REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cruşoveanu respinge eticheta ‘PNL, blat cu PSD’ şi susţine că erorile trecutului nu pot fi reproşate noii generaţii de politicieni

Cruşoveanu respinge eticheta ‘PNL, blat cu PSD’ şi susţine că erorile trecutului nu pot fi reproşate noii generaţii de politicieni

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 427

Secretarul general al PNL Constanţa, convins că ‘valul împotriva PSD este unul de neoprit’

Secretarul general al PNL Constanţa, convins că ‘valul împotriva PSD este unul de neoprit’

PNL Constanţa are, de puţin timp, un nou secretar general, în persoana consilierului judeţean Marian Cruşoveanu. Printre altele, misiunea acestuia este să facă mai vizibilă activitatea PNL la nivelul Consiliului Judeţean, să demonstreze că face opoziţie PSD şi că PNL are soluţii pentru acest judeţ, asta în condiţiile în care urmează noi alegeri – prezidenţiale, apoi cele locale. Despre „planul de bătaie” al PNL în privinţa CJC, dar nu numai, a vorbit Cruşoveanu în cadrul unui interviu pe care îl redăm în următoarele rânduri:

Reporter: Ați preluat de puțin timp funcția de secretar executiv al PNL Constanța. Care sunt obiectivele pe care vi le-ați asumat odată cu această funcție?

Marian Cruşoveanu: Obiectivele mele nu sunt altele decât cele pe care și le-a asumat PNL față de electorat: victorie în 2020, la Consiliul Județean, Primăria Constanța și la peste jumătate din primăriile din județ. Încă din 2016, adică de aproape 3 ani, PNL Constanța lucrează la schimbarea garniturii politice, astfel încât să apară a treia generație de liberali, oameni tineri, care nu au de-a face cu deciziile trecutului PNL. Ceea ce pot să vă afirm astăzi, cu tărie, este că, în interiorul partidului, există oameni care vin din domeniul privat, oameni care activează în diferite domenii economice, persoane cu experiență care cunosc realitățile acestui județ. Cu acest tip de oameni doresc să lucrez în interiorul partidului, astfel încât să completăm activitatea noastră de până acum, pentru că este clar, și mai ales confirmat, după aceste alegeri europarlamentare, că în România, tipul de politician post-decembrist a murit sau cel puțin, este expirat. Aici, mă refer la baroni, baronași sau alte specii similare. Consider că PNL Constanța se află pe linia bună și sănătoasă în ce privește organizarea internă, are experiență politică, precum și maturitatea de a administra. Promovarea în linia întâi a oamenilor tineri nu este altceva decât un curs firesc al lucrurilor în PNL Constanța, mai ales că, așa cum am mai spus, acest proces de promovare a început din 2016.

Rep.: Cum veți scăpa de eticheta că PNL colaborează sau are "blat" cu PSD?

M.C.: Cei ce urmăresc atent agenda politică locală, și mai ales știrile din presa locală, pot vedea extrem de bine și clar care este partidul de opoziție din acest județ, fapt ce a fost confirmat și în alegerile euro-parlamentare, anume că PNL este, într-adevăr, un partid de forță în opoziție, astfel încât a câștigat în 51 de localități din cele 70, adică în 2 municipii, 7 orașe și 42 de comune. Aceste cifre spun multe despre așa-zisul ”blat” dintre PSD și PNL la Constanța. Vă mai spun încă un fapt: este nedrept și incorect ca greșelile trecutului să fie atribuite generației noastre de politicieni. PNL își va continua linia de partid de opoziție, care, atât la nivel de Consiliu Județean, cât și la nivelul Primăriei Constanța, va fi intransigent cu puterea, atunci când este în joc interesul cetățenilor. În acest sens, lupta PNL nu este cu această etichetă, ci cu PSD, iar scopul final este unul clar: în 2020, vrem să fim cel mai puternic partid pe plan județean.

