REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Cu toate că din 16 iunie este obligatoriu, bonurile fiscale se dau greu în piețe! Video

Cu toate că din 16 iunie este obligatoriu, bonurile fiscale se dau greu în piețe! Video

Deria ISLEAM 22 iunie 2024 | 00:00 1819

Deși pe 16 iunie 2024 a intrat în vigoare legea referitoare la obligativitatea comercianților de „a implementa și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar”, nu peste tot în Constanța pare că respectarea legii este prioritară. Dacă micii producători sunt exceptați de la noile prevederi, restul comercianților nu au nicio scuză.

Cu toate ca din 16 iunie este obligatoriu, bonurile fiscale se dau greu in piete! Video  Piața agroalimentară „Km 4-5”

Ce spune legea intrată în vigoare pe 16 iunie 2024

„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului (...) au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar, așa cum acesta este definit de Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată și pentru modificarea unor acte normative, la art. 5 alin. (1) pct. 31”, prevede noua lege, intrată în vigoare pe 16 iunie 2024.

Micii producători sunt exceptați de la obligativitatea deținerii casei de marcat

În piețele din Constanța, nu toți lucrătorii comerciali respectă noile prevederi. Menționăm că micii producători își pot vinde produsele proprii fără a fi nevoie de casă de marcat, dar ce ne facem cu cei care iau aceste produse de la producători? „Micii producători agricoli își pot vinde, în continuare, produsele în piețe, oboare sau târguri pe baza certificatului de producător, fiind exceptați de la obligativitatea deținerii casei de marcat”, conform unui comunicat de presă publicat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Cu toate ca din 16 iunie este obligatoriu, bonurile fiscale se dau greu in piete! Video  Piața agroalimentară din Tomis 3, Constanța

Fentăm sistemul cât se poate!

Am luat și noi pulsul prin piețe și, într-adevăr, printre tarabele numeroase se află și cetățeni cinstiți care au certificate care le atestă calitatea de producător al fructelor și legumelor pe care le vând. Însă mai sunt și unii care vor să fenteze sistemul, cât se mai poate.

Cu toate ca din 16 iunie este obligatoriu, bonurile fiscale se dau greu in piete! Video  Piața agroalimentară din Tomis 3, Constanța

Legea i-a luat pe nepregătite

Așa se întâmplă și în cazul unui magazin mic care comercializează înghețată. Întrebând-o pe vânzătoare dacă se poate face plata cu cardul, aceasta spune că, deocamdată, nu are POS, chiar dacă legea este în vigoare încă de pe 16 iunie 2024.

Cu toate ca din 16 iunie este obligatoriu, bonurile fiscale se dau greu in piete! Video  Cartierul Tomis 3, Constanța

Așadar, unele piețe și magazine de cartier se adaptează mai greu noilor reglementări, iar într-o societate dominată de tehnologie și inovație, va fi din ce în ce mai dificil să păstrăm lucrurile „pe vechi”.

Video

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei de la ANAF daca-s destepti sa se duca incognito la cumparaturi si sa vada daca li se da bon, si daca nu li se da bon sa arate legitimatia de la ANAF si apoi sa dea amenzi, coșmelia de legume fructe de pe platoul de pe strada Badea Cartan nu a dat bonuri de cand este plasata aici, ia faceti-i o vizita incognito aici sa vedeti daca primiti bon, bon nu se da nicaieri, nici la frizerii, nici la magazine
10
0
În piețe sunt samsarii nu micii producători....
14
0
Psd mai mărește puțin impozitul pe salarii să fie frățește 50/50 că r*mânii nu zic nimic, de ce să ia de la firme ca sai saraceasca iau de la pinguini că ei nu zic nimic, Un fel de haiducie modera iau de la cei mulți și p****i și dau la cei puțin dar hoți
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510