Cu alcool „în sacoşă”, în restaurantele de la munte
Cu alcool „în sacoşă”, în restaurantele de la munte
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTaxă de dop
Taxă de dop
Aproape 10% dintre turiştii români care iau masa în restaurantele de la munte vin cu băuturile alcoolice “în sacoşă”, pentru a plăti mai puţin pentru o masă, potrivit Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România. “În ultimul an, din cauza puterii scăzute de cumpărare a populaţiei, a crescut numărul românilor care merg în restaurantele din staţiuni cu băuturi alcoolice în sacoşă. Vinul din alimentară e de cel puţin două ori mai ieftin decât cel din restaurant, iar oamenii încearcă să facă economie”, a declarat Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din România şi proprietarul restaurantului Cabana Vânătorilor din Predeal. El a explicat că la restaurantul pe care îl conduce se percepe o aşa numită “taxă de dop” de 25 de lei pentru o sticlă de băutură adusă din afară.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News