REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cuburile de gheață îți întineresc instantaneu tenul. Iată cum să le folosești

Cuburile de gheață îți întineresc instantaneu tenul. Iată cum să le folosești

Replica API 5 mai 2021 | 13:22 1014

Vrei să îți împrospătezi instantaneu tenul și să estompezi ridurile fine din jurul ochilor și gurii? Nu ai nevoie decât de un banal cub de gheață, pe care să știi cum să îl folosești.

Sursă foto: Shutterstock

Un cub de gheață poate face minuni pentru tenul tău, estompând ridurile, împrospătând pielea, calmând inflamația și arsurile și totodată combătând pungile de sub ochi, scrie doc.ro.

Cum să îți întinerești tenul cu ajutorul unui cub de gheață

Temperatura scăzută a cubului de gheață va stimula circulația sanguină la nivelul fetei, îmbunătățind oxigenarea epidermei și oferind un aspect fresh chipului tău.

Totodată, cubul de gheață este foarte rece și va determina “strângerea” pielii, ceea ce înseamnă că ridurile fine de pe față vor fi estompate.

Mai mult decât atât, cubul de gheață va hidrata pielea și se știe că pielea hidratata pare mai tânăra, ridurile fiind mai puțin vizibile decât atunci când pielea este deshidratată.

Fă-ți un obicei din a masă față și gâtul în fiecare dimineață, după ce te demachiezi, cu un cub de gheață. Folosește mișcări circulare și masează pielea până când cubul este pe jumătate topit. Șterge-ți apoi față prin tamponarea cu un prosop absorbant și aplică crema hidratanta și machiajul, așa cum o faci de obicei.

Seara, înainte de culcare, repetă această operațiune, după ce te demachiezi.

Ce alte beneficii poate avea un cub de gheață pentru pielea ta

Calmează arsurile solare – pielea arsă de soare este roșie și inflamată, însă dacă aplici cuburi de gheață vei observă că inflamația este combătută și dispare treptat și disconfortul specific arsurilor solare.

Combate porii dilatați – dacă ai probleme cu porii dilatați, îi poți închide cu ajutorul cubului de gheață. Masează-ți tenul cu ajutorul cubului, având grijă să insiști pe zonele cu probleme de acest gen – nas, bărbie, obraji. Rezultatele se văd imediat.

Reduce pungile de sub ochi – ai pungi sub ochi, mai ales în zilele foarte călduroase ori după o noapte pierdută? Le poți estompa tot cu gheață. Înfășoară cubul de gheață într-o pungă și folosește-l pe post de compresa pentru zona de sub ochi. După câteva minute, poți îndepărta cubul de gheață. Rezultatele se vor observă imediat. Pentru un efect wow, poți face cuburi de gheață din ceai verde în loc de apă. Însă dacă faci asta, nu înfășură cubul de gheață în pungă, ci lasă-l că atare, astfel încât antioxidanții să pătrundă în piele pe măsură ce gheață se topește.

Reduce secreția de sebum – și dacă ai probleme cu sebumul în exces cuburile de gheață te pot ajută. Gheață îndepărtează uleiurile naturale de la nivelul pielii, reduce producția de sebum și totodată lasă tenul cu un aspect foarte fresh. Imediat după ce îți speli față cu un gel de curățare, masează-ți pielea cu un cub de gheață și apoi usuc-o cu un prosop. Pentru rezultate și mai bune, poți pune în apă cu care faci cuburile de gheață și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, care este eficient în tratarea acneei.

Ameliorează inflamația de la nivelul pielii – fie că ai de-a face cu o eczemă, fie că ai făcut o procedura cosmetică și pielea s-a inflamat, un cub de gheață îți poate rezolva problema. Tot ce trebuie să faci este să îl ții pe zona inflamată preț de câteva minute.

Ai grijă zilnic de pielea ta, hidrateaz-o, exfoliaz-o și ridurile vor apărea mai târziu. E important însă să șții că pielea are nevoie și de îngrijire din interior – asta înseamnă că nu e suficient să aplici la nivel cutanat produse cosmetice pe baza de vitamine și minerale, ci ideal ar fi să administrezi suplimente care conțin antioxidanții și nutrienții de care pielea ta are nevoie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218