REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cu DOUĂ ZILE înainte de ALEGERI, LEARCIU află dacă se ÎNTOARCE în ALDE

Cu DOUĂ ZILE înainte de ALEGERI, LEARCIU află dacă se ÎNTOARCE în ALDE

Replica API 12 august 2020 | 00:07 1945

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Daniel Learciu, exclus în 2018 din ALDE, partidul care l-a propulsat pe această funcție, se judecă de mai bine de doi ani cu formațiunea politică pentru a-și recăpăta statul de membru. Exclus , ulterior, și din conducerea CJ, a revenit pe funcție, în baza unei hotărâri judecătorești. Fără susținerea partidului, Learciu și-a văzut, în toată această perioadă de treabă. Care treabă, nu știm, în afară de simpla sa prezență la ședințe. Nu a inițiat proiecte, nu a mers pe teren, spun gurile rele, decât în perioada pandemiei. Cu doar două zile înainte de alegerile locale, magistrații se vor pronunța în dosarul cu ALDE. Chiar dacă va pierde, nu ar mai conta, întrucât Learciu își va fi dus mandatul la bun sfârșit.

Daniel Learciu

Exclus în 2018 și din ALDE, și din CJ

După excluderea sa din ALDE, dar și din Consiliul Județean Constanța, în 2018, Daniel Learciu a deschis mai multe acțiuni în instanță. Una împotriva partidului, solicitând anularea deciziei de excludere. Learciu preciza, la acea vreme, că tot scandalul a izbucnit din pricina secretarului Claudiu Ceti și a lui Andrei Gerea, acuzându-i că ”încalcă legea în mod flagrant”. Aceștia ar fi primit ordin să nu i se mai primească cotizația, fiind nevoit s-o plătească la bancă.

A revenit la conducerea CJ, în baza unei hotărâri judecătorești; procesul cu ALDE, încă pe rolul instanței

Cea de-a doua acțiune viza suspendarea, respectiv anularea ordinului prefectului privind încetarea mandatului de consilier județean. A câștigat acțiunea cu prefectul de la acea dată și a revenit în CJC, pe postul de vicepreşedinte, fără susținerea partidului. Procesul cu ALDE a continuat, dosarul s-a plimbat de la o instanță la alta și, ajungând în final, în decembrie 2019, pe rolul Tribunalului, judecătorii au amânat de 8 ori judecata. Ultimul termen stabilit: 25 septembrie, adică cu două zile de alegerile locale. Indiferent care ar fi soluția instanței, pentru Learciu nu va mai conta, pentru că mandatul de vicepreședinte se încheie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Armanlu nu cheari
4
0
Urat nume mai are si Learciu. Cine i l-o fi pus ?!....
2
4
Trei zdrente, trei hahalere. Learciu, cei mai place sa manace si sa bea, moca. Stie el, la Cogealac, la Palazu mic. Il ling cainii la bot
5
3
Ce mai stire!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614