REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cu cine colaborau traficanţii de carne vie de la Pink Cats: capii a două grupări infracţionale îşi uneau forţele

Cu cine colaborau traficanţii de carne vie de la Pink Cats: capii a două grupări infracţionale îşi uneau forţele

Replica API 23 iunie 2014 | 00:00 535

Fiecare cu profesoara lui!

Fiecare cu profesoara lui!

Dedesubturile Constanţei! Două grupări infracţionale, care racolau fete şi le puneau să se prostitueze, fiecare dintre ele având ca membru şi câte un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială din Sinoe şi Colegiul Mihai Eminescu, au intrat în atenţia oamenilor legii, dar în ani diferiţi. Între timp, membrii unei grupări au ajuns după gratii, însă anchetatorii au descoperit că aveau legătură şi cu cea de-a doua grupare, motiv pentru care apar acum şi în acest dosar. Vorbim despre dosarul "învăţătoarea - proxenet de la Sinoe", ai cărei lideri erau implicaţi şi în reţeaua "profesoara, poliţistul şi jandarmul".

Prima grupare, în care era implicată şi învăţătoarea de la Şcoala Gimnazială din Sinoe, Aurelia Grosu, ai cărei lideri erau Gabriel Rădulescu şi Niazi Mustafa, a fost anihilată în octombrie 2012, în urma mai multor percheziţii domiciliare, când indivizii au ajuns după gratii, mai puţin cadrul didactic, el fiind cercetat în stare de libertate. Potrivit anchetatorilor, aceştia racolau fete minore, cu ajutorul învăţătoarei, mai toate din familii sărace, care erau sechestrate în mai multe apartamente închiriate pe raza municipiului Constanţa şi obligate să se prostitueze. La finele lui 2013 au fost condamnaţi la închisoare de către Tribunal, dar decizia nu a fost definitivă, apelul înregistrându-se la Curtea de Apel. În aprilie anul curent a venit şi decizia definitivă, Mustafa Niazi fiind condamnat la cinci ani de detenţie, Gabriel Rădulescu la cinci ani şi jumătate, Costel Albescu la trei ani şi jumătate, Aurelia Mariana Grosu - trei ani de detenţie pentru trafic de minori şi proxenetism şi Alexandru Nicolae Amariei - doi ani şi şase luni pentru proxenetism, pe când 12 suspecţi au primit pedepse cu suspendare. În ianuarie anul curent, procurorii DIICOT descindeau la alte adrese, printre care se afla şi aşa-zisul salon de masaj erotic Pink Cats, situat pe strada Dumbrava Roşie, care s-a dovedit a fi un bordel cu acte-n regulă. O profesoară de la Colegiul Mihai Eminescu, Margareta Drăguţ, un poliţist din cadrul Secţiei III, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, erau pioni importanţi în gruparea infracţională, care racolau minore şi le puneau să se prostitueze, sub paravanul acestui salon de masaj. Patron era chiar Claudiu Giorson Belecciu, concubinul cadrului didactic, dar şi cel care în urmă cu doi ani vindea "poliţiste" şi "secretare" la preţuri accesibile. Treburile erau bine împărţite, respectiv profesoara posta anunţuri pe internet, poliţistul îi ţinea la curent cu controalele oamenilor legii şi ajuta la transportarea fetelor de la o locaţie, la alta, iar fostul jandarm punea la dispoziţia acestora un apartament. Unii au fost arestaţi, după care jandarmul şi poliţistul au fost lăsaţi fie sub control judiciar, fie în arest la domiciliu, pe când profesoara este cercetată în stare de libertate.

Când proxeneţii îşi dau mâna şi două grupări infracţionale se unesc

Procesul îşi vede cursul firesc, cu amânări şi contestaţii, respingeri şi aprobări, însă, surpriză! În urma anchetei, oamenii legii au descoperit că în "afacerea" Pink Cats erau băgaţi şi liderii primei grupări, motiv pentru care, în data de 22 mai anul curent, pe Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul 4100/118/2014, unde apar şi ei, respectiv: Gabriel Rădulescu şi Niazi Mustafa. Ca atare, chiar dacă sunt condamnaţi, aceştia, probabil, că se vor mai alege cu ceva ani în plus la pedeapsă. Revenind strict la membrii iniţiali ai celei de-a doua grupare, trei dintre ei rămân după gratii. Decizia aparţine Tribunalului Constanţa, dispusă la data de 20 mai şi se referă la Claudiu Giorson Belecciu, zis Gibonul, secretara Mioara Duţu, zisă Mimi, şi Mihai Narcis Negoiţă, cunoscut ca Urâtul sau Balerina, pe când fostul poliţist, Lucia Borcea, rămâne în arest la domiciliu, iar fostul jandarm Nicolae Peniu este pus sub control judiciar, ca şi fosta profesoară a Colegiului Mihai Eminescu - Margareta Drăguţ, care este cercetată în stare de libertate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102