REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cu BAGAJELE la uşă, FĂGĂDĂU a MODIFICAT autorizația familiei MERLĂ din PARCUL TĂBĂCĂRIE

Cu BAGAJELE la uşă, FĂGĂDĂU a MODIFICAT autorizația familiei MERLĂ din PARCUL TĂBĂCĂRIE

Replica API 12 octombrie 2020 | 14:34 12604

De ceva timp, pe bulevardul Mamaia a răsărit blocul construit de firma care aparține soțului unui director executiv din Primăria Constanța, Ani Merlă. În timp ce unii aşteaptă luni de zile, ca să nu spunem ani, o autorizaţie pentru modificare apartament, de exemplu, alţii cu pile în primărie au beneficii peste beneficii şi rezolvă totul din trei mişcări. Radu Merlă, prin firma sa, SC Oil Depol Service SRL, a demarat proiectul în 2016, când a iniţiat PUZ-ul, iar un an mai târziu obţinea autorizaţia pentru blocul cu 6 etaje. Iată că, cu bagajele la uşă, Decebal Făgădău a ţinut să-i mai dea o mână de ajutor şi i-a mai semnat o autorizaţie pentru modificarea autorizaţiei obţinute în 2017.

SC Oil Depol Service a obţinut vineri, 9 octombrie, autorizaţia de construire pentru „modificare proiect în curs de execuție autorizat conform ac nr. 1214/28.08.2017 ,construire imobil locuințe colective S+P+6+E și împrejmuire teren''. Din păcate, în titlul autorizației, nu se specifică despre ce modificări este vorba.

Dar cum a ajuns familia Merlă să construiască în Parcul Tăbăcărie!

Pe 23 februarie 2016, când Făgădău era primar interimar, a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de alee acces parcare centru de agrement Lake View, alee beton, Bd. Mamaia și alee promenadă mal Lac Tăbăcărie. PUZ –ul a fost iniţiat de firma Oil. Certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării planului urbanistic a fost emis cu doar câteva zile înainte să demisioneze Radu Mazăre, în aprilie 2015. Cu votul a 19 consilieri din 27, Consiliul Local a aprobat PUZ-ul care urma să reglementeze urbanistic o zonă de 10.844 mp., în care este inclusă și suprafața familiei Merlă de 519 mp. Suprafaţă achiziţionată prin 2003 şi care este vecină cu terenul lui Georgică Giurgiucanu, inculpat în dosarul Retrocedărilor şi condamnat.

Decebal Făgădău

Toate solicitările firmei SC Oil Depol Service rezolvate pe repede înainte de primăria lui Făgădău

După trei luni, fără să aştepte avizul de legalitate al hotărârii, Oil Depol a cerut certificatul de urbanism în vederea construcţiei imobilului cu 6 etaje. În câteva zile, a obţinut certificatul. În august 2017, după ce au fost obţinute şi avizele pentru devierea de rețele electrice, tot pe repede înainte, firma a cerut şi autorizaţia de construire. După 19 zile de când a fost depusă cererea, pe 28 august 2017 a primit undă verde.

Când ești soțul lui Ani Merlă ai şi beneficii

S.C. Oil Depol Service S.RL. îl are ca și acționar pe Radu Merlă, nimeni altul decât soțul lui Ani Merlă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța. Printre acţionari se mai află Dănuț Florescu, care deține 50 % din acțiuni, în momentul acesta fiind și administrator unic la SC Envirotech SRL, firmă parteneră de afaceri cu Primăria Constanța privind serviciul de instalare și întreținere al cabinelor de toalete ecologice în municipiul Constanţa, și care l-a avut ca acţionar pe Radu Merlă până în 2010.

