rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Culisele afacerii Ianis Hagi. Cum spionau angajații Fiorentinei pentru impresarii lui Ianis

În miile de documente Football Leaks se află emailuri și contracte care arată că echipa care l-a cumpărat pe fiul lui Gică Hagi era parazitată din interior de impresarii lui Ianis Hagi. Sunt aceiași impresari anchetați începând de ieri în Belgia. De asemenea, Gazeta a găsit un raport intern cu plusurile și minusurile lui Hagi junior.

Procurorii belgieni au descins la birourile clubului belgian Mouscron și au luat documente. Autoritățile de la Bruxelles au deschis o anchetă penală în care impresarul israelian Pini Zahavi este suspectat de uz de fals, fals, fraudă și spălare de bani la echipa pe care, conform regulamentelor sportive, nu avea voie să o dețină sau să o finanțeze.

Povestea noastră începe, însă, pe 7 septembrie 2015.

Instalat în funcția de director sportiv internațional la Fiorentina (n.red - poziție de subaltern al directorului sportiv plin, Daniele Prade) cu doar 3 luni în urmă, portughezul Pedro Pereira îi trimite un email impresarului Marc Rautenberg cu două propuneri de antrenori portughezi. Al doilea nume este cel al actualului antrenor de la CFR, Antonio Conceicao, la momentul respectiv fără contract.

Conceicao este prezentat de Pereira ca “un caracter puternic”, un antrenor experimentat “cu relații importante în Portugalia, România și Brazilia”, dar care are un minus: “Nu a avut pe nimeni niciodată care să-i dea sfaturi și vrea să muncească tot timpul”.

Propunerile directorului sportiv de la Fiorentina sunt surprinzătoare. În mod normal, un impresar propune CV-uri de antrenori unui oficial de club, nu invers. În plus, clubul de Serie A avea în septembrie 2015 un antrenor proaspăt numit, pe Paulo Sousa, un alt portughez care fusese recomandat de Pedro Pereira.

Dar Pedro Pereira nu-i propunea impresarului Rautenberg nume pentru banca tehnică a Fiorentinei, ci pentru cea a clubului belgian de prima ligă Mouscron!

Mouscron tocmai fusese cumpărat de Pini Zahavi printr-o firmă offshore din Malta, iar impresarul Rautenberg fusese numit consilier în club, lucru interzis de regulamente.

Din Florența, Pereira îi ajuta pe impresarii lui Zahavi.

Rautenberg, directorul firmei care a luat milionul de la Hagi

Un german fără cotă pe piața impresarilor, Rautenberg este unul dintre oamenii-paravan ai grupării conduse de Zahavi și macedoneanul Abdilgafar “Fali” Ramadani, doi impresari ale căror afaceri sunt anchetate oficial în Belgia. Rautenberg apare în structura de conducere a mai multor firme offshore folosite de cei doi impresari importanți pentru a-și încasa comisioanele din transferuri.

Un exemplu: Gazeta a descoperit în Registrul Comerțului din Malta că Marc Rautenberg este directorul obscurei companii malteze Dito Trading & Consulting căreia Gheorghe Hagi i-a trimis în secret un milion de euro din cele 2,5 milioane încasate de la Apollon în urma transferului fictiv al lui Cristian Manea.

Manea nu a călcat niciodată în Cipru, dar de 4 ani e jucătorul lui Apollon, club finanțat de Zahavi și Ramadani prin firme offshore. Timp de două sezoane, fundașul a fost împrumutat la Mouscron - club vizitat ieri dimineață de procurori - iar în actele sale apăreau semnături despre care un expert judiciar susține că sunt false.

Tot pentru Mouscron făcea scouting și Pedro Pereira, directorul sportiv plătit de Fiorentina, fără ca între cele două cluburi să fie vreo legătură oficială.

Coincidența este, într-adevăr, remarcabilă, doar că nu este o coincidență. În realitate, o rețea de impresari controlează din interior mai multe cluburi din Europa în același timp, plasându-și antrenori, oficiali și jucători în funcție de propriile interese. Transferurile lor dubioase au atras atenția procurorilor belgieni.

