REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cseke Attila: UDMR nu va semna moţiunea de cenzură

Cseke Attila: UDMR nu va semna moţiunea de cenzură

Replica API 14 august 2020 | 00:00 1180

UDMR nu va semna moţiunea de cenzură care va fi depusă de PSD, a declarat, joi, la RFI, liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, precizând că formaţiunea urmează să decidă în grupurile parlamentare cum va vota, însă nu doreşte o soluţie care să înrăutăţească şi mai mult posibilităţile de intervenţie în cazul pandemiei de COVID-19 şi nu va aborda politicianist această chestiune.

Cseke Attila

"Noi am anunţat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moţiunea de cenzură care se preconiza a fi iniţiată de către PSD şi vom decide, aşa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură. Deci nu aş putea să dau un răspuns tranşant cum vom vota. Vom decide la momentul respectiv având în vedere multe criterii şi situaţii, în primul rând situaţia pandemică în care ne aflăm sau ne vom afla la momentul respectiv, dacă va fi în septembrie dezbaterea, atunci în momentul septembrie. Trebuie văzute consecinţele politice şi administrative ale trecerii unei moţiuni de cenzură în acest context pandemic, pentru că guvernul devine un guvern de administrare a treburilor ţării", a afirmat Cseke Attila, la RFI, scrie Agerpres.

El a subliniat că UDMR nu va aborda politicianist această chestiune.

"Astăzi, 13 august, nu ştim ce va fi în septembrie, cum va evalua pandemia în România şi toate aceste chestiuni trebuie bine analizate la momentul respectiv şi vom decide atunci cum vom vota. (...) Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situaţie este ţara şi ce este mai eficient pentru ţară. Orice vot este politic, este o reprezentare a electoratului. Nu pot să antamez situaţia din septembrie. Cred că mulţi nu ştiu ce se va întâmpla în septembrie, cum va evolua criza pandemică", a spus el.

Cseke Attila a arătat că UDMR are critici în privinţa guvernului, adăugând, însă, că Uniunea nu îşi doreşte o soluţie care să înrăutăţească şi mai mult posibilităţile de intervenţie în cazul pandemiei.

"În niciun caz UDMR nu îşi doreşte să existe o soluţie care eventual să înrăutăţească şi mai mult posibilităţile de intervenţie. Evident că sunt şi critici şi am formulat şi noi critici, nu puţine, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului. A existat această bâlbâială în gestionarea crizei pandemiei şi căreia i se datorează neîncrederea apărută într-o parte a societăţii: aceste contradicţii între miniştri, această comunicare deficitară a cauzat unde am ajuns, dar toate acestea trebuie puse pe o balanţă de o parte şi de alta şi vom decide în funcţie de aceste lucruri", a adăugat Cseke Attila.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că partidul pe care îl conduce va depune în 17 august moţiunea de cenzură, susţinând că România este o "ţară în derivă" şi cu un guvern cu "zero credibilitate".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu el era ministrul care a inchis nu stiu cate spitale si Cantacuzino-ul? Acum vorbeste.
0
0
muistilor vanduti pesedeului !!! Muie !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614