rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cu toate că vecinii se opun, FĂGĂDĂU i-a dat VERDE lui George Secărea pentru două blocuri în Faleză Nord

Pe ultima sută de metri, primarul încă în funcție, Decebal Făgădău, a semnat autorizații de construcție ai căror beneficiari sunt prosperi oameni de afaceri de la malul mării și despre care se știe că au avut, în trecut, relații cu unii membri PSD Constanța. După ce și-a pus semnătura pe șase autorizații pentru proiectul lui Liviu Ghebaur de pe I.C.Brătianu, iată că Făgădău l-a făcut fericit și pe George Secărea, afaceristul care vrea să investească pe strada Belvedere din zona Consilieri din Faleză Nord, proiect pe care vecinii încearcă să-l blocheze. I-a semnat două autorizații, una pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, pe strada Belvedere numărul 8, și cealaltă pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, strada Belvedere numărul 10, Lot 2.

Constănțenii care locuiesc în Faleză Nord, pe strada Belvedere, sunt în război cu afaceristul George Secărea, care intenționează să construiască, în fața blocurilor în care locuiesc două imobile cu 6 etaje. Aceștia au contestat în instanță PUZ-ul ce stă la baza investiţiei, documentație pe care vecinii o consideră nelegală.

Dacă Secărea își va duce la bun sfârșit proiectul, vecinii vor rămâne fără locuri de parcare, fără spațiu verde, și nu vor mai avea partea de un grad de însorire ridicat. În timp ce oamenii se chinuie să blocheze proiectul, primarul demis de cetățeni Decebal Făgădău i-a semnat autorizațiile de construcție, pe 30 septembrie, în jurul orei 07:30, a treia zi după ce a aflat că va pleca din primărie.

De ce este contestată hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate.

Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

Rămân fără parcări, spaţii verzi, iar maşinile de intervenţie n-ar putea interveni

Loturile pe care George Secărea dorește să amplaseze cele două construcții cu regim P+6 fac parte din subzona ZRL 3-Subzonă locuințelor individuale și colective mici P+2-3.

Investiția este considerată ca fiind o potențială cauză de deteriorare a calității locuirii și de nemulțumiri ale locuitorilor cauzate de reducerea însoririi, iluminării naturale, intimității locuințelor, toate acestea având efecte negative asupra valorii proprietăților.

Potrivit PUG, în această zonă se preconizează construcția de locuințe cu maxim 8 apartamente și nu se precizează că s-ar putea și astfel cu condiția întocmirii PUZ. Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8.

Locuitorii cer anularea HCLM care a stat la baza aprobării PUZ-ului

În baza acestor aspecte, locuitorii celor două blocuri din Faleză Nord cer revocarea hotărârii. Cât despre faptul că plângerea a fost ”ascunsă” de către reprezentanții primăriei, de consilierii locali, aceștia din urmă spun că este un lucru foarte grav și, pentru care, cel mai probabil, vor lua măsuri. Precizăm că inițial, au formulat o plângere prealabilă, în atenția Consiliului Local, datată din 22 aprilie, însă care nu a ajuns la destinatar, nici măcar în ședința Comisiei juridice, consilierii PNL aflând de plângere două luni.

