REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CU STEAGUL ROŞU ARBORAT PE PLAJĂ, EI TOT SE AVENTUREAZĂ ÎN MARE! 15 MORŢI DE LA ÎNCEPUTUL SEZONULUI ESTIVAL

CU STEAGUL ROŞU ARBORAT PE PLAJĂ, EI TOT SE AVENTUREAZĂ ÎN MARE! 15 MORŢI DE LA ÎNCEPUTUL SEZONULUI ESTIVAL

Replica API 11 august 2018 | 02:13 332

INCONŞTIENŢI!

INCONŞTIENŢI!

Cazurile de înec sunt tot mai frecvente la malul mării, statistica devenind la această dată îngrijorătoare. Turiştii veniţi pe litoral, în euforia momentului uită de pericolul la care se expun atunci când se aventurează în apa mării. În acest context, din nou, medicii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Constanţa au fost solictaţi să intervină vineri, 10 august a.c., încă de la primele ore, pentru salvarea a şase persoane aflate la un pas de înec, dintre care una dintre ele este dată dispărută în Eforie Nord.

Astfel, vineri dimineaţă, un copil în vârstă de 11 ani s-a aventurat în apele mării, în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Meridian, și nu mai putea ajunge la mal. Au intervenit salvamarii și, din fericire, au reușit să-l aducă la țărm, conștient și colaborant.

La scurt timp alte două persoane, o femeie şi un bărbat, au fost scoase din apă şi au solicitat ajutorul medical. S-au deplasat două resurse medicale, o ambulanţă SMURD B şi una a Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa. Din fericire, viaţa celor două persoane nu a fost pusă în pericol, medicii precizând că nu există probleme deosebite, iar cei doi sunt conştienţi şi colaboranţi.

Ulterior, medicii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 29 de ani din Oradea. Pompierii au intervenit pentru căutarea acestuia cu o ambarcaţiune Targa, o şenilată aparţinând Eforie Nord şi un elicopter SMURD care a survolat zona.

Tot vineri, în jurul orei 16.00, militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a încă trei persoane aflate în pericol de moarte prin înec.

Este vorba despre o persoană scoasă la mal într-un final, la Vama Veche, care se află în stare de inconştienţă, însă viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

La Zoom Beach, în municipiul Constanţa, militarii ISU au intervinit pentru salvarea unei alte înecate, cu o autospecială SMURB B şi un elicopter SMURD, iar potrivit informaţiilor medicilor, aceasta se afla în stare de inconştienţă.

De asemenea, pe plaja din staţiunea Jupiter s-a dat alarma atunci când o persoană se afla în largul mării, pe plaja Delta din staţiune. Cadrele medicale ISU au intervinit şi de această dată cu Targa Mangalia pentru salvarea persoanei aflate la un pas de înec.

Seara târziu, alte 4 persoane au fost scoase din apele mării, la Eforie (detalii AICI). Din păcate, o persoană a fost declarată decedată. Respectivii s-au aventurat pe mare în ciuda faptului că salvamarii arboraseră steagul roşu, care indică faptul că e interzisă scăldarea!

În total, s-a intervenit pentru 11 persoane pe parcursul zilei de vineri. Din păcate, una a murit, iar alta este încă dispărută. De la începutul sezonului estival şi până în prezent, 15 oameni au murit prin înec.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cati mai multi ..sa scape lumea de tarani prosti...
0
0
Romanul la hotel- lipsa totala a culturii de turism si mai ales despre lipsa etichetei la masa. In fata unui bufet suedez, RO nu stie cum sa il abordeze, de foame, pune tot in farfurie. Eventual se mai duce o data si revine la masa tot cu acelasi ghiveci de o bucata de piept de pui, una de ceafa de porc, una de carne de vita, o lingura de orez, una de piure, 1 cartof natur, 3 legume la abur, o ciupercuta fripta, 5 cartofi pai prajiti, 2 cremwursti, o bucata de omleta, o lingura de iaurt, ceva musli peste iaurt, 5 chifle diverse modele si 3 prajituri diferite. Totul pe aceeasi farfurie.
5
0
doar 15? mai este timp sa recuperati pana la 38, cati au fost anul trecut.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218