Zahavi: “Am grijă de afacerea lui Hagi”

“Hagi e prietenul meu. Prietenul meu doarme bine datorită mie. Am grijă de afacerea lui”. Așa descrie Pini Zahavi relația cu patronul-antrenor de la Viitorul în discuțiile cu prietenii săi.

După transferul lui Manea la Apollon, în vara lui 2015, fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis, era cumpărat de Fiorentina pentru 1,7 milioane de euro, imediat după instalarea directorului sportiv internațional Pedro Pereira. Pereira lucra deja pentru grupul lui Zahavi.

Conform actului de transfer, plata era eșalonată în trei tranșe:

400.000 plătiți imediat

500.000 la 31 august 2016

800.000 la 31 august 2017

În plus, Viitorul urma să primească 10 la sută din diferența dintre suma netă a unui viitor transfer și suma de două milioane de euro. Exemplu: dacă Fiorentina l-ar fi vândut pe Hagi cu 10 milioane de euro, Viitorul ar fi luat 10 la sută din 8 milioane, adică încă 800.000 de euro.

216.000 de euro brut era salariul lui Ianis Hagi la Fiorentina în fiecare din cei trei ani de contract. În Italia, salariile peste 75.000 de euro anual se impozitează cu 43 la sută

Din cauza regulilor FIFA privind transferul minorilor, tranzacția oficială a fiului lui Hagi s-a făcut abia în 2016, dar prima tranșă a fost încasată ca avans.

Impresarii tranzacției au fost Ramadani și oamenii lui de încredere. Unul dintre ei, Pietro Chiodi, - impresarul de casă pe care Academia Hagi îl recomandă tuturor tinerilor jucători crescuți la Ovidiu - s-a aflat la masă în timpul negocierilor, dar oficial nu l-a reprezentat pe Ianis Hagi. În contractul de muncă semnat de jucător, Chiodi este declarat ca reprezentant al Fiorentinei!

E încă un indiciu al legăturii strânse dintre club și grupul impresarilor coordonat de Zahavi și Ramadani.

Însuși fiul lui Hagi este oficial clientul agenției de impresariat a lui Ramadani, Lian Sports, lucru confirmat și de site-ul firmei cu sediul în paradisul fiscal numit Malta. Evident, sediul Lian Sports a fost o bună perioadă în aceeași casă cu cel al Dito Trading & Consulting (firma căreia Hagi i-a întors un milion de euro). În organigrama ambelor companii apare Marc Rautenberg, aceeași persoană căreia Pedro Pereira, directorul sportiv de la Fiorentina, îi recomanda antrenori pentru Mouscron, clubul lui Zahavi și Ramadani!

Vi se pare prea întortocheat?

Rautenberg, Chiodi și Pedro Pereira lucrau și încă lucrează pentru Ramadani, un macedonean cu origini albaneze pe care puternicul Pini Zahavi, impresarul lui Neymar și prietenul declarat al lui Hagi, îl numește în discuțiile cu apropiații “my guy Fali”. Băiatul meu, Fali.

Din miile de documente obținute de revista germană Spiegel și consultate de Gazeta Sporturilor și de partenerii din rețeaua European Investigative Collaboration reiese că Ramadani a fost informat și consultat în privința deciziilor interne de la Fiorentina în perioada transferului lui Ianis Hagi.

Spionii lui Ramadani la Fiorentina

În sezonul 2015-2016, directorul sportiv internațional al Fiorentinei i-a aprovizionat constant pe impresarii Ramadani și Rautenberg cu informații confidențiale din club.

În toamna lui 2015, Pereira le-a trimis celor doi mai multe emailuri cu conținutul discuțiilor private avute cu câteva ore în urmă cu antrenorul Paulo Sousa pe tema lotului existent și a posibilelor ținte de transferuri. Cei doi impresari știau exact ce jucători din lot sunt pe gustul lui Sousa, de cine vrea să scape și pe cine își dorește.

Ce aflau impresarii de la Pereira era genul de informație confidențială care valorează aur pentru un agent de jucători.

Spre exemplu, pe 23 decembrie 2015, Pereira îi informa pe impresari, pe care-i numește “bro” (“frățică”), despre 29 de fotbaliști interesanți pentru club și despre ce oficial de la Fiorentina vrea fiecare fotbalist în parte.

Un exemplu:

“Hernan Perez (Espanol) - antrenorul a venit cu numele, jucător interesant. Nu avem informații legate de bani. Prade (n.red. - directorul sportiv) l-a pus pe Angeloni (n.red. - directorul tehnic Valentino Angeloni) să lucreze la asta înainte de a-mi spune mie. Cred că putem să controlăm situația și să obținem informații în avans”.

Practic, un oficial al clubului le dădea un pont unor impresari să atace o anumită pistă dorită de antrenor.

Nu e singura dată.

Într-un alt email, Pereira le scrie impresarilor despre fundașul central Dario Zurapic de la Pescara, încercând să se asigure că prietenii săi din afara clubului îl semnează pe jucător înainte de a-l propune ca variantă de transfer: “Îl voi verifica pe acest băiat. Dacă îl aveți asigurat, îl pot prezenta antrenorului imediat”.

Exemplele continuă. Pereira le trimite impresarilor notițele private pe care i le-a scris chiar el directorului executiv al Fiorentinei, Mario Cognini, înaintea întâlnirii acestuia cu Herman van Holsbeeck, șeful lui Anderlecht.

Ramadani a aflat astfel de dinainte lista cu 8 jucători tineri doriți și condițiile pe care Fiorentina și le putea permite la negocierile dintre cei doi conducători de club!

Scurgerea de informații interne din club a continuat. În 22 februarie 2016, Ramadani a primit de la Pereira o listă cu 35 de jucători tineri din toată lumea, “listă realizată de cineva apropiat de Della Valle (n.red. - familia care deține clubul)”.

Mulți dintre acești jucători nu aveau absolut nicio legătură cu Ramadani și partenerii săi.

Tot Ramadani a avut acces la un fișier confidențial cu noua organigramă a clubului la câteva ore după ce departamentul de Resurse Umane a trimis-o conducerii. Sursa emailului a fost telefonul Samsung Galaxy aparținându-i aceluiași director sportiv Pereira.

Raport intern: Ianis, talentat, dar fără forță

Însă, impresarii nu s-au mulțumit cu atât. Gazeta a descoperit mai multe schimburi de emailuri din noiembrie 2015 în care Pereira a pus la cale cu Ramadani o întâlnire a impresarului cu antrenorul Fiorentinei, Paulo Sousa: “E foarte important. Dacă ajungi la Florența în weekendul cu 22 noiembrie, e un moment bun pentru asta”.

Paulo Sousa e antrenorul care avea să-l debuteze pe Ianis Hagi în Serie A, introducându-l în total 48 de minute în meciurile cu Cagliari și Pescara. Tot el, l-a adus pe bancă în alte 27 de meciuri, fără a-l folosi.

Portughezul l-a chemat pe băiatul lui Hagi la echipa mare în ciuda faptului că departamentul tehnic al clubului considera că Ianis nu este încă pregătit pentru a juca la un nivel înalt. Într-un raport de monitorizare trimis președintelui onorific Mario Cognigni, directorul tehnic Valentino Angeloni scrie că tânărul jucător român poate juca pe postul ofensiv din dreapta în sistemul 4-3-3 sau al doilea mijlocaș ofensiv în 4-2-3-1.

La plusuri, Ianis Hagi este descris ca:

“tehnic și elegant”

“atent și inteligent în demarcările între linii”

“pasează mingea într-o varietate de unghiuri cu ambele picioare”

“are o personalitate clară și distinctă deși e născut abia în octombrie 1998”.

În același timp, Angeloni scrie că Ianis Hagi are și minusuri:

“trebuie să pună masă musculară pentru a avea un impact fizic mai bun, pe scurt nu are corpul robust și dur al tatălui său”

“rapid și agil în primii 10-15 metri, dar în alergările pe distanță își pierde din eficiență”

“are capacitatea de a scoate om din joc în duelurile unu la unu, dar îi trebuie forță pentru a rezista în contrele cu adversarii”.

Recomandarea este că “Ianis Hagi trebuie să muncească și să crească în forță și, în general, să devină mai puternic pentru a fi mai competitiv la un anumit nivel”.

Raportul integral a fost trimis pe email de președintele onorific Cognigni impresarului lui Ianis, Fali Ramadani, alături de alte emailuri cu discuții strategice interne purtate de oficiali din club. Recomandarea pentru agent este de a nu se enerva: “Citește cu calm!”.

Răspunsul lui Ramadani nu apare în documentele consultate de Gazetă.

Venirea lui Corvino. De ce a izbucnit Hagi

Începând cu martie 2016, Pedro Pereira - celălalt oficial al Fiorentinei care trimitea informații confidențiale impresarilor - a început să lucreze pentru o altă echipă, Nottingham Forest! Într-un email trimis directorului executiv de la Nottingham și Olympiakos, Giannis Vrentzos (omul de încredere al finanțatorului Evanghelis Marinakis), cu Fali Ramadani în “CC”, Pereira discuta despre cantonamentele de vară și despre opțiunile de antrenori pentru noul sezon!

“Am vorbit să păstrăm secretă venirea mea în club și sper că toți vor respecta asta, de vreme ce plănuiesc să rup contractul cu Fiorentina cât mai repede posibil”Pedro Pereira, email din 2 iunie 2016, după prima zi de lucru în birourile lui Nottingham

Ca fapt divers, deși pregătea noul sezon al lui Nottingham Forest, Pereira era încă angajatul Fiorentinei! Contactat de Gazetă, clubul englez susține că nu a avut și nu are nicio colaborare cu italienii.

Pereira a rămas în funcție la Florența încă două luni, până în 25 mai 2016, când și-a dat demisia. Cu o zi mai devreme, demisionase și susținătorul său, Daniele Prade.

În club se petreceau modificări importante. Peste doar câteva zile, Fiorentina l-a readus ca președinte pe Pantaleo Corvino.

În acea vară, transferul lui Ianis Hagi s-a oficializat, Corvino prezentându-l pe puști presei.

9 meciuri în Seria A ca rezervă neutilizată are Ianis Hagi în sezonul 2017-2018, cu Stefano Pioli antrenor. Românul nu a jucat niciun minut la echipa mare a Fiorentinei

Adus constant de Sousa în lotul primei echipe în primul sezon, fiul lui Gică Hagi n-a mai avut parte de aceeași atenție din partea succesorului lui Sousa, Stefano Pioli.

După un an și jumătate, Gheorghe Hagi și-a răscumpărat fiul de la Fiorentina. Pe 10 februarie 2018, patronul-antrenor de la Viitorul izbucnea în limba italiană la o conferință de presă, adresându-i-se direct lui Corvino:

“Ianios era român şi trebuia să-l ascundem. Eh, nu mai poţi să-l ascunzi, că de aia l-am cumpărat, ca să nu-l mai ascunzi, să poată ieşi din nou pe piață. Oricum, are mai multe titluri decât Corvino”.

Corvino este un apropiat al fraților Ioan și Victor Becali încă de la finele anilor 90. Atunci, frații Becali și Hagi erau “frați”, așa cum îl numeau cei doi agenți pe decarul naționalei. Acum, însă, din cauza condamnărilor din Dosarul Transferurilor, relația dintre ei este “una de dușmănie”, potrivit apropiaților celor două părți.

Pantaleo Corvino nu a răspuns la întrebările Gazetei despre influența impresarilor asupra clubului.

Plecat de la Fiorentina în urma sosirii lui Corvino, directorul sportiv spion Pedro Pereira a lucrat câteva luni la Nottingham Forest.

Unde credeți că lucrează acum?

La Lian Sports, firma lui Ramadani și Rautenberg care-l impresariază pe Ianis Hagi. Nici el nu a răspuns la întrebările Gazetei legate de scurgerea de informații de la clubul Fiorentina.

sursa: gsp.ro

vineri, 16 noiembrie 20181816
Comentarii

11importanta(18 noi 17:52)
dezvaluirilor este ca joaca cine are pile si nu cine are talent. in romania etse aceeasi mafie ca peste tot.
02Ei si?(18 noi 12:46)
N-am inteles care e importanta dezvaluirilor.
00in foto ianis seamana cu Nila(17 noi 21:51)
Moromete.nu te prinde mosule,palaria de la fiorentina.
37SA VEDETI CUM SE JUDECA(16 noi 04:07)
Sa vada judecatorii din Romania ce pedepse vor lua astia in comparatie cu ce pedepse au dat ei lui borcea si restul praduitorilor fotbalului romanesc.Atentie ca in dosarul transferurilor s-au ,,miscat,, bani mult mai multi,unele cazuri nici nu au fost anchetate.Procurorii belgieni daca anchetau in Ro luau borcea si ceilalti 30 de ani de parnaie
mai mult...SPSportRT
19 dec 00:00SportSterling s-a făcut de râs la executarea penalty-urilor, dar Manchester City s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Manchester City s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Cupei Ligii Angliei. ”Cetățenii” au trecut după...251

19 dec 00:00SportBologna - Milan 0-0. Rossonerii au ratat şansa de a se desprinde de Lazio134
19 dec 23:57SportEuroliga. Fenerbahce - CSKA Moscova: 79-75146
19 dec 00:04SportDusseldorf - Dortmund 2-1. Echipa lui Favre a suferit prima înfrângere în acest sezon de Bundesliga

Borussia Dortmund a suferit primul eşec după 16 etape, în deplasare cu Fortuna Dusseldorf, care a deschis scorul...183

19 dec 00:03SportȘoc la Mondialul Cluburilor! River Plate pierde la penalty-uri în semifinale231
19 dec 00:00SportSimona Halep povestește cum s-a apucat de tenis: "Așa am ajuns unde sunt astăzi"198
19 dec 00:00SportIncredibil! CSM București refuză să-i mai plătească salariul Cristinei Neagu după accidentarea horror a celei mai bune handbaliste din lume

Scoasă din circuit pentru minimum șase luni după accidentarea groaznică suferită la EURO 2018 în meciul cu...313

19 dec 00:00SportLeo Messi (FC Barcelona) a câştigat pentru a cincea oară trofeul Gheata de Aur143
19 dec 00:00SportConstănțeanul Vasile Antonescu va face parte din echipa Simonei Halep186
19 dec 00:00SportChina a construit în patru ani aproape 4.000 de şcoli pentru dezvoltarea fotbalului

Nu mai puţin de 3.916 şcoli primare au fost adaptate pentru a-i învăţa pe elevi tehnicile de bază ale fotbalului,...150

19 dec 00:00SportMourinho va încasa 26 milioane euro după ce a fost dat afară de la Manchester United178
19 dec 00:00SportCrina Pintea a fost prezentată oficial la Gyor158
Vremea
-4°-4° - -1.4° miercuri, 19 decembrie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 11.43 m/s din
Presiune: 1036.9 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...Replica
19 dec 13:12ReplicaParlamentul a votat noua Lege a pensiilor

Camera Deputaților a votat miercuri Legea pensiilor. Au fost 193 de voturi pentru şi 1 împotrivă. Camera...49

19 dec 13:08ReplicaBradul de Crăciun din Piața Ovidiu, PUS la PĂMÂNT!

Se pare că nici bradul de Crăciun din Piața Ovidiu nu mai vrea să stea pe poziții. Cum târgul s-a închis înainte...167

19 dec 11:52ReplicaSPIRITE ÎNCINSE pe taxe, impozite și investiții! Consilierii locali PNL NU au votat mai multe proiecte

În cadrul ședinței de Consiliu Local, de miercuri, 19 decembrie, consilierii PNL nu au votat proiectul 9 de pe...937

19 dec 10:08ReplicaUn TÂNĂR din CARTIERUL HENRI COANDĂ, proaspăt ieșit din ÎNCHISOARE, a spart o locuință!

Sali Șenol are 23 de ani și locuiește în cartierul social Henri Coandă, însă putem spune că este campion la...1197

Local
19 dec 00:10LocalVIDEO Accident rutier pe Nicolae Iorga. O mașină a fost proiectată într-un stâlp!

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs pe strada Nicolae Iorga, colț cu Lahovary,...3226

19 dec 02:30LocalContainer sosit în portul Constanța, verificat de polițiști. Iată ce au descoperit

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de...709

19 dec 02:30LocalVremea rea dă startul accidentelor rutiere! Iată cum le puteți evita

Nu mai este o noutate faptul că, pe timpul condițiilor meteo nefavorabile, se înregistrează mai multe accidente...371

19 dec 02:29LocalPolițiștii au discutat cu elevii despre deținerea și folosirea articolelor pirotehnice

Apropierea sărbătorilor de iarnă îi determină pe mulți tineri să-și exprime bucuria prin intermediul folosirii...232

19 dec 02:27LocalProgramul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou,...236

19 dec 02:26LocalAccident rutier cu persoană ÎNCARCERATĂ, la Tulcea!

Salvatorii Secției de pompieri Măcin, marți, 18 decembrie, în jurul orei 10.50, au fost solicitați să intervină...733

19 dec 02:26LocalTânăr prins beat la volan! S-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, au depistat un bărbat,...419

19 dec 02:25LocalCercetat pentru că a furat dintr-o societate comercială

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, la data de 17 decembrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 41...276

19 dec 02:25LocalMinoră accidentată pe trecerea pentru pietoni!

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Constanța, marți, 18 decembrie, în jurul orei 7.20, a condus un autoturism...419

19 dec 02:22LocalAproape 2000 articole pirotehnice ridicate în vederea confiscării de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, la 17.12.2018, împreună cu cei ai...250

Politică
19 dec 00:00PoliticăHuțucă: Domnule Făgădău, în realitate, visele dumneavoastră nu au nimic în comun cu acest oraș și cu constănțenii

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, îl atacă în termeni duri pe primarul Decebal Făgădău, la...230

19 dec 00:00PoliticăCine este preşedintele interimar al ALDE Constanţa? Vine din Piteşti. “De la anul mă mut cu acte în regulă la Constanţa”

Senatorul ALDE Ion Popa asigură din 29 august 2018 interimatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor...405

19 dec 00:04PoliticăGAFĂ a lui Klaus Iohannis: a folosit, la fel ca Viorica Dăncilă, cuvântul pentru care premierul a fost AMENDAT

Klaus Iohannis nu ratează nicio declarație publică în care să nu râdă de Viorica Dăncilă! Însă, luni seara,...415

19 dec 02:34PoliticăPrețul la gaze, creștere nejustificată! O spune ministrul de Finanțe!

Executivul are în vedere plafonarea preţului la gazele naturale din producţia internă la 68 lei/MWh, pe o perioadă...318

19 dec 02:31PoliticăTeodorovici s-a dezlănțuit împotriva băncilor!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat marți, la Guvern, că Executivul va introduce de la 1 ianuarie...443

19 dec 02:32PoliticăKlaus Iohannis răspunde la întrebarea dacă ar pune un nou Guvern de la PSD: 'Dacă ar fi avut, ar fi venit și până acum'

Președintele Klaus Iohannis lansează un nou atac la adresa PSD și a premierilor pe care partidul condus de Liviu...259

19 dec 02:32PoliticăPSD a schimbat legea pensiilor. Cum și-a securizat Dragnea voturile UDMR

Deputatul UDMR Csep Eva Andreea a dezvăluit, marți, în plenul Camerei Deputaților, că formațiunile din arcul de...457

19 dec 02:23PoliticăProiect de reabilitare a reţelelor termice, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă intenționează să reabiliteze rețelele termice, iar în acest sens a fost depus la...237

19 dec 02:30PoliticăUSR şi PNL au sesizat CCR privind legea de aprobare a OUG referitoare la înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor

PNL şi USR au sesizat marţi Curtea Constituţională în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă...244

19 dec 02:28PoliticăIohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern; am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat "o dorinţă...255

Monden
19 dec 00:00MondenPanică și emoții la ”Chefi la cuțite”. Ce se întâmplă între concurenți și jurați

Cea de-a doua confruntare pe echipe a sezonului șase ”Chefi la cuțite”, ce are loc în această seară, de la...253

19 dec 03:16MondenCe cadou inedit a primit DJ Wanda de Crăciun de la iubitul ei

DJ Wanda a fost vizitată de Moș Crăciun mai devreme în acest an. Vedeta a primit cel mai inedit cadou din partea...207

19 dec 00:00MondenCheeky Girls, din nou în gura presei. Suma uimitoare pe care au plătit-o britanicii să le asculte cântând în club

Gabriela și Monica Irimia, româncele devenite celebre în întreaga lume, cu formația Cheeky Girls, sunt din nou pe...231

19 dec 03:15MondenDiana Munteanu, criticată dur de Iulia Albu. „Cea mai proastă ținută din acest an”

Prezentatoarea de televiziune Diana Munteanu a ajuns în vizorul fashion-editorului Iulia Albu, care a criticat-o dur...1067

19 dec 03:16MondenCasa lui Quentin Tarantino a fost spartă de hoți, iar regizorul a dat nas în nas cu spărgătorii

Quentin Tarantino a dat nas în nas cu doi bărbați care i-au spart casa din Los Angeles. După ce s-au întâlnit cu...172

19 dec 19:38MondenGemenele lui Julio Iglesias, frumoase de pică. Incredibil cum arată Victoria și Cristina

Cântărețul spaniol Julio Iglesias este tată de gemene adolescente. Victoria și Cristina sunt superbe, moștenind...400

19 dec 03:18MondenWoody Allen, relație cu un model de 16 ani. Regizorul avea 41 de ani atunci când a început aventura cu aceasta

O femeie din California spune că timp de opt ani a avut o relație cu regizorul Woody Allen. Totul a început pe când...195

19 dec 03:17MondenFilmul "A doua şansă", cu Jennifer Lopez, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul "A doua şansă/ Second Act", regizat de Peter Segal, cu Jennifer Lopez în rolul principal, s-a situat pe...175

19 dec 03:18MondenAcademia de la Hollywood a anunţat semifinaliştii pentru 9 categorii la premiile Oscar din 2019

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice de la Hollywood a anunţat luni filmele semifinaliste la 9 categorii...160

19 dec 00:00MondenProducţiile Marvel au dominat topul celor mai profitabile filme lansate în acest an

Filmele cu supereroi care fac parte din universul benzilor desenate create de grupul Marvel ocupă cinci poziţii în...148

Mapamond
19 dec 00:00MapamondPutin: Retragerea Statelor Unite din Tratatul INF ar putea distruge întregul sistem de control al armelor

Retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) ar putea afecta întregul sistem de...150

19 dec 00:00MapamondSUA: Fundaţia Trump va fi dizolvată, în urma unui acord cu procurorul general al statului New York

Fundaţia preşedintelui american Donald Trump a acceptat marţi să se dizolve, în urma unui acord cu procurorul...140

19 dec 00:00MapamondONU condamnă încălcările ''sistematice, generalizate şi flagrante'' ale drepturilor omului în Coreea de Nord

Adunarea Generală a ONU a condamnat luni într-o rezoluţie "încălcările sistematice, generalizate şi flagrante ale...136

19 dec 00:00MapamondTurcia: Aproape 2.000 de condamnări la închisoare pe viaţă dictate de justiţie în legătură cu puciul eşuat

Justiţia turcă a condamnat la închisoare pe viaţă aproape 2.000 de persoane în cadrul proceselor desfăşurate în...151

19 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene": Guvernul francez propune o primă de 300 de euro pentru poliţiştii şi jandarmii mobilizaţi

Guvernul francez a propus acordarea unei prime excepţionale de 300 de euro pentru membrii forţelor de ordine...147

19 dec 00:00MapamondRusia: Implicarea minorilor în manifestaţii se va pedepsi cu închisoarea

Organizarea unei demonstraţii neautorizate la care participă minori va fi acum pedepsită în Rusia cu amendă şi...138

19 dec 00:00MapamondBrexit: Guvernul britanic accelerează pregătirile pentru eventualitatea ieşirii din UE fără un acord

Premierul britanic Theresa May s-a întâlnit marţi cu membrii cabinetului său pentru a analiza posibilitatea ca...136

19 dec 00:00MapamondZoran Zaev şi Alexis Tsipras, nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace 2019

Premierii macedonean şi grec, Zoran Zaev şi Alexis Tsipras, au fost nominalizaţi marţi pentru Premiul Nobel pentru...142

19 dec 00:00MapamondGermania: Percheziţie la o moschee din Berlin; imamul, suspectat de finaţarea terorismului în Siria

Poliţia şi forţele speciale germane au întreprins marţi dimineaţă un raid la o moschee din Berlin al cărei...144

19 dec 00:00MapamondGuvernul Noii Zeelande a anunţat organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop recreativ

Guvernul Noii Zeelande a anunţat marţi organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop...146

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1567

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...606

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...489

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...940

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1642

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...758

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1134

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1481

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...963

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...947