REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CSM a prelungit delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general

CSM a prelungit delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general

Replica API 12 iunie 2019 | 01:37 452

Bogdan Licu

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marţi, prelungirea delegării lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât prelungirea delegării domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.06.2019, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni", se arată în ordinea de zi soluţionată postată pe site-ul CSM.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, pe 19 aprilie, delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar, el ocupând anterior funcţia de adjunct al procurorului general.

"În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, în funcţia de procuror general al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni", anunţa atunci CSM.

Decizia a fost luată în condiţiile în care mandatul procurorului general Augustin Lazăr expira pe 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie.

Pe 30 aprilie, Ana Birchall, la acel moment ministru interimar al Justiţiei, a anunţat suspendarea procedurii de selecţie pentru funcţiile de procuror general al Românie.

Anunţul venea după ce, pe 10 aprilie, comisia condusă de fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, i-a respins pe cei patru procurori care şi-au depus candidatura la funcţia de procuror general (Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu), în aceeaşi zi fiind anunţată reluarea procedurii. Potrivit anunţului publicat pe site-ul MJ, noua procedură trebuia să se desfăşoare în perioada 12 aprilie - 8 mai.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Carmen dan si livache trebuie sa raspunda si sa plateasca pentru tot ce-au facut pe 10 August. Aceasta operatiune de incetinire a anchetei prin blocarea procurorilor de a folosi informatiile care au ajuns la ei pe cale legala reprezinta cea mai buna dovada ca 10 august a reprezentat o incercare a PSD de a anihila orice forma de opozitie din Romania. Ministrul de Interne Carmen Dan se afla intr-o situatie dificila pentru ca nu are niciun control asupra anchetei, iar posibilitatea de a fi pusa sub acuzare de catre procurori are mari sanse sa se concretizeze.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614