Mirela PASCAL

joi, 1 octombrie 20204887
Comentarii

00Haha(2 oct 15:51)
Va umflati toti aici, iesiti in strada si aratati le coa iele voastre daca tot va umflati, ca niste fetite va umflati aici prin mesaje hahaha, o sa va ingroape astia si pe voi sa ridice blocuri
11invitatie(1 oct 19:49)
si pe strada barbu lautaru nr 11 se construieste un mastodont intre case isc-ul ne mai trezim si noi din somnul de frumusete makidonilor sa aveti zile cate margele aveti la gat si sa ne lingeti ouale cu tot vu giugele
03La puscarie Fagadau si Secarea(1 oct 17:35)
Sa faca acolo bloculete
04Pentru Cetatenii furiosi(1 oct 16:54)
Voi sunteti singurii carora le place haosul asta, iar terenul ala privat al fost al Ctei pana sa il vanda Pacala asta al vostru. Asa ca mai duceti-va si voi si Faga la draqu si pe noi ceilalti, sa ne pupati cu patos stiti voi unde!
04Pe final de mandat(1 oct 16:31)
Te rugam sa-l scoti din primarie pe fratele tau Babu in peleul gol pe strada ......sa-l alergam putin ....
03Ovi(1 oct 16:15)
Pichetate locul
09Alooo(1 oct 15:53)
Vanturache - dati demisia cum a facut si Felix - Onoarea ?
111Sondaj de opinie?(1 oct 12:22)
Dragi Vecini ai acestor blocuri. Cautati pe net proiectul imibiliar str Mircea cel Barron nr 47. Acolo Fagaboul a nascocit un sondaj de opinie chipurile ca se opuneau vecinii, in realitate pentru ca nu si-a luat spaga. Faceti plangeri si intrebati aici de ce nu a mai facut sondaj? Sa ii anuleze instanta autorizatia si sa dea Fagaboul spaga inapoi
08Rusine(1 oct 11:55)
Soseaua de coasta unde o mai puneti ?
08Silviu Naum(1 oct 10:33)
Sa se anukeaza do.le.
153Cetatean furios(1 oct 10:22)
Stiti cine sunt reclamagii? Toti securistii, turnatorii, imbuibatii si ceistii din vremurile ceausiste care si au luat apartamentele pe doi lei.
87Constantean(1 oct 10:18)
Mai cunoscatorilor de legi ce sunteti voi , explicati cum se poate LEGAL sa se faca parcare publica pe un teren privat, spatiu verde sau parc public pe un teren privat de doi metrii. Nu mai aveti ce sa scrieti si bateti campii!
224Sa-a terminat(1 oct 09:38)
In secolul XXI nu veti mai auzi de PSD si gasca lui de nemernici in Constanta.Au spus ce au avut de spus.Timpul lor s-a scurs.Mazare si Fagadau au furat cat pentru un secol.Adio PSD ! Du-te dracului !
314cetatean(1 oct 09:15)
pentru 08;18,esti dus cu capul cit mai vrei sa stai cu pantalonii in vine in fata acestui PSD jegos dupa 20 de ani nu ai inteles nimic pleaca in Calarari in fieful PSD si lasa ne pe noi in pace,dar cind pleci nu pleca cu mina goala plecati cu toti care gindesc ca si tine.
257Cetatean(1 oct 08:18)
Ziar aservit PNL care nu permite comentarii la articole despre PNL, care niciodata nu a publicat arrticole antiPNL si care nu permite comentarii la articole cu Felix. Stim cu totii de ce Decebal nu a iesit iar, si un singur cuvant: TRADARE
523fulgerica(1 oct 07:37)
Acum la plecare fatalaul si-a multumit clientela de borfasi dindu-le toate aprobarile de constructie de blocuri.Ne vom aminti in timp ca a fost cel mai slab primar ce la avut Constanta vreodata.
524Fagadau o sluga(1 oct 07:32)
A fost hamal pana in ultima zi de politician ratat. Un taran nascut intr-un sat prapadit de saracie ca Fagadau unde putea sa ajunga in viata?
319Procese echitabile(1 oct 06:23)
Acest individ semneaza aprobari fara a mai fi primar.Documentele date de Mazare,HCL 277 din 2013 la ajutoarele de caldura locale,si restul furtului de catre primarie de 75% pe care il cere Fagadau si primaria inapoi.Aici s-au furat multi bani de la populatie inapoi.O sa iesim toti cetatenii furati de primarie si Fagadau,judecatori, sa cerem judecarea proceselor echitabil daca in 2018 au dat sentinta de prescriere pt ajutoarele din 2013,in 2020 de ce nu se mai prescriu pentru ajutoarul de caldura din 2013? Ce fel de procese sunt astea? In 2018 se prescriau pt. 2013 in 2020 nu se prescrie 2013
428Fagadau(1 oct 06:01)
Si machidonimea de cacat au distrus Constanta! LA PARLAMENTARE SA AI TAXAM.
2113Fagadau(1 oct 05:53)
Fagadau a dat, liberalii lui Chitac vor face de acum toate blocurile. Sau credeati ca le vor opri. Ha ha ha. Consilierii pnl au votat vot la cot cu cei psd de cand va stiti.
334Gelu(1 oct 04:44)
Lui fagadau i-as da sa pasca toata verdeata diin spatiul verde distrus de el. El si mazare au distrus cta si Mamaia.
228NO PROBLEMO(1 oct 01:15)
Amiralul fie initiaza controale si propune anularea hotararilor ilegale, fie devine si el un alt fel de fagadau. Aveti incredere. Un timp.
438Gil(1 oct 00:45)
De ce mai are drept de semnatura pentru asemenea acte?Pai in ritmul asta,intr-o saptamana distruge orasul,din razbunare!
338Alooo(1 oct 00:20)
Zdreanta asta de Fagadau nu se dezminte... pentru bani isi vinde si mama ! Javra ordinara esti Fagabouule ! Dar ai sa platesti toate golaniile tale !
mai mult...Replica
26 oct 23:57ReplicaFĂGĂDĂU a SEMNAT 137 de AUTORIZAȚII de CONSTRUIRE, de când a PIERDUT ALEGERILE!

