REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cu toate că vecinii se opun, FĂGĂDĂU i-a dat VERDE lui George Secărea pentru două blocuri în Faleză Nord

Cu toate că vecinii se opun, FĂGĂDĂU i-a dat VERDE lui George Secărea pentru două blocuri în Faleză Nord

Replica API 1 octombrie 2020 | 00:14 6848

Pe ultima sută de metri, primarul încă în funcție, Decebal Făgădău, a semnat autorizații de construcție ai căror beneficiari sunt prosperi oameni de afaceri de la malul mării și despre care se știe că au avut, în trecut, relații cu unii membri PSD Constanța. După ce și-a pus semnătura pe șase autorizații pentru proiectul lui Liviu Ghebaur de pe I.C.Brătianu, iată că Făgădău l-a făcut fericit și pe George Secărea, afaceristul care vrea să investească pe strada Belvedere din zona Consilieri din Faleză Nord, proiect pe care vecinii încearcă să-l blocheze. I-a semnat două autorizații, una pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, pe strada Belvedere numărul 8, și cealaltă pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, strada Belvedere numărul 10, Lot 2.

Constănțenii care locuiesc în Faleză Nord, pe strada Belvedere, sunt în război cu afaceristul George Secărea, care intenționează să construiască, în fața blocurilor în care locuiesc două imobile cu 6 etaje. Aceștia au contestat în instanță PUZ-ul ce stă la baza investiţiei, documentație pe care vecinii o consideră nelegală.

Dacă Secărea își va duce la bun sfârșit proiectul, vecinii vor rămâne fără locuri de parcare, fără spațiu verde, și nu vor mai avea partea de un grad de însorire ridicat. În timp ce oamenii se chinuie să blocheze proiectul, primarul demis de cetățeni Decebal Făgădău i-a semnat autorizațiile de construcție, pe 30 septembrie, în jurul orei 07:30, a treia zi după ce a aflat că va pleca din primărie.

De ce este contestată hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate.

Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

Rămân fără parcări, spaţii verzi, iar maşinile de intervenţie n-ar putea interveni

Loturile pe care George Secărea dorește să amplaseze cele două construcții cu regim P+6 fac parte din subzona ZRL 3-Subzonă locuințelor individuale și colective mici P+2-3.

Investiția este considerată ca fiind o potențială cauză de deteriorare a calității locuirii și de nemulțumiri ale locuitorilor cauzate de reducerea însoririi, iluminării naturale, intimității locuințelor, toate acestea având efecte negative asupra valorii proprietăților.

Potrivit PUG, în această zonă se preconizează construcția de locuințe cu maxim 8 apartamente și nu se precizează că s-ar putea și astfel cu condiția întocmirii PUZ. Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și un număr de 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8.

