REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cu căţel, purcel şi bebeluş, o familie de etnie romă locuieşte în faţa unui bloc din Poarta 6

Cu căţel, purcel şi bebeluş, o familie de etnie romă locuieşte în faţa unui bloc din Poarta 6

Replica API 11 octombrie 2013 | 00:00 101

Veninţi la Constanţa din Făurei

Veninţi la Constanţa din Făurei

O familie de etnie romă şi-a instalat catrafusele chiar în cartierul constănţean Poarta 6, pe spaţiul verde din faţa unui bloc. Membrii familiei sunt din Făurei, acolo unde au avut cândva o casă, dar au fost daţi afară, urmare a unui divorţ. Ca atare, umblă din loc în loc pentru a supravieţui, având după ei şi un bebeluş. Chiar dacă ei spun că nu fac gălăgie şi nici mizerie, locatarii zonei nu sunt prea mulţumiţi de noua "privelişte".

Stau pe unde apucă şi sunt supăraţi că nu mai au voie cu căruţele prin municipiul Constanţa. Este vorba despre o familie de etnie romă, care s-a instalat pe spaţiul verde din faţa unui bloc, situat în cartierul constănţean Poarta 6. Însă, nu stau doar acolo, după cum au afirmat chiar ei, mutându-se din loc în loc de câţiva ani de zile. Chiar dacă spun că nu deranjează pe nimeni şi că nu fac mizerie, locatarii din respectivul cartier nu sunt tocmai încântaţi de noul... peisaj. Aceştia consideră că nu este în regulă ca în faţa locuinţelor lor să se afle pături, oale, farfurii şi toate cele ce se află acolo. În plus, bebeluşul, care face parte şi el din "gaşcă", nu dă semne că este prea mulţumit de situaţia în care se află, plângând mai tot timpul. Dacă acum stau pe străzi, persoanele de etnie romă au declarat, pentru "Replica", faptul că au avut o gospodărie dar au fost daţi afară. Capul familie, Cadîr Şaip, a spus că sunt din localitatea Făurei. "Am avut acolo casă, stăteam toţi, cu soţia, copiii, nepoţii. Dar ne-a dat afară. Sunt câţiva ani de zile de atunci. S-a măritat cu altul şi ne-a dat pe toţi afară. Suntem vai de mama noastră, trăim cum putem, dormim pe unde apucăm. Stăm şi pe aici, prin Poarta 6, dacă ne goneşte lumea plecăm, ne căutăm un alt loc şi tot aşa. Cel mai greu este iarna. E şi copilul ăsta mic, e greu", a spus bărbatul, care se afla cu copiii săi şi cu nepoţii. De asemenea, acesta a menţionat că este supărat şi din pricina faptului că nu mai are voie cu căruţa pe stradă. "Nu mai este voie, mai făceam şi noi un ban, mai adunam, ne mai deplasam. Acum nu mai e voie", ne-a mai spus Şaip Cadîr în timp ce-şi număra mucurile de ţigarete strânse de pe jos. Cât despre dobândirea unei locuinţe în cartierul social Henri Coandă, aceştia au spus: "Păi nu se poate că nu avem buletine aici. Am vrea să ne facem mutaţie, dar nu ne ia nimeni în spaţiu...", a spus şi fiica lui Şaip. Prin urmare, familia se gândeşte cu groază la următoarele luni - cele de iarnă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614