Rep.: La nivelul Consiliului Județean, cum vă gândiți să eficientizați activitatea reprezentanților PNL? Sau considerați că vă onorați cu brio acest statut?

M.C.: Sunt de părere că în acești 3 ani, de când PSD este prins în șah la fiecare ședință a Consiliului Județean datorită majorității fragile, iar acest lucru confirmă că, alături de colegii mei, ne onorăm cu cinste mandatul. Sunt de acord că sunt lucruri pe care ar trebui să le îmbunătățim. De exemplu, prezența noastră publică, să îndrăznim mai mult în ceea ce privește prezentarea proiectelor pe care le-am depus, precum și activitatea noastră din comisiile de specialitate din interiorul Consiliului Județean. Pe de altă parte, sunt de părere că în politică lauda strică, iar cetățenii își pun speranțele într-un nou model de om politic. Cel puțin, un om politic ancorat în realitatea socială și economică a județului nostru, ca spre exemplu, dacă PSD ar fi pus câte o cărămidă de fiecare dată când a vorbit despre acel spital regional, până acum l-ar fi construit. Suntem în anul 2019 și spitalul nu este nici în fază de proiecție. La polul opus, avem oameni tineri în politică, cum sunt primarii de la Eforie, de la Ovidiu sau de la Techirghiol care, pe fonduri europene, reușesc să facă fapte bune pentru cetățeni. Așa că, aceste argumente și perspective sunt situații reale, concrete, comparabile și măsurabile pentru fiecare alegător din județul nostru.

Rep.: În principalele localități (după mărime) din județul Constanța, are PNL candidați pregătiți să câștige primăriile?

M.C.: Răspunsul este unul categoric: DA! Revin la alegerile europene, pentru că a fost ultimul barometru real. V-am spus mai sus că, în peste 70% din localitățile din județul nostru, PNL a câștigat, ceea ce ne confirmă faptul că există un potențial pe care am putea să îl fructificăm în proximele alegeri. Alegerile vor fi peste un an, iar până la alegerile locale sunt cele prezidențiale. Agenda de lucru a PNL este una dinamică, iar dacă în 2016 am fost aproape la Primăria Constanța, cred că în 2020 șansele de a câștiga sunt mult mai optimiste.

Rep.: Ce faceți la Primăria Constanța? Aveți candidat, aduceți pe cineva "de import"?

M.C.: Urmează anumite surprize plăcute, mai ales că PNL a primit confirmare din partea alegătorilor că ar trebui să îndrăznească mai mult decât până acum. În același timp, vă pot confirma faptul că, la nivel de municipiu, dar și la nivel de județ, valul împotriva PSD este unul de neoprit.

Rep.: Cum veți gestiona varianta în care președintele CJ va fi desemnat prin votul cetățenilor? Aveți om pregătit să candideze? Poate dvs.? Sau încurajați dorința primarului de la Medgidia în acest sens?

M.C.: Îmi plac întrebările-surpriză, întrebările-capcană, mai ales că din acest fel de întrebări, ies știri bombastice. Însă cetățenii nu așteaptă știri bombastice, mult fum sau zgomot. Așteaptă oameni politici ancorați în realitate. Cel mai probabil, președintele Consiliului Județean va fi ales, în 2020, pe vot uninominal, iar în momentul de față PNL are candidați care ar putea onora această funcție cu brio. Dincolo de nume noi, ca și partid ar trebui să ne focusăm, în continuare, pe fiecare proiect pe care l-am realizat în fiecare localitate din acest județ, astfel încât argumentul nostru, în 2020, să fie soluțiile și realizările. Cum spuneam, va trebui să depășim acest stadiu în care legăm sau personalizăm scaunul puterii cu anumite nume, pentru ca după ei să rămână prăpăd. Dincolo de această situație nefericită, mă gândesc ar fi bine să reflectam asupra acestei întrebări: Vedeți atitudinea jucătorilor de tineret al naționalei de fotbal, în fiecare meci au luptat pentru rezultat pozitiv, de ce nu am putea avea același atitudine și în politica?

