REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cu ce s-a ocupat în puşcărie deţinutul care a ameninţat o judecătoare de la Curtea Constituţională

Cu ce s-a ocupat în puşcărie deţinutul care a ameninţat o judecătoare de la Curtea Constituţională

Replica API 28 iulie 2012 | 00:00 142

E constănţean şi a fost condamnat pentru că şi-a ucis tatăl

E constănţean şi a fost condamnat pentru că şi-a ucis tatăl

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională a primit ameninţări care au pus pe jar oamenii legii. În cursul zilei de vineri, Parchetul General a stabilit şi cine este persoana care i-a transmis o scrisoare de ameninţare magistratului. Potrivit Parchetului General, este vorba despre un deţinut, Nicu Pârleţeanu, din Constanţa. El şi-a omorât tatăl în ianuarie 2008 şi a fost condamnat definitiv, un an mai târziu, de Tribunalul Constanţa, la 19 ani de închisoare.

Potrivit probelor administrate în cauză s-a stabilit că modalitatea de ameninţare cu moartea din 10 iulie 2012 a fost realizată prin intermediul corespondenţei transmisă în plic pe adresa Curţii Constituţionale, iar dovezile ştiinţifice au relevat că mesajul de ameninţare expediat în plic aparţine numitului Pârleţeanu Nicu, se arată într-un comunicat al Parchetului. Pentru a da de urma lui, poliţiştii au prelevat amprentele de pe scrisoare şi au observat o ştampilă pusă de un oficiu poştal din Giurgiu, conform EVZ.ro. La Giurgiu s-a constatat că scrisoarea provenea din penitenciar. Astfel, a început ancheta acolo. Parchetul General a transmis, vineri, un comunicat de presă, prin care a informat că au avut loc două ameninţări. "Unul din cele două acte de ameninţare a avut loc în noaptea de 05/06.07.2012, între două intervale orare, 22.00-23.00, respectiv 3.00-4.00 dimineaţa, iar un al doilea act de ameninţare s-a produs, printr-un mesaj transmis doamnei judecătoare Aspazia Cojocaru, la data de 10.07.2012. În temeiul probatoriul ştiinţific administrat în cauză, inclusiv pe baza profilului ADN, a fost identificată persoana care a exercitat cel de-al doilea act de ameninţare cu moartea asupra doamnei judecător Aspazia Cojocaru, prin intermediul mesajului din data de 10.07.2012. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in personam sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj faţă de o persoană aflată în prezent în regim legal de detenţie. Probatoriul administrat în cauză până în acest moment al cercetărilor a relevat faptul că, doi lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt şi Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti au efectuat în data de 06-07.2012, respectiv în data de 07.07.2012 verificări în bazele de date privind evidenţa persoanelor după criteriul Cojocaru Aspazia, deşi nu aveau în lucru o cauză penală. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in personam faţă de cei doi lucrători de poliţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor", se mai precizează în comunicatul de presă al Parchetului General.

Reclamagiu de profesie

Nicu Pârleţeanu, născut pe 11.06.1973, este cunoscut de autorităţi ca un reclamagiu inveterate. Condamnat la închisoare, în iunie 2008, pentru omor, după ce şi-a ucis tatăl, tânărul a contestat pedeapsa invocând inclusiv faptul că victima n-ar fi fost, în realitate, tatăl său. Ulterior, Nicu Pârleţeanu a bombardat instanţele cu tot felul de contestaţii, unele judecându-se chiar şi în prezent. Astfel, ucigaşul a reuşit să obţină, în august 2011, acceptul Tribunalului Argeş de a fi transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la cel din Colibaşi. Două luni mai târziu, constănţeanul Nicu Pârleţeanu a fost mutat la Penitenciarul Giurgiu, după ce a reuşit performanţa de a-şi cadorisi avocata din oficiu de la Baroul Argeş, Maria Louise Ene, cu o amendă din partea Tribunalului, pentru că nu s-a prezentat la două termene în războiul absurd pe care ucigaşul îl duce cu statul român. În noiembrie 2011, contestaţia criminalului a fost trimisă la Tribunalul Constanţa, chit că că nu avea nici măcar un motiv invocat, după cum reiese din soluţia de pe 25.10.2011 a Tribunalului Argeş: Se citează condamnatul la Penitenciarul Giurgiu şi având în vedere poziţia oscilantă a acestuia se emite adresă în atenţia judecătorului delegat de la Penitenciarul Giurgiu să-l audieze pe acesta dacă-şi menţine sau nu contestaţia şi care sunt motivele, iar în cazul în care-şi menţine contestaţia să-l transfere. În fine, pe 12.04.2012, Curtea de Apel Constanţa respinge definitivă contestaţia lui Nicu Pârleţeanu. Precizăm că toate acţiunile din instanţă, în realitate mofutir ale unuia care şi-a omorât tatăl, au fost plătite din bani publici.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614