REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CSM: Sunt indicii că procurorul general a încălcat Codul deontologic. Lazăr: Voi ataca hotărârea în instanţă

CSM: Sunt indicii că procurorul general a încălcat Codul deontologic. Lazăr: Voi ataca hotărârea în instanţă

Replica API 3 decembrie 2018 | 00:00 99

Augustin Lazăr

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni că există indicii privind încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a Codului deontologic atunci când acesta a vorbit despre „inculpaţi de rang înalt”, făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare, informează Agerpres citând surse judiciare.

Augustin Lazăr a precizat că decizia plenului CSM este nelegală şi o va ataca în instanţă.

„Ca urmare a interesului manifestat de opinia publică, arăt că am contestat hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 decembrie 2018, hotărâre prin care, la limita majorităţii, a fost desfiinţată hotărârea Secţiei pentru procurori nr. 376 din 26 iunie 2018 care stabilea că nu există indicii privind încălcarea dispoziţiilor art. 17 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Soluţia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii o apreciez ca nelegală şi urmează ca instanţa competentă, sesizată în termenul legal, să hotărască asupra contestaţiei formulate”, a informat Ministerul Public, luni după-amiază.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat dimineață la sediul CSM că procurorul general nu poate să spună că nu a avut proprietatea sintagmei „nişte inculpaţi de rang înalt”.

„O văd într-o succesiune firească, pentru că CNCD a decis cu privire la altcineva - o sintagmă asemănătoare - faptul că este o discriminare. Acel cineva, autorul acelei sintagme, din câte ştiu, nu este jurist şi ai putea să spui că n-a avut pe deplin proprietatea termenilor. Dar în cazul nostru, procurorul general nu poate să spună că n-a avut proprietatea sintagmei "nişte inculpaţi de rang înalt" şi nici nu poate să spună că s-a referit la altcineva decât la membrii comisiei, cum a încercat să acrediteze astăzi”, a spus Toader.

Anul trecut, Augustin Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre ''inculpaţi de rang înalt'', făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare. Inspecţia Judiciară a propus sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că "inculpaţi de rang înalt" îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare.

Pe 26 iunie, Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM.

Sursa: Digi24

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Psd dragnea e turbat sa scape de puscarie demite tot sa scape psd de puscarie apoi sa fure
1
3
si eu am indicii ca puscariasul dragnea a reusit sa va ademeneasca pe toti, gandesc ca cu bani fuurati de la gura copiilor, iar drept multumire il ajutati cum puteti
3
2
Daca zice cineva acum ca e lumina afara lazar contesta si ataca in instanta. Vorba aia, mai trage de timp
4
4
Dute si aruncate in cap cu lazar , kovesi si statul paralel. BORFASILOR !.
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614