Primăria Constanța a emis nu mai puțin de 137 de autorizații de construire, în perioada 27 septembrie – 22...304

26 oct 00:00ReplicaMOST WANTED! Memet Ali Gener, VÂNAT de Poliția Română!274
26 oct 00:00ReplicaUn RECIDIVIST din CERNAVODĂ i-a BĂGAT fostei soții o PILĂ în ANUS!401
26 oct 00:01ReplicaINFRACTOR din CONSTANȚA, membru al unei GRUPĂRI INFRACȚIONALE din OSLO

Alexandru Titi Andrișan are 27 de ani și este cunoscut cu antecedente penale. A mai fost condamnat pentru furturi și...334

26 oct 00:00ReplicaLIMITATOARELE de VITEZĂ stradale DUBLE, o PROBLEMĂ ridicată la FILEU161
26 oct 00:07ReplicaRADET e pregătită să furnizeze CĂLDURĂ, dar NU o lasă VREMEA!195
26 oct 00:24ReplicaHULIGANII și DERBEDEII s-au INSTALAT peste LOCURILE de JOACĂ ale copiilor

Locurile de joacă din Constanța au constituit întotdeauna un subiect controversat și înainte, dar și după...186

26 oct 00:00ReplicaCine a mai TRECUT pe la ȘEFIA CJAS Constanța167
26 oct 00:00ReplicaCONSTĂNȚENII se ÎNCĂPĂȚÂNEAZĂ să IGNORE PERICOLUL COVID-19162
26 oct 00:00ReplicaPOLUAREA la MALUL MĂRII este în SCĂDERE

Poluarea atmosferică este dăunătoare pentru sănătatea umană și pentru ecosisteme. O mare parte a populației nu...117

26 oct 00:00ReplicaUrmează TEMPERATURI SCĂZUTE și VREME INSTABILĂ, pe litoral146
26 oct 00:00ReplicaPrimarul din Albești, Gheorghe Moldovan, reabilitează Căminul Cultural cu peste 1 milion de lei115
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 oct 00:59SportManchester United - Chelsea 0-0

Manchester United și Chelsea au terminat la egalitate, scor 0-0, în etapa a 6-a din Premier League. Un rezultat...428

25 oct 00:00SportLiverpool - Sheffield United 2-1. Victorie grea pentru trupa lui Klopp

Jurgen Klopp a schimbat sistemul pentru partida cu Sheffield United, trimițând un 4-2-3-1 ofensiv, cu Jota, Firmino...408

25 oct 00:00SportInter a urcat pe podium (2-0 vs Genoa) / Atalanta, învinsă de Sampdoria (1-3)

Inter Milano a urcat pe locul trei în Serie A, după ce s-a impus, scor 2-0, în deplasare, împotriva echipei Genoa....395

25 oct 00:00SportSepsi vs Dinamo 2-0 / A patra victorie consecutivă pentru Grozavu, a patra înfrângere la rând pentru Contra

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Dinamo, într-un meci...474

Local
26 oct 23:53LocalPrefectul Silviu-Iulian Coșa a participat la ceremonia de învestire a primarului din Murfatlar

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a participat duminică, 25 octombrie a.c., la prima ceremonie de...479

26 oct 23:52LocalCOVID-19: 3 855 de noi cazuri la nivelul țării, 96 la Constanța

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 209.648 de cazuri de persoane infectate cu...689

26 oct 23:51LocalRAZII ale POLIȚIȘTILOR TULCENI în zonele aglomerate

391

26 oct 23:54LocalAccident rutier în Săcele

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, duminică, 25 octombrie a.c., în Săcele, acolo...439

26 oct 23:54LocalCoronavirus: 132 de societăți comerciale și PFA, controlate la Constanța, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...639

26 oct 23:53LocalCoronavirus la Constanța: Aproape 5.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.961 de persoane...512

26 oct 23:51LocalItalian dat în urmărire internațională pentru fraudă, prins în România

Un bărbat italian a fost depistat de poliţişti Topliţa, judeţul Harghita. Acesta a fost condamnat de autorităţile...412

26 oct 23:56LocalPrimarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Armatei

Primarului orașului Constanța a a transmis un mesaj pentru foștii camarazi, cu ocazia Zilei Armatei: ”Este Ziua...595

26 oct 23:50LocalUn bărbat a ÎNJUNGHIAT TREI oameni pe stradă: o victimă a MURIT

1237

Politică
26 oct 00:00PoliticăCiolacu: De Ziua Armatei cinstim valorile româneşti autentice, curajul şi devotamentul faţă de ţară

