REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cu alcool „în sacoşă”, în restaurantele de la munte

Cu alcool „în sacoşă”, în restaurantele de la munte

Replica API 16 aprilie 2015 | 00:00 184

Taxă de dop

Taxă de dop

Aproape 10% dintre turiştii români care iau masa în restaurantele de la munte vin cu băuturile alcoolice “în sacoşă”, pentru a plăti mai puţin pentru o masă, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România. “În ultimul an, din cauza puterii scăzute de cumpărare a populaţiei, a crescut numărul românilor care merg în restaurantele din staţiuni cu băuturi alcoolice în sacoşă. Vinul din alimentară e de cel puţin două ori mai ieftin decât cel din restaurant, iar oamenii încearcă să facă economie”, a declarat Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi proprietarul restaurantului Cabana Vânătorilor din Predeal. El a explicat că la restaurantul pe care îl conduce se percepe o aşa numită “taxă de dop” de 25 de lei pentru o sticlă de băutură adusă din afară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614