localități din cele 70, adică în 2 municipii, 7 orașe și 42 de comune. Aceste cifre spun multe despre așa-zisul ”blat” dintre PSD și PNL la Constanța. Vă mai spun încă un fapt: este nedrept și incorect ca greșelile trecutului să fie atribuite generației noastre de politicieni. PNL își va continua linia de partid de opoziție, care, atât la nivel de Consiliu Județean, cât și la nivelul Primăriei Constanța, va fi intransigent cu puterea, atunci când este în joc interesul cetățenilor. În acest sens, lupta PNL nu este cu această etichetă, ci cu PSD, iar scopul final este unul clar: în 2020, vrem să fim cel mai puternic partid pe plan județean.

Rep.: La nivelul Consiliului Județean, cum vă gândiți să eficientizați activitatea reprezentanților PNL? Sau considerați că vă onorați cu brio acest statut?

M.C.: Sunt de părere că în acești 3 ani, de când PSD este prins în șah la fiecare ședință a Consiliului Județean datorită majorității fragile, iar acest lucru confirmă că, alături de colegii mei, ne onorăm cu cinste mandatul. Sunt de acord că sunt lucruri pe care ar trebui să le îmbunătățim. De exemplu, prezența noastră publică, să îndrăznim mai mult în ceea ce privește prezentarea proiectelor pe care le-am depus, precum și activitatea noastră din comisiile de specialitate din interiorul Consiliului Județean. Pe de altă parte, sunt de părere că în politică lauda strică, iar cetățenii își pun speranțele într-un nou model de om politic. Cel puțin, un om politic ancorat în realitatea socială și economică a județului nostru, ca spre exemplu, dacă PSD ar fi pus câte o cărămidă de fiecare dată când a vorbit despre acel spital regional, până acum l-ar fi construit. Suntem în anul 2019 și spitalul nu este nici în fază de proiecție. La polul opus, avem oameni tineri în politică, cum sunt primarii de la Eforie, de la Ovidiu sau de la Techirghiol care, pe fonduri europene, reușesc să facă fapte bune pentru cetățeni. Așa că, aceste argumente și perspective sunt situații reale, concrete, comparabile și măsurabile pentru fiecare alegător din județul nostru.

Rep.: În principalele localități (după mărime) din județul Constanța, are PNL candidați pregătiți să câștige primăriile?

M.C.: Răspunsul este unul categoric: DA! Revin la alegerile europene, pentru că a fost ultimul barometru real. V-am spus mai sus că, în peste 70% din localitățile din județul nostru, PNL a câștigat, ceea ce ne confirmă faptul că există un potențial pe care am putea să îl fructificăm în proximele alegeri. Alegerile vor fi peste un an, iar până la alegerile locale sunt cele prezidențiale. Agenda de lucru a PNL este una dinamică, iar dacă în 2016 am fost aproape la Primăria Constanța, cred că în 2020 șansele de a câștiga sunt mult mai optimiste.

Rep.: Ce faceți la Primăria Constanța? Aveți candidat, aduceți pe cineva "de import"?

M.C.: Urmează anumite surprize plăcute, mai ales că PNL a primit confirmare din partea alegătorilor că ar trebui să îndrăznească mai mult decât până acum. În același timp, vă pot confirma faptul că, la nivel de municipiu, dar și la nivel de județ, valul împotriva PSD este unul de neoprit.

Rep.: Cum veți gestiona varianta în care președintele CJ va fi desemnat prin votul cetățenilor? Aveți om pregătit să candideze? Poate dvs.? Sau încurajați dorința primarului de la Medgidia în acest sens?

M.C.: Îmi plac întrebările-surpriză, întrebările-capcană, mai ales că din acest fel de întrebări, ies știri bombastice. Însă cetățenii nu așteaptă știri bombastice, mult fum sau zgomot. Așteaptă oameni politici ancorați în realitate. Cel mai probabil, președintele Consiliului Județean va fi ales, în 2020, pe vot uninominal, iar în momentul de față PNL are candidați care ar putea onora această funcție cu brio. Dincolo de nume noi, ca și partid ar trebui să ne focusăm, în continuare, pe fiecare proiect pe care l-am realizat în fiecare localitate din acest județ, astfel încât argumentul nostru, în 2020, să fie soluțiile și realizările. Cum spuneam, va trebui să depășim acest stadiu în care legăm sau personalizăm scaunul puterii cu anumite nume, pentru ca după ei să rămână prăpăd. Dincolo de această situație nefericită, mă gândesc ar fi bine să reflectam asupra acestei întrebări: Vedeți atitudinea jucătorilor de tineret al naționalei de fotbal, în fiecare meci au luptat pentru rezultat pozitiv, de ce nu am putea avea același atitudine și în politica?