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis că, de Ziua Armatei, sunt cinstite valorile româneşti...82

26 oct 00:00PoliticăCazanciuc: Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj foarte clar - alegerile vor avea loc în vârf de pandemie

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis,...77

26 oct 18:46PoliticăPSD și-a lansat programul de guvernare 2021-2024

654

Interviuri
6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2570

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

HoriaConstantinescu a candidat din partea PPU-SL la Primăria Constanța, însă nu a reușit să obțină decât 4 800...7149

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

2927

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...2780

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

Constanța a votat pentru schimbare și a optat pentru Vergil Chițac și Stelian Ion, care au obținut 28,48%,...2439

1 oct 00:07InterviuriVasile Delicoti vrea să facă din POARTA ALBĂ o comună MODEL

2974

Monden
26 oct 00:00MondenNicole Kidman l-a implorat pe Tom Cruise să n-o părăsească după 10 ani de mariaj

Nicole Kidman l-a implorat pe Tom Cruise să n-o părăsească după 10 ani de mariaj: „Eram fericiţi împreună.”...79

26 oct 00:00MondenModă de toamnă! Bella Hadid a apărut într-o ţinută foarte sexy pe stradă

Trebuie să recunoaştem! E incredibil de sexy la 24 de ani! Bella Hadid a apărut în public, în plină toamnă,...78

26 oct 17:52Monden„Elvis s-ar răsuci în mormânt să ştie ce-a făcut Lisa cu banii!“ Cine spune asta despre fiica starului

76

Mapamond
26 oct 00:00MapamondCoronavirus: Purtarea măştii de protecţie ar putea preveni 130.000 de decese în Statele Unite

Bilanţul epidemiei de COVID-19 riscă să se dubleze în Statele Unite până la sfârşitul lunii februarie,...76

26 oct 00:00MapamondCoronavirus: Slovacia înăspreşte restricţiile şi continuă testarea în masă. Cehia a depăşit 15.000 de cazuri pe zi

Noile restricţii înăsprite asupra vieţii publice au intrat în vigoare sâmbătă în Slovacia în contextul în...76

26 oct 00:00MapamondCoronavirus: Peste 10.000 de morţi în Germania de la începutul pandemiei

82

26 oct 00:00MapamondCoreea de Nord susţine că praful provenit din China ar putea răspândi COVID-19, avertizând locuitorii să rămână în case

Coreea de Nord şi-a avertizat locuitorii să rămână în spaţiile închise, argumentând că praful galben sezonier...78

26 oct 00:00MapamondCoronavirus: Sute de persoane au protestat la Napoli împotriva unei închideri a regiunii

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sâmbătă până la primele ore ale...76

26 oct 00:00MapamondCoronavirus: Purtarea măştii pe stradă va deveni obligatorie în Portugalia

77

Sănătate
26 oct 00:00SănătateCe beneficii are mierea de hrișcă

Mierea de hrișcă este un produs extrem de hrănitor, făcut de albinele care colectează nectarul din florile acestei...78

26 oct 00:00Sănătate6 soluții naturiste la-ndemână contra negilor

Negii sunt excrescențe inofensive ale pielii cauzate de papilomavirusul uman (HPV). Există peste 100 de tipuri de HPV....73

26 oct 16:39SănătateUrmați acest regim alimentar pentru a reduce șansele de a dezvoltă gută

74

26 oct 00:00SănătateTransaminaze: ce sunt și de ce sunt importante pentru organism?

Transaminazele sunt enzime care își au originea în celulele ficatului (hepatocite), dar și în alte organe și...73

26 oct 00:00SănătateSmoothie cu ananas și turmeric, excelent împotriva simptomelor de răceală

Simți nevoie de un energizant natural, care să te ajute să faci față mai ușor problemelor zilnice? Ai tendința de...79

26 oct 00:00SănătateCum te ajută ghimbirul în sezonul rece

Ghimbirul este unul dintre cele mai importante condimente folosite în bucătăria indiana. Aromatic și picant,...75

26 oct 00:00SănătateAlimente permise în boala de reflux gastroesofagian

Persoanele ce suferă de reflux gastroesofagian au simptome diferite, în funcție de tipul de aliment consumat. Astfel,...81

26 oct 00:00SănătateTipuri de litiaza renală și recomandări pentru fiecare, că să previi formarea unor noi pietre la rinichi

Compoziția calculilor renali este de obicei mixtă, însă se disting forme de litiaza în care predomină anumite...71

26 oct 00:00SănătateDietă în psoriazis: cum reduci inflamația din organism

77

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT