REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cu varicele la plajă: ce trebuie să faci pentru a te proteja

Cu varicele la plajă: ce trebuie să faci pentru a te proteja

Replica API 25 iunie 2020 | 00:00 2427

Varicele, cunoscute și sub denumirea de vene varicoase, sunt venele proeminente care devin vizibile la suprafață pielii, în zona picioarelor. Acestea apar, de regulă, din cauza insuficienței venoase, scrie doc.ro.

Simptome varice

Mărirea volumului venelor de la nivelul picioarelor

Umflarea picioarelor

Durerile la nivelul picioarelor

Mâncărimi la nivelul picioarelor

Senzație de picioare obosite

Factori de risc varice

Oricine poate să facă varice, însă risc crescut pentru venele varicoase au persoanele care:

Au moștenire genetică în acest sens

Petrec multe ore stand în picioare

Au un stil de viață sendentar

Au o vârstă înaintată

Suferă de obezitate

Suferă de hipertensiune arterială

Au un job care implică ridicarea de greutăți

Cu varicele la plajă

Îți dorești să îți bronzezi picioarele pentru că varicele să fie mai puțin vizibile? Gândește-te de două ori înainte! Expunerea la soare trebuie să fie limitată, iar protecția solară nu trebuie, în niciun caz, neglijată.

Temperaturile crescute la care te expui când stai la plajă determina organismul să facă eforturi pentru a reduce temperatura corpului. Procesul de răcire a corpului presupune și dilatarea venelor din stratul superficial al pielii, ceea ce înseamnă că varicele tale vor deveni mai proeminente la plajă, iar durerile pot apărea și ele dacă te expui pentru o perioada îndelungată razelor soarelui.

Mai mult decât atât, expunerea îndelungată a pielii la radiațiile UV deshidratează pielea, făcând-o pe această să își piardă elasticitatea. Acest lucru înseamnă, de asemenea, varice mai proeminente după o zi de plajă.

Din cauza temperaturilor crescute din această perioada, dar și a expunerii la soare, vara este anotimpul în care simptomele venelor varicoase se acutizează, iar pacienții au mai multe bătăi de cap decât în restul anului.

Poți preveni accentuarea simptomelor varicelor în timpul verii, protejându-te de efectele negative pe care căldură și soarele le au – iată ce poți face în acest sens:

Limitează timpul în care îți expui pielea la soare – alege să stai la plajă dimineață, foarte devreme, dar și seară, foarte târziu. În intervalul orar 10-14 este esențial să stai la umbră, într-un loc răcoros, pentru a preveni dilatarea venelor varicoase și durerile ce vin odată cu această dilatare.

Folosește protecție solară – loțiunea de plajă cu factor de protecție este importantă întrucât te protejează de radiațiile UVA și UVB, prevenind astfel agravarea varicelor tale. Aplică o loțiune de plajă cu factor de protecție 50 cu 15 minute înainte de a merge la plajă. Asigura-te că, pe parcursul zilei, reaplici această loțiune de plajă o dată la câteva ore, precum și după fiecare sesiune de înot în apă marii ori în piscină.

Protejează-ți picioarele purtând pantaloni lungi – în momentul în care simți că soarele începe să îți ardă pielea, acoperă-ți picioarele cu o pereche de pantaloni lungi, din materiale naturale, care lasă pielea să respire.

Folosește o loțiune autobronzantă – pentru a “mima” o piele bronzată și pentru a masca prin bronz venele varicoase, nu este neapărat necesar să stai la plajă. Poți folosi un autobronzant care va oferi pielii tale un bronz artificial fără să te expui la alte riscuri.

Alte trucuri care te ajută să ascunzi venele varicoase vara asta, astfel încât să te simți încrezătoare atunci când mergi la piscină sau la plajă:

1. Optează pentru un bronz fals

Varicele sunt, de regulă, închise la culoare și extrem de vizibile (să nu uităm că sunt dilatații venoase, adică vene foarte proeminente), în special dacă pielea ta este albă, nefiind deloc expusă în lunile de iarnă.

Când pielea ta este bronzată, atunci varicele tale sunt mai puțin vizibile. Pentru a obține bronzul de care ai nevoie că să te simți confortabil la piscină, nu trebuie să stai neapărat în soare, în costumul de baie. Poți să mergi la un salon și să obții un bronz frumos, cu ajutorul unui spray special, sau poți cumpără o loțiune autobronzantă, pe care o poți aplică singură, la ține acasă.

Dacă ai în plan să intri în apă, asigura-te că opțiunea de autobronzant sau spray este una rezistență la apă. Bronzul fals te va ajută să camuflezi varicele și să arăți de parcă ai stat la soare toată primăvară.

2. Folosește un machiaj special pentru corp

Dacă nu îți place aspectul unui bronz fals, poți să cumperi un produs de makeup special creat pentru a acoperi imperfecțiunile de pe corp, iar acest produs poate fi aplicat și pe varicele tale. Gândește-te că este la fel că atunci când cumperi un concealer pe care îl folosești pe față. Machiajul pe care îl aplici pe corp (pe picioare) trebuie să se potrivească perfect cu nuanță pielii tale, astfel încât să nu se observe că ai aplicat un strat.

Există multe forme de machiaj pentru corp waterproof (rezistent la apă), așa că nu ai de ce să îți faci griji că varicele tale se vor vedea. Mergi în magazinele cu o gama mai largă de produse de makeup și cere sfatul vânzătoarelor.

3. Poartă o rochie maxi

Dacă ai în plan să stai lângă piscină și să nu intri deloc în apă, include în garderoba ta de vara o rochie maxi, de dimensiuni mari. O rochie lungă de vara, dintr-un material subțire, îți va acoperi picioarele, fără să pară evident că ai ceva de ascuns sub ea.

Cea mai bună opțiune atunci când cumperi o rochie largă de vara este să alegi una care este cât mai lejeră și care să fie fabricată din bumbac, astfel încât briza verii să treacă cu ușurință prin material și să mențină răcoarea.

Nu uita de cremele cu rol de ecran de protecție împotriva soarelui

Arsurile provocate de expunerea la soare, în sine, nu cauzează vene varicoase, deși nu trebuie să uiți că îți pot afecta foarte grav pielea, lucru care va afecta vasele mici de sânge de sub suprafață pielii, sporind aspectul venelor în formă de pânză de păianjen.

Cu toate acestea, ce vor face arsurile de la soare este să îți crească temperatura corpului și să îți dilate vasele de sânge. Așa cum știi deja, căldură nu înseamnă vești bune pentru varicele tale, iar arsurile provocate de expunerea prelungită la soare înseamnă un risc adițional, adică mai multă inflamație.

Amintește-ți atunci când mergi la plajă sau la piscină să reaplici o crema sau o loțiune cu SPF în mod regulat, să te asiguri că ai factorul de protecție indicat pentru tipul tău de piele și să încerci să te relaxezi și la umbră, la intervale regulate de timp.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367