REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cu BANII de pe MODERNIZAREA bdului. Lăpușneanu, PLĂTEȘTE lucrările NEREALIZATE de la Liceul Sportiv

Cu BANII de pe MODERNIZAREA bdului. Lăpușneanu, PLĂTEȘTE lucrările NEREALIZATE de la Liceul Sportiv

Replica API 28 octombrie 2021 | 22:07 3622

Bulevardul 1 Decembrie - Alexandru Lăpușneanu intră într-un amplu proces de modernizare. Marele proiect marca Decebal Făgădău, moștenit de Vergil Chițac, cu tot cu hibele de rigoare, costă 20 de milioane de euro, bani care vor ajunge în buzunarele mai multor firme, printre care și SC Hidrosalt SALT-B-92 SRL. Aceeași cu care, astăzi, Primăria Constanța se află într-un conflict juridic. Administrația locală cere despăgubiri, după ce societatea a lăsat Primăria cu buza umflată, abandonând lucrările de modernizare a Liceului Nicolae Rotaru.

Nicolae Băiculescu

SC Hidrosalt SALT-B-92 SRL, una dintre firmele contractate pentru modernizarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu, a început lucrările la cantina şi căminul Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru în decembrie 2017, iar în noiembrie 2018, după demolarea clădirii, le-a abandonat. Chipurile, reprezentanții firmei nu au putut lucra la prețurile pe care, culmea, le-au licitat, căci între timp au crescut salariile. Întrucât au abandonat şantierul, s-a reziliat contractul cu ei, contract în valoare de 4.970.276 lei fără TVA. Lucrarea era finanţată cu bani de la bugetul de stat şi de la bugetul local, iar proiectul prevedea reabilitarea cantinei și dotarea cu aparatură de specialitate și mobilier şi reabilitarea şi modernizarea căminului, precum și dotarea acestuia. Nici până astăzi, autoritățile nu au contractat o altă firmă care să se ocupe de lucrări.

Societatea care a abandonat șantierul ar putea plăti scump pentru seriozitatea de care a dat dovadă. Primăria Constanța îi cere despăgubiri, acțiunea cu obiectul ”pretenții” fiind depusă la Curtea de Apel Constanța marți, 26 octombrie a.c.

Specialistă în tras țepe

Hidro Salt B 92 este, după cum observăm, o societate care obișnuiește să-și bată joc de banii statului. Firma a câștigat, în trecut, licitația pentru asfaltarea a aproximativ 10 km de drum, din Brăila, și avea ordin de începere a lucrărilor pe data de 29 octombrie 2018. Nu le-a mai început, lăsând baltă proiectul. Și la Buzău, societatea a abandonat lucrările la Blocului Operator de la Spitalul Judeţean. În 2012, Hidro Salt B 92 a obținut contractul pentru reabilitarea Școlii „Ștefan cel Mare“, finanțat din fonduri europene, după ce au ofertat 4.960.039,45 lei plus TVA, un preț cu 50% mai mic decât valoarea estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA. Un an mai târziu, constructorul a solicitat încă 2 milioane de lei, invocând lucrări neprevăzute în documentația tehnică.

Patronii, legături cu Sorin Oprescu

HIDRO-SALT-B-92 S.R.L. este o firmă controversată din București, care a fost implicată în numeroase contracte cu statul și care a fost implicată în numeroase litigii. Firma este controlată de frații Nicolae și Deugene Băiculescu, care este apropiată de Sorin Oprescu. În acte, firma este patronată de Georgeta Băiculescu și îl are administrator pe Marius George Băiculescu. În mandatul lui Oprescu, familia Băiculescu s-a numărat printre principalii contractori angajați de Primăria Capitalei.

Acestea fiind spuse, sperăm și ne rugăm ca lucrările pentru reabilitarea bulevardului 1 Decembrie – Lăpușneanu să aibă aceeași soartă ca Liceul Sportiv Nicolae Rotaru. Nu vrem să ne imaginăm ce ar însemna abandonul unui proiect de o asemenea anvergură!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrarile de pe bulevard trebuie cumva sa NU aibe aceeasi soarta cu cele de la liceu? Miss M, articolele ar trebui citite inainte de a fi publicate.
2
0
Budului un nou cuvant in dex .... sau bd.- lui
2
0
Cred ca ne vom ruga sa vina vietnamezii, filipinezii sa lucreze si sa ne conduca, noi nu suntem in stare. Furam si ne certam, pt oamenii normali nu exista asa ceva. Poti sau te retragi. Primarul incompetent trebuie sa plece si sa lase pe altul care poate face treaba fara sa fure, lasat in pace!
12
0
in ritmul in care se lucreaza pe Lapusneanu, vor termina in 2050
11
0
Haideti peste ei la Primarie sa dam cu ei de Pamant. Absolut tot bulevardul va ramane fara niciun loc de parcare. Cat ii mai lasam sa isi bata joc de noi?
14
3
Marele proiect de jefuirea banului public ,acest Bd .Lapusneanu.....
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218