REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cu terasa-n drum: intrarea în locuinţa unui constănţean, blocată de mesele şi scaunele de la El Salvador

Cu terasa-n drum: intrarea în locuinţa unui constănţean, blocată de mesele şi scaunele de la El Salvador

Replica API 16 mai 2016 | 23:50 237

„Patronul m-a ameninţat că mă omoară şi a aruncat nişte sticle pe acolo”

„Patronul m-a ameninţat că mă omoară şi a aruncat nişte sticle pe acolo”

Caz revoltător la Constanţa! Un constănţean nu poate intra în propria locuinţă, situată pe bulevardul Tomis nr.6, din cauza unei terase amenajate fix în uşa acesteia. Revoltat de situaţie, Nicu Damu a postat pe pagina sa de facebook un video în care a surprins mesele şi scaunele terasei El Salvador care practic blochează intrarea în casă. Chiar dacă acesta a încercat să rezolve situaţia într-un mod amiabil cu reprezentanţii terasei, lucrurile au deraiat. A fost ameninţat chiar şi cu moartea!

„Eu stau în Bucureşti şi vin destul de rar în Constanţa. Mai des, vara. Ieri, când m-am întors din oraş, nu puteam intra în casă din cauza unor mese şi a unor scaune ale terasei de alături. Am intrat în bar să vorbesc cu cineva care mă putea ajuta şi mi-a răspuns un nene care mi s-a recomandat a fi şeful. Mi-a zis că mă va da afara în şuturi. I-am spus că o să-i fac reclamaţie, iar el exclama că “Mă p...ş pe Primărie, pe Prefectură, că nu ai ce să-mi faci”, a declarat, pentru „Replica”, Nicu Damu.

Postarea acestuia pe internet a provocat multe reacţii, iar situaţia avea să se agraveze. „În urma postării mele, astăzi patronul m-a ameninţat că mă omoară şi a aruncat nişte sticle pe acolo”, a adăugat Nicu Damu. Imaginile şi mesajele distribuite de Nicu Damu pe site-ul de socializare au devenit virale, oamenii declarându-se la rândul lor indignaţi de postura în care a fost pus constănţeanul. „Şi cum intri în casă, Nicu? Îi rogi pe ăia frumos să se scoale de la masă?”,

„Cum te-am învăţat eu mereu: filmează, Nicule! Ia să afle ţara plătitoare la terase de needucaţii ăştia agresivi. Protest!”, „Dacă ar fi în altă ţară, acest "Zeu", la prima plângere legată de ameninţare şi intimidare, era dus la beci, ţinut vreo 2 zile şi după, întrebat de sănătate. Sistemul românesc e unul bolnav. Îmi vine greu să cred că acest "Zeu" a primit autorizaţie să se întindă cu mesele şi scaunele în aşa fel încât să blocheze calea de acces în clădire” - au fost câteva dintre comentariile oamenilor.

Nici reprezentanţii El Salvador nu au ezitat să răspundă public la acuzele care li se aduc. „Vă mulţumim pentru interesul acordat şi vă putem transmite următoarele: Mesele şi scaunele au fost amplasate conform proiectului depus la Primărie pentru autorizare Terasă. Ne cerem scuze pentru clienţii noştri care, simţindu-se bine la un pahar de vorbă, au fost surprinşi de ploaia torenţială de sâmbăta seara şi au încercat să se adăpostească în locuri ferite, astfel incomodând accesul domnului Damu în imobil. Problema a fost rezolvată în maxim 10 minute! În 9 luni de activitate nu am deranjat nici un locatar din împrejurimi şi acum folosim presa pentru un client care se ferea de ploaie! Susţinem înţelegerea şi vorba bună!”, a fost mesajul celor de la El Salvador.

Lucru contrazis însă de cei care cunosc situaţia de la bun început. „"Vă mulţumim pentru interesul acordat"...??? Cred că aţi înţeles greşit. Nu este vorba despre un interes pozitiv. "În 9 luni de activitate nu am deranjat nici un locatar"... mai puţin o întreagă familie din acelaşi imobil (cu muzica dată la maxim la câteva luni de la deschidere, în toiul nopţii şi cu atitudine sfidătoare şi arogantă)”, a conchis o persoană. Totodată, aceştia se pare că tind să intimideze locuitorii din imobil.

„Pe părinţii mei care au o vârstă de peste 60 de ani îi intimidează, iar pe mine m-au ameninţat”, a adăugat Nicu Damu. Contactat pentru detalii despre această situaţie, Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din Primăria Constanţa, a menţionat faptul că luni, 16 mai a.c., va merge în control la unitatea în cauză. „Astăzi am aflat de situaţie, de această sesizare. Mâine (luni – n.r.) vom merge în control”, a precizat Ionuţ Pripiş.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218