REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CSM nu se opune falimentului persoanelor fizice

CSM nu se opune falimentului persoanelor fizice

Replica API 27 ianuarie 2015 | 22:24 137

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu se opune proiectului de lege privind falimentul persoanelor fizice. Însă, atrage atenția că actul normativ trebuie dezbătut, în detaliu, înainte.

În şedinţa din data de 26 ianuarie 2015, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat, la solicitarea Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor de a emite un punct de vedere, proiectul de Lege privind insolvenţa persoanelor fizice. Plenul Consiliului nu se opune, de principiu, adoptării unui act normativ privind insolvenţa persoanelor fizice, apreciind că acesta trebuie elaborat doar după pregătirea sistemului judiciar şi cu luarea în considerare a legislaţiei în materie a altor state europene. În adoptarea punctului de vedere cu privire la proiectul de lege menţionat, Plenul CSM a că instanţa competentă să soluţioneze cererile privind insolvenţa persoanelor fizice nu poate fi stabilită, în principiu, decât după realizarea unui studiu de impact privind efectele unui astfel de act normativ, pentru a se estima efortul bugetar pe care îl presupune derularea întregii proceduri, atât pentru instanţe, cât şi pentru plata administratorilor judiciari şi în ce condiţii aceste costuri vor fi suportate sau nu de către debitor. Sub aspect procedural este necesară reglementarea unei proceduri preponderent extrajudiciare, supusă, în anumite momente, controlului judecătoresc. Totodată, s-a apreciat că trebuie delimitată foarte clar sfera persoanelor care vor putea apela la această procedură, în scopul stabilirii organismului competent să efectueze verificările necesare. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii consideră că adoptarea unui act normativ de o asemenea importanţă, într-o formă imperfectă şi într-un timp foarte scurt, care nu permite o reală dezbatere asupra textelor de lege şi îmbunătăţirea acestora, va afecta nu numai activitatea sistemului judiciar, ci chiar scopul propus şi pe destinatarii reglementării.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218