REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Culeţu, despre economia românească: Este praf şi pulbere

Culeţu, despre economia românească: Este praf şi pulbere

Replica API 9 martie 2015 | 00:00 136

Dănuţ Culeţu

„Sunt român, scoate-mă de aici!”, ar putea deveni noul slogan de ţară, dacă ne luăm după concluziile înainte de Comisia Europeană pe marginea economiei, dacă o putem numi aşa, româneşti. „La nivelul CE există o procedură a dezechilibrelor macroeconomice, în care intră intră ţările. Întâi, într-un mecanism de alertă, dup-aia în eventuale sancţiuni. România a “reuşit” să fie între cele 16 state care au intrat, începând cu 25 februarie a.c., în această procedură a dezechilibrelor macroeconomice. (...)

“România înregistrează dezechilibre macroeconomice care necesită acţiune politică şi monitorizare. În cei trei ani consecutivi în care a beneficiat de asistenţă macrofinanciară, dezechilibrele interne şi externe s-au redus semnificativ. Totuşi, riscurile derivând din poziţia negativă a investiţiilor internaţionale nete, precum şi capacitatea redusă a exporturilor pe termen mediu, trebuie serios urmărite. Mai mult decât atât, stabilitatea sectorului financiar a fost menţinută până acum, dar vulnerabilităţile interne şi externe ale sistemului bancar rămân”. (...)

Această procedură înseamnă o ierarhizare de la 0 la 6 a gradului de risc. De la 0 la 6, România este pe 2, cel mai grav este 6. Franţa mi se pare a ajuns pe 4 sau 5”, a precizat deputatul Dănuţ Culeţu, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la sediul fostului PDL. Potrivit datelor CE, România se prezintă prost la toate capitolele. „După părerea mea, este o radiografie corectă, dincolo de toate festivismele şi laudele pe care domnul Ponta nu ezită să le practice în fiecare zi la televiziuni. Este un avertisment grav la adresa modului în care Ponta guvernează”, a mai spus Culeţu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614