REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CSM: Sesizarea DNA cu privire la judecătoarea care l-a eliberat pe Mazăre aduce atingere justiţiei

CSM: Sesizarea DNA cu privire la judecătoarea care l-a eliberat pe Mazăre aduce atingere justiţiei

Replica API 18 decembrie 2014 | 00:15 195

Plenul CSM a decis, miercuri, că sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul judecătoarei Rodica Cosma, de la instanţa supremă, care a dispus punerea în libertate a lui Radu Mazăre, în modalitatea în care a fost făcută, a adus atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

În şedinţa de miercuri, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis ca întemeiată cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar în raport de sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În 25 aprilie, procurorii anticorupţie au trimis CSM o cerere de verificare a judecătoarei Rodica Cosma, care în 9 aprilie a dispus eliberarea din arest şi cercetarea în libertate, cu măsura controlului judiciar, a lui Radu Mazăre, în dosarul în care primarul Constanţei este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, care a obţinut contractul pentru construirea unui cartier de locuinţe sociale în municipiu.

CSM a arătat că demersul DNA a fost făcut public în presă şi a generat formularea unor comentarii cu privire la soluţia adoptată în cauză.

"Sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare de către doamna judecător, Inspecţia Judiciară a dispus clasarea cauzei, constatând că nu există indicii de săvârşire a abaterilor disciplinare menţionate. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au reţinut că demersul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iniţiat anterior rămânerii definitive a soluţiei pronunţate în cauză, aduce atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, cu atât mai mult cu cât soluţia dispusă a fost menţinută în calea de atac. S-a mai reţinut că împotriva soluţiilor pronunţate de judecători pot fi exercitate căile de atac prevăzute de lege", conform unui comunicat de presă al CSM.

Mai mult:

http://www.mediafax.ro/politic/csm-sesizarea-dna-cu-privire-la-judecatoarea-care-l-a-eliberat-pe-mazare-aduce-atingere-justitiei-13727138

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367