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Compari munca in fotbal si reusitele fotbalului tinerilor cu meschinitatea si esecurile din politica ? Pe care tot tu le numesti reusite ? Pnl si-a batut joc mereu de proprii membri si mereu au avansat 2-3 paraziti perpetu, vorbind si prostind din nou si din nou pe tinerii implicati cu sintagma,, promovarea tinerilor" si ,,noua generatie de politicieni". In realitate doar pui paraziti de afaceristi murdari promivati fara morala sau scrupule !
6
2
Bre Crusoveanule, las-o maoale cu gargara ieftina! Ai uitat de Mugurel Mitrana, Florin Mitroi, Vasile Delicoti si Gigi Grameni! Astia sunt niste tinerei , sarmani! Hai sictir!
6
0
Crusoveanu e noul lider al sobolanilor din PNL
7
2
Crusoveanu cand bea mult face urat. L-am vazut eu in cluburi
10
0
Se tot face campanie anti PSD precum ca nu sunt suficiente spatii verzi si tot voi, reprezentantii PNL sunteti prinsi cu mata-n sac. Socrul lui Crusoveanu construieste blocuri fara numar pe spatiul verde. Sa fie acesta obiectivul de care spuneati?
6
0
Vectra iti spune ceva?
6
0
Concluzii la ceva concret 0 ..... sunt numai vorbe politice anti PSD.... vorbe goale
6
0
Domnule Crusoveanu, constantenii sunt satui de obiective si strategii facute din pix, vrem oameni care sa si faca ceea ce spun, nu sa ramana la stadiul de "vorbe". In calitate de consilier judetean nu am vazut sa fi facut lobby pentru vreun proiect de hotarare initiat de formatiunea politica din care faceti parte.
6
1
Crusovene cand mai faci poze tine ochii inchisi ca tii se vede ceafa. Cat a dat socra-tu sa ajungi secretar la partid?
9
3
Sa ne explica domnul Crusoveanu pe cine a imprumutat cu 100.000 de euro
8
0
Crusoveanu e baiatul cu statuete de bronz ... lol
8
0
un jeg infect care traieste pe carca socrului , o sluga proasta care sta in genunchi la Tutuianu.... asta este carecterizarea lui
5
3
Sa ne explica domnul Crusoveanu pe cine sa imprumutat cu 100.000 de euro
10
0
Crusovene Crusovene, Bagi bumbac si scoti izmene!
7
0
SALUT! Am o intrebare pentru dnul Crusoveanu: ai uitat ca ai fost ales prima data consilier judetean pe vremea USL ???? adica cu girul , sprijinul si votul echipei MAZARE- CONSTANTINESCU? ai uitat cand le faceai campanie ca lumea sa il aleaga si sa te aleaga?
7
0
Crusoveanu are banii de campanie de la socrul sau
6
0
Lumea nu uita ca ati vandut voturile. Va vine si voua randul dupa PSD. PNL este un partid comunist plin de pesedisti.
8
2
Bai Crusoveanu, numele tau e Saimanov. Tactu a furat mii de oameni cu jocuri piramidale si acum e mafiot de Eforie ca tine. Te faci ca ploua?
10
5
Succes PNL!
5
5
Dar cine sunt oare noii politicieni? Beizadelele vechilor, asortate cu alte elemente de aceeasi natura, care sunt pusi pe japca mai abitir decat predecdesorii lor.
8
2
Ce? Anca Belu primar PNL nu a facut campanie pentru PSD? Ce masuri ati luat cand nu a mai vrut-o PSD? Sa candideze la parlament. Traiasca banutul!
12
0
Hotul striga hotii Cum si ar descrie asta ascensiunea lui in lumea politica?
10
5
sigur .. tatucu mamuca au avut grija .. ca noii boi sa va ureze successuri in casapirea .. urmasilor
8
4
bravo Succes
9
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367