Ani Merlă

Firma familiei Merlă mai trânteşte un bloc în Parcul Tăbăcărie

Aceeași firmă construiește deja un bloc cu cinci etaje în spatele Vilei Verde și este proprietate SC Oil Depol Service SRL din ianuarie 2016. Culmea, PUZ-ul care stă la baza proiectului a fost anulat de judecători, pe fond, însă acest aspect pare să nu intereseze pe investitor, și nici pe șeful Direcției de Urbanism, Radu Vânturache, care i-a dat avizul. Pe 10 august a.c., firma familiei Merlă, SC Oil Depol Service SRL, a primit undă verde, de la Direcția de Urbanism pentru construire imobil locuințe colective D+P+5E+terasa circulabilă, împrejmuire teren și organizare de șantier. Asta, în timp ce ”fraierii” se zbat să-i anuleze proiectul. Precizăm că PUZ-ul a fost aprobat de Consiliul Local pe 25 aprilie a.c., cu 16 voturi pentru, 10 împotrivă și o abținere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De s-ar naste un nou Vlad Tepes! Sa termine aceste capuse si lipitori! Au distrus tara asta , niste mici decrepiti ,nesatui!
4
0
Merla va amane. Lighioanele ca ea sunt mai rau decat gandacii rosii. Amiralul va gasi o scuza si o va adopta. Pariez 1000 la 1.
1
1
Dar Saileanu este curat acum cu GDPR
4
0
Babu este un infractor ordinar. Fagadau un prostalau. PSD muie.
9
1
Tu chiar n-ai inteles nimic,chiar de te face Stroe parlamentar,nu mai iesi pe strada ,ca te scuipa toata lumea.
8
1
Merla , ar fi cazul s-o merlesti in afaceri si sa muncesti cinstit !
11
0
Se pare ca noul PRIMAR al Constantei , deja a dat-o la pace cu Directoarea MERLA BANI care va trece la P.N.L. O sa-i suga lindicul si VERGIL CHITAC ! Pleaca si nostrii ... vin ai nostrii ! Esti prea micut Vergile pt. o shmechera ca MERLA BANI care de 30 de ani trage sforile la primarie !!! Asta este un fel de PARASCHIVA BARBU hoasca aia de la magazinul GRAND !
9
5
Nu este conflict de interese ca sotia sa fie director in primarie si firma sotului sa tot obtina autorizatii de constructii???
13
2
Intra mai repede in Primaria Constanta si fa curatenie. Asa nu se mai poate.
12
1
muistii de ei
5
0
Fagaboule sa.ti iei mierla cu tine sa.ti cante in puscarie. Ati betonat tot orasul, a mai ramas Marea Neagra. Ia vezi, nu vrea mierla sa bage niste dale si niste blocuri pe mare sa ajungem pe jos la turci? Sunteti niste nenorociti. Unde e parchetul sa se sesizeze? Nu va mai saturati de bani
18
1
Pe ce puneti pariu ca vor ramane marea majoritate a directorilor dupa ce vor trece la PNL si vor da para'n darat la noua conducere? Hai sa vedem!
14
6
DNA are de munca luni de zile la Primaria Constanta! Pana la urma o sa ajunga toti langa tatucul lor, mazarica!
17
1
Vergile ce draq faci ala praduieste tot cand te apuci de treaba la sulivara...
20
0
se construieste in parc? ce nesimtire
14
1
Undei Dna ul......
14
1
te n kur in gat si n gura de jegosd. ii dai zdrentei penale mierla miere cand trebuia sa i dai cacat. sa te bata d zeu si dna la cur la pushcarie!
16
1
Cam pentru asta a fost mandatat tovarasul Fagadau la Primarie. Cacatul asta merita sa stea in puscarie cel putin cat va sta si Mazare.
21
1
Ce teatru a jucat panarama asta de Merla cu o saptamana in urma cand declara ca nu a putut sa lucreze legal pentru ca Fagadau se comporta cu directori din primarie ca un dictator si acum ce sa vezi dictatorul ia mai dat"asupritei"o aprobare asa la iuteala pana vine amiralul pt.ca dupa aia nu se stie daca Chitac pune botul la cantecul mierlei si o lasa mai departe sa ocupe functia de director in primaria Constanta.
24
1
Ar trebui verificata legalitatea la toate autorizatiile de constructii din zona Tabacariei,si in Mamaia!!Cat spatiu verde mai avem in Constanta ?!In loc sa intretinem si sa dezvoltam zone cu spatii verzi impotriva poluarii, noi furam din spatiile verzi pentru constructii!O sa simta si copiii acestor nesimtiti ce inseamna sa te joci cu sanatatea.Norma UE impusa este de 26 mp pe cap locuitor-mai mica decat a propus OMS de 50 mp pe locuitor!S-au manarit Registrele de Spatiu Verde de la primarii in toata tara mai putin cateva orase,Constanta are real cam 8 mp pe cap locuitor
