REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Culeţu: Mult a trebuit ca Stroe să-şi dea seama că locul lui nu e la MAI

Culeţu: Mult a trebuit ca Stroe să-şi dea seama că locul lui nu e la MAI

Replica API 24 ianuarie 2014 | 00:00 263

Radu Stroe a demisionat joi din funcţia de ministru al Internelor. Gafele repetate din ultimele zile au fost sancţionate atât de opoziţie, cât şi de reprezentanţi ai puterii, care au salutat demisia lui Stroe. Cu câteva ore înainte de a semna încetarea mandatului de ministru, lui Stroe i s-a solicitat demisia şi din partea Forţei Civice, iar vicepreşedintele formaţiunii, Dănuţ Culeţu, a calificat în termeni duri prestaţia fostului ministru. Contactat de Replica de Constanţa, Culeţu a comparat activitatea recentă a lui Stroe cu propria sa experienţă, din perioada în care a fost prefect: "Mult a trebuit ca domnul Stroe să-şi dea, într-adevăr, seama că nu este locul lui la MAI şi, de asemenea, mult a trebuit şi ca liberalii să înţeleagă că responsabilitatea pe care o au ca partid de guvernământ era să-l înlocuiască mai repede pe Stroe. După părerea mea, ca om care a lucrat în Administraţie, trebuia ca cineva să coordoneze această activitate de salvare a acelor oameni care puteau, slavă Domnului, să trăiască, dacă cineva ar fi ajuns mai repede acolo. Ori, activitatea de coordonare trebuia să revină în zona M.A.I., adică instituţiei I.G.S.U. Iar, responsabilitatea lor, dacă ar fi fost manifestată, ar fi putut conduce la rezolvarea mult mai rapidă a acestei probleme. În acest caz, trebuia în mod clar să se implice ministrul de Interne, care să fie alături de I.G.S.U., să dea şi telefoane, să implice şi inclusiv elicopterele. Şi eu am avut probleme şi am chemat elicoptere de la Armată, când eram prefect şi am dus hrană la Dobromir, că era iarna groaznică. Aşa se face, cu implicare şi responsabilitate. Arătăm ca o ţară în care responsabilitatea celor care au funcţii înalte este departe de necesitatea acută a ceea ce se întâmplă. Indiferent de cât de bine dotaţi am fi, trebuie să avem şi calitatea materialului uman, care să înţeleagă responsabilitatea unei funcţii, nu în sensul unor avantaje, ci a creşterii posibilităţii de implicare şi a prezenţei permanente, mai ales când sunt probleme legate de viaţa oamenilor. Aici este lucrul care diferenţiază pe cei responsabili, de cei care sunt numiţi politic, numai pentru avantaje", a menţionat Culeţu, pentru Replica.

De asemenea, preşedintele municipal al FC Constanţa, Mihai Petre, a găsit ca responsabilă pentru situaţia tragică întreaga clasă politică, reprezentanta unei ţări care nu are ce căuta în Europa: "Tragedia în sine arată că, lăsând la o parte Guvernul condus de Ponta, România nu este pregătită pentru a acţiona la situaţii de criză. Suntem departe de ceea ce înseamnă Europa civilizată şi numai în astfel de momente vedem că întreaga clasă politică din 1989 încoace a eşuat în a reforma România. Nu vorbesc de Victor Ponta acum şi de USL, toată clasa politică a eşuat, pentru că suntem într-un moment în care nu putem să găsim nişte oameni care au căzut cu avionul, decât după şapte ore. O astfel de ţară nu are ce căuta în Europa civilizată, iar responsabilii pentru situaţia în care se află România acum sunt toţi politicienii care au condus România după 1989, care şi-au văzut de ei şi de interesele lor şi mai puţin de interesele României. Când ai nevoie să vezi de interesele ţării, poftim, nu ai cum să intervii. Nu mai ai infrastructură, pentru că s-a furat! Toţi ar trebui să răspundă. La momentul de faţă, evident, principala răspundere cade pe cei care guvernează. Puţină onoare, nu foarte multă, trebuie pentru Radu Stroe, dar şi pentru Arafat", a menţionat Petre, pentru Replica.

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614