REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cu ochii pe banii românilor din afară: banii trimiși rudelor din țară ar putea fi confiscați!

Cu ochii pe banii românilor din afară: banii trimiși rudelor din țară ar putea fi confiscați!

Replica API 16 aprilie 2018 | 22:19 366

Sub genericul ”Noi nu suntem normali”, sau, mai bine spus ”ei nu sunt normali”, în România se pregătește o nouă lovitură pentru cei plecați la muncă în străinătate. Le aducem la cunoștință celor care au plecat să câștige bani din muncă cinstită printre străini, întrucât la noi este ”satul fără câini”, că, printre altele, autoritățile de la noi au o nouă găselniță pentru a pune mâna pe banii trimiși de ei în țară.

Ca urmare a unor situații pe care mai multe capete ”luminate”, cu bronz de Teleorman, nu le-au putut întoarce cumva în favoarea propriilor idei, iată că au găsit o rezolvare: confiscarea banilor trimiși în țară, dacă nu sunt însoțiți de documente justificative. Preşedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) există un proiect de lege care prevede că orice sumă de bani mai mare de 1.000 de euro trimisă în România va trebui justificată prin documente.

"În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani.

În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţă-i şi pe cei de acasă şi anunţă toţi românii, ca să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară”, a anunţat Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

Proiectul de lege de pe site-ul ONPCSB prevede, la art. 7 (5), că: "Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro". Totodată, art. 7 alin (7) spune că persoanele fizice au la dispoziţie maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care au efectuat tranzacţia să raporteze informaţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Proiectul respectiv prevede ca entităţile raportoare au obligaţia de a raporta tranzacţiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro. De asemenea, instituţiile de credit şi instituţiile financiare definite conform prezentei legi vor transmite rapoarte on-line privind transferurile externe în şi din conturi, în lei sau în valută, a caror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, iar pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro. Același proiect de lege prevede şi răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională, administrativă sau chiar penală, în caz de nerespectare a prevederilor, iar pentru persoanele fizice se sancţioneză cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 25.000 şi 150.000 lei.

Inițiatorii acestui proiect au uitat să speculeze un aspect: dacă un român trimite o sumă de bani de peste 1000 de euro, în mai multe tranșe de câte 200 de euro, tot va trebui să justifice acești bani? Plus că românii vor trimite bani tot mai puțini, dacă autoritățile de la noi vor face tot posibilul să își însușească banii obținuți prin munca altora.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Transferi din contul bancar din strainatate cont care este exponentul muncii tale si nu te intreaba nimeni nimic ...
0
0
Florin Citu este ala care pare a fi om? Adica aduce a om? De departe asa ar parea...
0
0
cum a plecat haysam tot asa se pot intoarce si dolareii
1
0
de acord, dar drept exemplu se impune recuperarea integrala a furtului legal operat de parlamentari, ministrii, draknea in special si justificarea de catre acestia a sumelor exorbitante pe care le ridica lunar ptr faltul ca dorm in parlament, gandesc noi moduri de a ne jefuii , la propriu, si sa renunte la acele pensii nesimtite, nemeritate, neargumentate. Faptul ca tu esti parlamentul si poti sa iti dai orice, oricand, oricat- nu se justifica. Lasati saracii in pace, veti fi blestemati pe veci
0
1
O sa plecam toti in afara o sa ramanem acolo sa cheltuim si banii acolo sa ii vad ce o sa mai impoziteze atunci. De ajutat nu te ajuta cu nimic sa ramai in tara. Vii cheltui o gramada de bani aici si tot nu e bine... Nenorociti..
2
1
Mai da-le draq da bani . La ce ne trebe?
0
0
Primul din pasii spre impozitare ? Cum care taxa ? Taxa de smecher a lui Dragnea.
8
1
Cred ca peste 100 de ani o sa ramana doar 8 milioane de romanii pentru ca toti vor pleca sa scape de tara asta condusa de cacati in loc sa se deschida locuri de munca ca sa nu mai plece romanu in strainatate au pus ochii si pe banii care vin din afara.Dragna ce ai facut tu pentru binele Romaniei ??Un singur lucru ai facut ai scos toti puscariasi din cusca..
16
0
De ce nu se confisca si sumele de peste 1000 de euro care pleca DIN Romania?
16
0
In 2017, romanii care lucreaza in diaspora au trimis 52 de miliarde de euro, pe cand toate multinationalele au raportat 40 de miliarde! Acum o sa mai primiti poola ! Sunt curios daca guvernul este cu ochii pe averile de afara ale alesilor nostri!?! Oare ?
17
0
Foarte multi bani ajung pe autocar . Metode de a trimite bani sunt multiple . Pe guvernanti ar trebui sa ii frece grija cum sa asigure locuri de munca nu cum sa puna mana pe bani care oricum tot vor ajunge in tara . Este posibil ca cetateni cinstiti sa renunte sa mai trimita bani in tara si sa isi duca familia in tara unde lucreaza . Si uite asa guvernanti in loc sa ajute Romania mai rau o afunda .
16
1
romanul e destept si se descurca. sunt mai multe metode legale de a intra in posesia banilor trimisi, hai siktir !
12
0
muie dragnea
16
1
s.a ciortani din Cernavoda care nu avem o ora de munca dar care dormim pe perne de euroi in vile luxoase si limusine de lux din activitatea fetelor noastre trimise la munci grele in Europa sa satisfaca poftele clientilor sa fim inregistrati de fisc?.Pai gasim noi alte metode sa ne trimita fetele euroi produsi.Pai cum am gasit noi metode de a ne face ca muncim infiintand o covrigarie,frizerie,spalatorie etc asa gasim si metode sa sponsorizam smecherii din sistem sa nu fim agatati de garda.Iar prostimea lasa sa moara muncind cinstit cu minim pe economie.
9
1
Dupa ce ca ati bagat 1000 de taxe.. orice faci in tara asta daca vrei sa iti deschizi ceva .. controale au grija sa iti puna afacerea pe burta..orice vrei sa faci in tara asta de cacat bulangii astia iti da la gioale.. curand ma voi muta din tara asta de cacat... dute in uk in magazine marfa contrafacuta .. si traiesc mai bine aia ca noi de 1000000 de ori
21
1
Cu asa lege o sa vedeti bunatate de mercedesuri si bemweuri abandonate pt ca pardalienii proxeneti nu mai pot trimite banii de pe urma fetelor la zburatoarele proxenete din ro.Si fara mercedes si bemwe zburatoarele din ro nu mai pot pacali pe altele sa le duca la produs.Ce lege,mo! Sa nu mai vina banii de benzina?!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614