REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cu ce se ocupă, în prezent, medicii disponibilizaţi de la Spitalul de Oase din Eforie

Cu ce se ocupă, în prezent, medicii disponibilizaţi de la Spitalul de Oase din Eforie

Replica API 30 ianuarie 2014 | 00:00 1713

Lovitură grea

Lovitură grea

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud, devenit secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, a "scăpat" de cei 7 medici ortopezi care se încăpăţânau să strige că e o mare nedreptate ceea ce se întâmplă. După ce la sfârşitul anului trecut managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, le-a pus medicilor preavizele în braţe, ca şi când zecile de ani de muncă la Eforie nici n-ar fi existat, cei 7 au fost nevoiţi să se împace cu ideea că vor lucra în alte locuri. Demn de amintim că, în afara celor 7 ortopezi, primul care a părăsit "corabia" SOTRM a fost chiar managerul, Viorel Pascaru. Pascaru a plecat de la Eforie cu mult înainte de emiterea preavizelor, el fiind numit manager al Sanatoriului din Mangalia. După el, un alt medic din "lotul de 7", a susţinut concurs şi a fost încadrat ca şef de secţie la Spitalul Municipal Medgidia. Următorii 6, cei care au protestat cel mai vehement împotriva a ceea ce ei au catalogat drept "distrugerea Spitalului de Oase", s-au "împrăştiat" care cum şi-au găsit câte un loc de muncă, fie el şi part-time sau pe perioadă determinată: doi la Mangalia, doi la Medgidia, unul la Agigea şi altul la Bucureşti.

"S-au rezolvat lucrurile, vedeţi? Am mai vorbit cu foştii colegi, ştiu că fiecare şi-a găsit de muncă, încă de anul trecut (adică înainte de a deveni şomeri cu acte în regulă - n.r.)", ne-a declarat Viorel Pascaru, fostul manager al SOTRM, în prezent şef al Sanatoriului Mangalia. Concediaţi fără ofertă de transfer în decembrie, cadrele medicale sunt puse în situaţia să muncească part-time. Nu vorbim de o activitate prestată la cabinete particulare, ci instituţii medicale de stat. Întrucât nu există posturi disponibile, medicii Mugur Silviu Marinescu şi Aurel Niculescu au încheiat contracte de colaborare cu Spitalul Municipal Medgidia. În aceeaşi situaţie se află şi doctorii Toma Cucu şi Eugen Rubeli. Ei au fost acceptaţi la Spitalul Municipal Mangalia. Ortopedul Horia Nicolae a avut ceva mai mult noroc. A susţinut un examen pentru ocuparea funcţiei de şef de Secţie la Mangalia, fiind declarat "admis". Fostul director medical al Spitalului de Oase din Eforie, Mihaela Liliana Sandu, urmează să iasă la pensie în câteva luni, dar până atunci rămâne la unitatea de tratament din Agigea. Medicul Elena Magdalena Lupu a decis să plece tocmai la Bucureşti. "Lucrăm în baza unui contract de colaborare, program normal de lucru. Nu sunt posturi disponibile. Cam în toate spitalele este nevoie de medici. Însă, rămâne la latitudinea Ministerului Sănătăţii dacă se vor debloca. Însă, dacă se scot posturi la concurs, categoric mă voi prezenta. Încă suntem în perioada în care trebuie să mă dezmeticesc după cele întâmplate. Nu am un plan prestabilit. Noi ne vedem de muncă, nu mai putem declara multe, fiindcă suntem catalogaţi drept cei care au făcut scandal la Eforie... Am primit şi mesaje prin care ni se atrăgea atenţia... Nu vrem decât să muncim", ne-a declarat unul dintre medicii, preferând să rămână sub protecţia anonimatului. Pe de altă parte, ortopezii încearcă să-şi facă dreptate în faţa instanţelor de judecată.

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614