REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Culeţu a prezentat sinteza activităţii parlamentare

Culeţu a prezentat sinteza activităţii parlamentare

Replica API 16 decembrie 2013 | 00:00 189

Preşedintele filialei locale a partidului Forţa Civică, Dănuţ Culeţu, a ţinut "cu dinţii" să demonstreze că activitatea parlamentară este una dintre cele mai solicitante şi că lupta sa "pe viaţă şi pe moarte" cu actuala administraţie locală este departe de a se sfârşi. În cadrul unei conferinţe, organizată duminică la sediul FC, deputatul constănţean şi-a prezentat sinteza activităţii parlamentare, după primul an de mandat: "În ceea ce priveşte controlul pe care îl au la dispoziţie parlamentarii, am formulat un număr de 26 de întrebări şi interpelări, adresate membrilor Guvernului. Acestea au vizat atât problemele unor categorii specifice - lipsa decontării sau a reducerii cu 50% a tarifelor pentru transportul local în comun al elevilor, nealocarea fondurilor pentru asistenţa stomatologică, eşecul Guvernului în privatizarea sau în impunerea unui management eficient la companiile de stat, transportatorii români, violenţa domestică, dar şi unele care afectează în mod direct locuitorii din Constanţa: închiderea Spitalului de Ortopedia Traumatologie Eforie Sud şi, mai nou, situaţia cadrelor medicale, închiderea Podului Agigea şi, nu în ultimul rând, preţul gigacaloriei, una dintre problemele majore cu care se confruntă în fiecare iarnă locuitorii oraşului Constanţa. De asemenea, am iniţiat şi susţinut, alături de grupul parlamentar PDL, un număr de nouă moţiuni simple. Acestea au fost reale semnale de alarmă trase Guvernului în vederea luării măsurilor reparatorii. Am elaborat la Camera Deputaţilor un număr de 27 de propuneri legislative, care vizează domeniile achiziţiilor publice, pensiilor, economiei, protecţia întreprinzătorilor privaţi, sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă şi stimularea consumului. Alături de acestea, se află şi iniţiativa legislativă care priveşte introducerea insolvenţei persoanelor fizice, care a determinat constituirea unui grup de lucru în cadrul Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi, al cărei membru sunt. De asemenea, am susţinut de la tribuna Camerei Deputaţilor şapte declaraţii politice, care au vizat probleme sensibile ale României, în speranţa că autorităţile locale şi centrale vor ţine cont de interesele naţionale, cum ar fi preluarea Portului Constanţa, urbanismul, Programul Naţional de Dezvoltare Rurtală, abandonul şcolar, adoptarea tacită a legilor şi impactul negativ al măsurilor economice adoptate de Guvern", a punctat Culeţu.

Pe de altă parte, Culeţu invocă atitudinea sabotoare a actualei guvernări, considerând că "aproape orice vine din partea opoziţiei este ignorat. Pe unele le mai reintroduc, altă formă, dar, în principiu, este o relaţie guvernare-opoziţie de neînţeles", a încheiat Culeţu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614