25
1
Iata unul din multele motive ptr care cetatenii nu te-au mai votat, nu ca altii sunt mai buni ci doar au votat impotriva hotiei, arogantei, mojiciei, jafului. Cand clanurile apropiate voua prosperau, ceilalti isi duceu crucea cu greu. Cand voi va etalati opulenta, unii deveneau someri. De acord cu investitiile si dezvoltarea, dar sa se adreseze comunitatii nu interlopilor. Tu singur ti-ai demolat piedestalul pe care noi te urcasem. Ai destul timp de intospectie.
39
2
Toti directorii din primaria Constanta trebuie schimbati! Toti sunt niste spagari. Caruntu, Merla, Mereuta de la directia de asistenta sociala unde omul invarte licitatii de miliarde de lei...alfel degeaba ne bucuram de aceasta schimbare
41
0
mai vedem noi daca astia fac ce vor ei in orasul asta
19
1
Daca este adevarat voi oameni buni va dati seama cat de nemernici sunt primarii astia care efectiv incalca legea favorizand anumiti oameni cu bani sa faca mai multi bani sa le dea si lor incredibil Romania trezeste-teeeee !!!!!!
25
2
Las ca vine Claudiu Palaz , cel cu 2%, la alegerile locale, candidat PMP la parlamentare. De rasul Lumiii......
19
2
Merla...ce sa mai vorbesti... cand te cheama merla si ai figura asta lombroziana... FAPTA vorbeste de la sine!
31
1
Nu vom scapa nici in 2000 de ani de asemenea specimene .
25
2
rusine,MERLA,o mare hoata,ia si da mai departe la alti sefi din primarie.DNA-ul ce face?
30
0
si? amiralu doarme?
23
3
parerea mea sa se dea o lege ca dupa ziua alegerilor sa nu mai puata lua decizii nici ei nici consiuliul local.Sunt multi primari care se pun la adapost asa.
24
1
unde v-a aparea hotul fagadau prin constanta fara garda !
22
2
Oare nu poate nimeni sa initieze o lege prin care sa fie eliminate asemenea fapte. Exemplu- alesii locali sa nu poata emite acte administrative cu 30 zile inainte de alegeri si de depunerea mandatului.Se pot evita transferurile pe functii practicate cu succes, nu se mai pot elibera autorizatii,etc. Poate se va gasi un nou parlamentarcare sa initieze asa ceva.
34
1
Vezi mai Decebale de ce nu v-a mai votat lumea? Pentru ca va credeati miezul din pixda. Ti-a promis Ani, un apartament? Sa speram ca astia de venira, sa nu faca la fel.
41
2
Ani MERLA sa fie cap de lista pentru popularea Beciului Domnesc cu soiuri Nobile. Vor fi cu atat mai bune cu cat vor fi invechite mai mult...
46
1
In ghetoul unde traiesti tu sigur nu o sa il vezi vreodata
1
23
merla o bagaboanta intrebatii paznicii de la energia
37
2
Derbedeul tot derbedeu ramine.
40
1
Un primar pus pe facut banii si altele!O sa mai vada Fagadau ceva la pastele cailor!
39
2
Ce scarba de om e aceasta Ani Merla. Daca ramane in primarie si acum sub Chitac e clar.
52
3
Muye fagabou. Te n gura de neam de zdrente si secaturi. Daca te vad pe strada o flegma in fatza si un sut in koor . Huo
54
6
Cum intra in paine o sa fie anulate toate autorizatiile date ilegale pe spagi. O nesimtire fara margini, nemaifiind primar...
41
5
Toti directorasii din primarie!!!! Functionari de carton care nu servesc decat propriile interese. Asta e de.o seama cu istoria in primarie parca...
49
3
Golani de carton. Sunt altii mai mari in spatele lor care le arunca un oscior de BCA de 6 etaje sa se dea domni... Ai de plm ce trist e totul...mi e mila de ei...acum ca amaratul asta de bloc mai e si asociat cu fagapizda...chiar ca s a dus pe pwla totul...
38
2
merla asta e ca un cancer in primarie. odata intrata, distruge tot si greu scapi de ea. sa vedem amirelul ce potenta are
55
4
Abia astept sa te intalnesc ...direct o flegma intre ochi ...si te fac de tot rahatul pe unde te vad ...Fagaboule !
51
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218