Locuitorii cer anularea HCLM care a stat la baza aprobării PUZ-ului

În baza acestor aspecte, locuitorii celor două blocuri din Faleză Nord cer revocarea hotărârii. Cât despre faptul că plângerea a fost ”ascunsă” de către reprezentanții primăriei, de consilierii locali, aceștia din urmă spun că este un lucru foarte grav și, pentru care, cel mai probabil, vor lua măsuri. Precizăm că inițial, au formulat o plângere prealabilă, în atenția Consiliului Local, datată din 22 aprilie, însă care nu a ajuns la destinatar, nici măcar în ședința Comisiei juridice, consilierii PNL aflând de plângere două luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va umflati toti aici, iesiti in strada si aratati le coa iele voastre daca tot va umflati, ca niste fetite va umflati aici prin mesaje hahaha, o sa va ingroape astia si pe voi sa ridice blocuri
0
0
si pe strada barbu lautaru nr 11 se construieste un mastodont intre case isc-ul ne mai trezim si noi din somnul de frumusete makidonilor sa aveti zile cate margele aveti la gat si sa ne lingeti ouale cu tot vu giugele
1
1
Sa faca acolo bloculete
3
0
Voi sunteti singurii carora le place haosul asta, iar terenul ala privat al fost al Ctei pana sa il vanda Pacala asta al vostru. Asa ca mai duceti-va si voi si Faga la draqu si pe noi ceilalti, sa ne pupati cu patos stiti voi unde!
4
0
Te rugam sa-l scoti din primarie pe fratele tau Babu in peleul gol pe strada ......sa-l alergam putin ....
4
0
Pichetate locul
3
0
Vanturache - dati demisia cum a facut si Felix - Onoarea ?
10
0
Dragi Vecini ai acestor blocuri. Cautati pe net proiectul imibiliar str Mircea cel Barron nr 47. Acolo Fagaboul a nascocit un sondaj de opinie chipurile ca se opuneau vecinii, in realitate pentru ca nu si-a luat spaga. Faceti plangeri si intrebati aici de ce nu a mai facut sondaj? Sa ii anuleze instanta autorizatia si sa dea Fagaboul spaga inapoi
11
1
Soseaua de coasta unde o mai puneti ?
8
0
Sa se anukeaza do.le.
8
0
Stiti cine sunt reclamagii? Toti securistii, turnatorii, imbuibatii si ceistii din vremurile ceausiste care si au luat apartamentele pe doi lei.
3
15
Mai cunoscatorilor de legi ce sunteti voi , explicati cum se poate LEGAL sa se faca parcare publica pe un teren privat, spatiu verde sau parc public pe un teren privat de doi metrii. Nu mai aveti ce sa scrieti si bateti campii!
7
8
In secolul XXI nu veti mai auzi de PSD si gasca lui de nemernici in Constanta.Au spus ce au avut de spus.Timpul lor s-a scurs.Mazare si Fagadau au furat cat pentru un secol.Adio PSD ! Du-te dracului !
25
2
pentru 08;18,esti dus cu capul cit mai vrei sa stai cu pantalonii in vine in fata acestui PSD jegos dupa 20 de ani nu ai inteles nimic pleaca in Calarari in fieful PSD si lasa ne pe noi in pace,dar cind pleci nu pleca cu mina goala plecati cu toti care gindesc ca si tine.
14
3
Ziar aservit PNL care nu permite comentarii la articole despre PNL, care niciodata nu a publicat arrticole antiPNL si care nu permite comentarii la articole cu Felix. Stim cu totii de ce Decebal nu a iesit iar, si un singur cuvant: TRADARE
7
25
Acum la plecare fatalaul si-a multumit clientela de borfasi dindu-le toate aprobarile de constructie de blocuri.Ne vom aminti in timp ca a fost cel mai slab primar ce la avut Constanta vreodata.
23
5
A fost hamal pana in ultima zi de politician ratat. Un taran nascut intr-un sat prapadit de saracie ca Fagadau unde putea sa ajunga in viata?
24
5
Acest individ semneaza aprobari fara a mai fi primar.Documentele date de Mazare,HCL 277 din 2013 la ajutoarele de caldura locale,si restul furtului de catre primarie de 75% pe care il cere Fagadau si primaria inapoi.Aici s-au furat multi bani de la populatie inapoi.O sa iesim toti cetatenii furati de primarie si Fagadau,judecatori, sa cerem judecarea proceselor echitabil daca in 2018 au dat sentinta de prescriere pt ajutoarele din 2013,in 2020 de ce nu se mai prescriu pentru ajutoarul de caldura din 2013? Ce fel de procese sunt astea? In 2018 se prescriau pt. 2013 in 2020 nu se prescrie 2013
19
3
Si machidonimea de cacat au distrus Constanta! LA PARLAMENTARE SA AI TAXAM.
29
4
Fagadau a dat, liberalii lui Chitac vor face de acum toate blocurile. Sau credeati ca le vor opri. Ha ha ha. Consilierii pnl au votat vot la cot cu cei psd de cand va stiti.
13
21
Lui fagadau i-as da sa pasca toata verdeata diin spatiul verde distrus de el. El si mazare au distrus cta si Mamaia.
34
3
Amiralul fie initiaza controale si propune anularea hotararilor ilegale, fie devine si el un alt fel de fagadau. Aveti incredere. Un timp.
28
2
De ce mai are drept de semnatura pentru asemenea acte?Pai in ritmul asta,intr-o saptamana distruge orasul,din razbunare!
38
4
Zdreanta asta de Fagadau nu se dezminte... pentru bani isi vinde si mama ! Javra ordinara esti Fagabouule ! Dar ai sa platesti toate golaniile tale !
38
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614