Alexandra CUCU

miercuri, 26 iunie 20192022
Comentarii

26Adevarul(26 iun 16:41)
Compari munca in fotbal si reusitele fotbalului tinerilor cu meschinitatea si esecurile din politica ? Pe care tot tu le numesti reusite ? Pnl si-a batut joc mereu de proprii membri si mereu au avansat 2-3 paraziti perpetu, vorbind si prostind din nou si din nou pe tinerii implicati cu sintagma,, promovarea tinerilor" si ,,noua generatie de politicieni". In realitate doar pui paraziti de afaceristi murdari promivati fara morala sau scrupule !
06Triada(26 iun 15:50)
Bre Crusoveanule, las-o maoale cu gargara ieftina! Ai uitat de Mugurel Mitrana, Florin Mitroi, Vasile Delicoti si Gigi Grameni! Astia sunt niste tinerei , sarmani! Hai sictir!
27Bola(26 iun 15:21)
Crusoveanu e noul lider al sobolanilor din PNL
010Alex(26 iun 14:57)
Crusoveanu cand bea mult face urat. L-am vazut eu in cluburi
06TREZIREA(26 iun 14:51)
Se tot face campanie anti PSD precum ca nu sunt suficiente spatii verzi si tot voi, reprezentantii PNL sunteti prinsi cu mata-n sac. Socrul lui Crusoveanu construieste blocuri fara numar pe spatiul verde. Sa fie acesta obiectivul de care spuneati?
06Ia zi(26 iun 14:40)
Vectra iti spune ceva?
06Pro Constanta(26 iun 14:30)
Concluzii la ceva concret 0 ..... sunt numai vorbe politice anti PSD.... vorbe goale
16Elena(26 iun 14:27)
Domnule Crusoveanu, constantenii sunt satui de obiective si strategii facute din pix, vrem oameni care sa si faca ceea ce spun, nu sa ramana la stadiul de "vorbe". In calitate de consilier judetean nu am vazut sa fi facut lobby pentru vreun proiect de hotarare initiat de formatiunea politica din care faceti parte.
39Mike(26 iun 13:18)
Crusovene cand mai faci poze tine ochii inchisi ca tii se vede ceafa. Cat a dat socra-tu sa ajungi secretar la partid?
08Fane2(26 iun 13:03)
Sa ne explica domnul Crusoveanu pe cine a imprumutat cu 100.000 de euro
08Florin(26 iun 13:00)
Crusoveanu e baiatul cu statuete de bronz ... lol
35boro(26 iun 12:52)
un jeg infect care traieste pe carca socrului , o sluga proasta care sta in genunchi la Tutuianu.... asta este carecterizarea lui
010Fane(26 iun 12:49)
Sa ne explica domnul Crusoveanu pe cine sa imprumutat cu 100.000 de euro
07Mihai(26 iun 12:48)
Crusovene Crusovene, Bagi bumbac si scoti izmene!
07VICTOR(26 iun 12:46)
SALUT! Am o intrebare pentru dnul Crusoveanu: ai uitat ca ai fost ales prima data consilier judetean pe vremea USL ???? adica cu girul , sprijinul si votul echipei MAZARE- CONSTANTINESCU? ai uitat cand le faceai campanie ca lumea sa il aleaga si sa te aleaga?
06Alex(26 iun 12:43)
Crusoveanu are banii de campanie de la socrul sau
28USL este PSD plus PNL(26 iun 12:14)
Lumea nu uita ca ati vandut voturile. Va vine si voua randul dupa PSD. PNL este un partid comunist plin de pesedisti.
510Mioara(26 iun 11:59)
Bai Crusoveanu, numele tau e Saimanov. Tactu a furat mii de oameni cu jocuri piramidale si acum e mafiot de Eforie ca tine. Te faci ca ploua?
55Felicitari Marian(26 iun 11:11)
Succes PNL!
28Constantean(26 iun 09:36)
Dar cine sunt oare noii politicieni? Beizadelele vechilor, asortate cu alte elemente de aceeasi natura, care sunt pusi pe japca mai abitir decat predecdesorii lor.
012Cei mai slabi(26 iun 08:20)
Ce? Anca Belu primar PNL nu a facut campanie pentru PSD? Ce masuri ati luat cand nu a mai vrut-o PSD? Sa candideze la parlament. Traiasca banutul!
510Eforie(26 iun 07:23)
Hotul striga hotii Cum si ar descrie asta ascensiunea lui in lumea politica?
48gigi(26 iun 07:19)
sigur .. tatucu mamuca au avut grija .. ca noii boi sa va ureze successuri in casapirea .. urmasilor
99alex(26 iun 02:46)
bravo Succes
mai mult...Replica
18 noi 00:00ReplicaAşa va arăta viitorul ansamblu rezidenţial cu blocuri de 20 de etaje, în locul fostului Abator de pe Şoseaua Mangaliei!

APM Constanța a decis, în ședința din 12 noiembrie, acceptarea raportului de mediu și emiterea avizului de mediu...2122

18 noi 00:00ReplicaPROFILUL unui HOȚ: Munca e grea, vrea să facă bani UȘOR! Se apără spunând că probabil era DROGAT!706
18 noi 00:00ReplicaScandal într-un bar! Tânăr CONDAMNAT după ce a bătut un liceean din cauza unei fete639
18 noi 00:00ReplicaStatul Român, OBLIGAT DEFINITIV să-i plătească DAUNE unui constănțean condamnat FĂRĂ DOVEZI pentru înșelăciune și fals

A fost condamnat definitiv pentru o faptă pe care nu a comis-o, și-a pierdut locul de muncă din cauza deselor...1015

18 noi 00:00ReplicaAdministraţia locală investește în Campusul Henri Coandă: locatarii sunt şcoliţi în domeniul calculatorului923
eveniment18 noi 08:34ReplicaPERSOANE EVACUATE de pe o navă, în Portul Constanţa! INCREDIBIL ce se petrece la bord: TRANSFUGII au dat foc într-o cabină! VIDEO1251
18 noi 00:00ReplicaConstănțenii care au câini şi pisici ar trebui să se grăbească: locurile în pensiunile pentru animale sunt limitate

În Constanța, ia din ce în ce mai mult amploare ideea de „pet home”, un loc unde oamenii să își lase animalele...517

18 noi 00:00ReplicaConstănțeni, pregătiți hainele groase: vine frigul!4468
18 noi 00:58ReplicaCasa de avocatură JGV și Asociații lansează campania 'Schimbă povestea!'678
18 noi 10:28ReplicaO casă din Râmnicu de Jos a fost cuprinsă de flăcări: acoperişul a cedat; un bărbat a fost rănit

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 17 noiembrie a.c., pentru gestionarea unei situații de...1532

18 noi 10:17ReplicaȘoferul de 21 de ani care a accidentat un pieton pe strada Atelierelor era DROGAT!1800
18 noi 02:24ReplicaAtenţie! Se schimbă sensul de circulație pe o stradă din Constanţa2108
Vremea
17°16° - 17° luni, 18 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 74%
Vânt: 4.7 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 noi 02:00SportRezultate în Liga a II-a: Turris – Universitatea Cluj, scor 1-1; Metaloglobus – UTA 1-1

Formaţia Turris-Oltul Turnu Măgurele a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Universitatea Cluj,...269

18 noi 02:00SportPortugalia s-a calificat la Campionatul European

Reprezentativa Portugaliei s-a calificat la Campionatul European din 2020, după ce a învins, duminică, în deplasare,...331

18 noi 00:00SportIon Țiriac și Simona Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Ion Țiriac a dezvăluit două dialoguri deloc prietenoase avute în ultima vreme cu Simona Halep (4 WTA, 28 de ani)....440

18 noi 00:00SportHagi l-a ghicit: Contra face jocurile Anamariei Prodan

Anamaria Prodan îl sprijină pe Facebook pe selecționerul Contra. „Regele” l-a suspectat pe Cosmin încă de la...741

Local
18 noi 00:00LocalUrmează alegerile! Verificaţi-vă valabilitatea cărţii de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...229

18 noi 00:00LocalBine de ştiut în cazul actelor de stare civilă: în ce condiţii se solicită şi cum se soluţionează

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...175

18 noi 02:01LocalConcursul Național 'Jocurile Olimpice în imaginația copiilor' și-a desemnat câștigătorii

Gala Laureaților ediției a XXVII-a a Concursului Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația...226

18 noi 02:35LocalAu fost plantați 141 de puieți de stejar la limita dintre județele Constanța și Tulcea

În cursul zilei de duminica, 17 noiembrie a.c., în cadrul programului de sărbătorire a Dobrogei, inițiat de către...554

18 noi 02:28LocalGrupări de criminalitate organizată, destructurate de polițiști

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 186 de percheziții pentru...1797

18 noi 01:57LocalAlertă la Mangalia: o maşină a lovit o ţeavă de gaze

Intervenţie a militarilor din cadrul ISU Dobrogea şi a firmei de furnizare gaze naturale, la Mangalia! Un autoturism a...584

18 noi 02:00LocalAccident rutier: motociclist lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara în municipiul Constanţa, pe strada Baba Novac. La faţa locului s-au...1134

18 noi 02:29LocalAccident rutier la Tulcea: o victimă!

Un accident rutier a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 noiembrie a.c., un bărbat de 60 de ani, din...501

18 noi 01:52LocalProgramul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” în perioada 18 - 24 noiembrie

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” oferă publicului constănțean o săptămână plină de...440

18 noi 01:53LocalTentativă de viol la Tulcea

Urmare a investigațiilor efectuate în cazul comiterii infracțiunilor de violare de domiciliu și tentativă de viol,...511

Politică
18 noi 01:51PoliticăMinistrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de...480

18 noi 02:34PoliticăNoul ministru al Educaţiei, declaraţie halucinantă: Ministerul nu ar avea ce să facă cu banii dacă i s-ar aloca 6% din PIB

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că pe actuala „construcţie” în materie de investiţii şi...664

18 noi 01:57PoliticăDoliu în lumea politică: a murit Bogdan Niculescu-Duvăz

A murit Bogdan Niculescu Duvăz, fost ministru în Guvernele Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase, relatează...1270

18 noi 01:57PoliticăDan Barna a învăţat din episodul Ienei - S-a întâlnit cu Florin Piersic şi NU i-a dat autograf, ci i-a cerut

După ce a devenit ţinta ironiilor în mediul online pentru că i-a dat un autograf fostului mare antrenor Emeric...713

18 noi 01:56PoliticăMinistrul Muncii, anunţ pentru pensionari: Se schimbă modul de recalculare a pensiilor - 'Labirintul pensionarului român'

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind până la șase luni...862

18 noi 01:55PoliticăRaluca Prună îl atacă pe Tudorel Toader: 'Ar trebui retras din toate forurile in care reprezinta statul roman'

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, îl atacă pe Tudorel Toader, fost ministru al...436

18 noi 02:34PoliticăIohannis lansează ideea modificării Constituţiei: Discuţie despre atribuţiile preşedintelui

Klaus Iohannis anunţă că va lansa o discuţie despre Constituţie şi atribuţiile preşedintelui, care în ultimii...578

18 noi 01:53PoliticăCum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în...527

18 noi 02:08PoliticăMinisterul Afacerilor Externe solicită modificarea adreselor unor secții de votare din străinătate pentru cel de-al doilea tur al alegerilor

În continuarea demersurilor de organizare a procesului de vot în străinătate pentru turul al doilea al alegerilor...406

18 noi 02:03PoliticăMinistrul Economiei anunță SCHIMBĂRI RADICALE în modul cum e finanțată Armata României

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu șeful Ministerului Apărării, Nicolae...657

Monden
18 noi 16:12MondenLuminița Anghel s-a întors în România și a vorbit despre momentele dificile din viața ei. „Încă mai crede lumea că sunt în America”

Luminița Anghel și familia ei s-au întors în țară, după o perioadă în care au locuit în America. Artista a...251

18 noi 00:00MondenAndreea Antonescu s-a despărțit de noul iubit, după doar o lună de relație. Care au fost motivele separării

Andreea Antonescu (36 de ani) părea că radiază de fericire în compania noului său iubit, chiar dacă anunțase în...239

18 noi 00:00MondenBrigitte, șefă de șantier cu geantă de 3.500 de euro. Se ocupă serios de afacerile soțului Florin Pastramă

Soţii Pastramă nu stau locului o clipă! Brigitte şi Florin sunt ocupaţi acum cu renovarea câtorva spaţii pe care...219

18 noi 00:00MondenAnca Serea, extrem de sexy la botezul fetiței ei. A purtat o rochie cu crăpătură pe picior

Anca Serea și Adi Sînă au ales să își creștineze fiica, pe Leah Maria, la jumătatea acestei luni, când micuța...314

18 noi 00:00MondenSharon Stone a recreat scena din "Instinct primar" la o gală din Berlin. Ce mesaj a transmis femeilor

Sharon Stone (61 de ani) este una dintre numele sonore din industria cinematografică. Deşi a jucat în nenumărate...211

18 noi 00:00MondenUltima fiţă: starurile fac baie în gheaţă

O nouă fiţă în lumea vedetelor! Lady Gaga, Kevin Hart, Zac Efron şi Orlando Bloom fac băi în gheaţă în scop de...181

18 noi 00:00MondenRelaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este ''magică'', afirmă Martin Scorsese

Relaţia între Al Pacino şi Robert De Niro este "magică", a declarat emblematicul regizor american Martin Scorsese,...183

18 noi 00:00MondenJennifer Lopez a dezvăluit că un regizor i-a cerut să-i arăte sânii

Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez a afirmat joi că un regizor de film i-a cerut să-i arăte sânii, sub...207

18 noi 00:00MondenAriana Grande şi-ar putea anula următoarele concerte din turneul mondial

Cântăreaţa Ariana Grande a transmis fanilor săi că suferă de o problemă la sinusuri din cauza căreia este...144

18 noi 00:00MondenClive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de televiziune

Actorul britanic Clive Owen va interpreta rolul fostului preşedinte american Bill Clinton într-un serial de...147

Mapamond
18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...157

18 noi 00:00MapamondMarea Britanie: Conservatorii vor să pună capăt tratamentului preferenţial pentru imigranţii din UE după Brexit

Conservatorii premierului britanic Boris Johnson au declarat că, din ianuarie 2021, vor pune capăt tratamentului...166

18 noi 00:00MapamondUngaria: Guvernul îşi sporeşte controlul asupra instanţelor şi şcolilor independente, stârnind îngrijorarea organizaţiilor civice

Guvernul ungar a iniţiat o serie de măsuri legislative prin care şi-ar spori controlul asupra instanţelor şi...158

18 noi 00:00MapamondTurcia reiterează că îşi va activa rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane

Turcia îşi va folosi rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane, a declarat...158

18 noi 00:00MapamondSUA: Guvernatorul democrat, reales în funcţie în faţa candidatului republican susţinut de Trump

Guvernatorul statului american Louisiana, democratul John Bel Edwards, a fost reales sâmbătă în funcţie, în pofida...146

18 noi 00:00MapamondNoi ciocniri în Hong Kong, un poliţist rănit de o săgeată

Un poliţist din Hong Kong a fost rănit duminică în picior de o săgeată trasă de un manifestant în timpul...145

18 noi 00:00MapamondFranţa: Peste 100 de persoane reţinute după protestele de la Paris

Autorităţile au reţinut 129 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate...149

18 noi 00:00MapamondCehia: Proteste şi celebrări pentru a marca 30 de ani de la Revoluţia de Catifea

Peste 100.000 de persoane sunt aşteptate să se adune sâmbătă la Praga pentru o demonstraţie împotriva premierului...154

18 noi 00:00MapamondFranţa: Violenţe sporadice la Paris, la împlinirea unui an de la debutul mişcării "vestelor galbene"

Parisul a devenit sâmbătă scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la...145

18 noi 00:00MapamondSoldaţii chinezi au făcut curat pe străzile din Hong Kong

Armata chineză a participat sâmbătă la curăţarea străzilor din Hong Kong, prezenţă militară simbolică şi...152

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...244

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...448

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1338

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...676

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...755

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5086

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...917

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1041

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1275

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9592