REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CU PROBLEME! Concurs pentru funcţia de manager Serviciul de Ambulanţă Constanţa. Bădescu, singurul rămas în cursă!

CU PROBLEME! Concurs pentru funcţia de manager Serviciul de Ambulanţă Constanţa. Bădescu, singurul rămas în cursă!

Replica API 1 februarie 2018 | 00:00 631

Laurențiu Bădescu

Miercuri, 31 ianuarie a.c., la sediul Școlii Naționale de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar din București se desfășoară proba interviului în cadrul concursului organizat de Ministerul Sănătății pentru ocuparea posturilor de manager general ale serviciilor județene de ambulanță. Aceasta este ultima probă, rezultatele urmând să fie făcute publice vineri, 2 februarie a.c., după ora 12,00, iar contestațiile pot fi depuse până pe 5 februarie a.c..

Pentru postul din fruntea Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și-au manifestat interesul doi candidați: actualul manager interimar, dr. Laurențiu Bădescu, și actualul director economic al instituției, Monica Iacob. Cu toate acestea, în cursul zilei de marți, 30 ianuarie a.c., când a avut loc proba susținerii proiectului de management, Monica Iacob nu s-a mai prezentat, semn că s-a retras din cursă. Potrivit informațiilor postate pe site-ul Ministerului Sănătății, dr. Laurențiu Bădescu a fost declarat admis după proba de ieri, pe care a promovat-o cu nota 7,80.

Condițiile în care s-a desfășurat concursul, până în prezent, au ridicat semne de întrebare. Astfel, Gheorghe Chiș, liderul Federației Naționale Sindicale Ambulanța, prezent la concurs în calitate de observator, a consemnat în procesul verbal al uneia dintre probe faptul că întrebările nu au fost stabilite, așa cum impun prevederile legale, cu 12 ore înainte de concurs, în prezența observatorului. „Nu am contestat concursul, nu se impune să contest eu ca observator, dar am consemnat faptul că subiectele au fost stabilite în dimineața înaintea concursului scris, mi s-a spus că astfel a fost interpretată prevederea legală. Dacă vor fi candidați care vor contesta în instanță, voi depune mărturie ca martor”, a declarat Gheorghe Chiș pentru „Replica de Constanța”.

Menționăm că membrii comisiei de examinare sunt: președinte – prof. univ. Petru Armean, de la Universitarea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, membri – conf. Dr. Ramona Suciu, Facultatea de Medicină și Farmacie de la Universitatea Oradea, Diana Mihaela Vasile, reprezentant al Serviciului Medicină de Urgență, Direcția Generală Programe, prof. univ. dr. Dorel Săndescu, reprezentant Ministerul Sănătății, secretari – Iuliana Costin, șef birou Direcția Generală Juridică și Resurse Umane, Claudia Tonea, consilier asistent Serviciul Medicină de Urgență, Direcția Generală Programe, observator – Gheorghe Chiș, Federația Națională Sindicală „Ambulanța”.

Același lider sindical puncta, la sfârșitul lui 2017, faptul că Ministerul Sănătății nu a respectat prevederile legale atunci când i-au prelungit dr. Bădescu mandatul de manager interimar la SAJ Constanța. Potrivit acestuia, articolele de lege invocate de minister stipulează că interimatul poate fi asigurat doar șase luni de o persoană, iar dr. Bădescu i-a fost prelungit, în octombrie 2017, cu încă șase luni.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
saracu tot pe viata ramane si asta ca ala dinnainte POP....CU VA,,LE
1
4
Un adevarat profesionist
4
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218